- Jeg vil ikke være superstjerne hele tiden

Alexander Rybak trives som anonym student.

Publisert
BAKU (SEOGHØR.NO): Torsdag gjør Alexander Rybak (26) et lite comeback i Eurovision Song Contest når han opptrer under den andre semifinalen i Baku torsdag kveld, der Tooji konkurrerer om en plass i finalen lørdag 26. mai. Torsdag ettermiddag møtte han presse fra hele verden, blant annet for å promotere sin nye sang på russisk. Rybak, som er født i Hviterussland, fortalte at han ikke føler at han tilhører et spesielt land.  

- Jeg har ikke mitt eget folk, jeg bare reiser rundt. Nordmenn tror jeg er norsk, folk fra Ukraina tror jeg bor i Kiev, tyrkerne tror jeg er mye på ferie i Tyrkia. Jeg føler meg europeisk. Men jeg snakker norsk i hodet mitt, med andre språk er det en større prosess, sier han.

Alexander demonstrerte sin globale appell og sjarmerte hele pressekorpset da han svarte på spørsmål både på norsk, engelsk og russisk. Han blir tatt imot som en stor stjerne i Baku og synes det er helt greit å være kjendis.

- Det er koselig når man først har valgt å være kjendis. Men det viktigste for meg er hva jeg gjør på scenen. Dersom jeg ikke hadde vunnet Eurovision tror jeg karrieren min hadde vært det samme som jeg har nå.


Rybak vant den internasjonale finalen i 2009 med sangen «Fairytale». Den siste tiden har han fokusert mer på studier enn på artistkarrieren.

- Jeg har studert mye det siste året fordi jeg vil ikke være superstjerne hele tiden. Det tar bort mye av det menneskelig ved deg. Det er mye viktigere å være et menneske enn en stjerne.

Rybak vil også gjerne opptre ved siden av studiene, men forteller at det kan være vanskelig å kombinere artistlivet med studenttilværelsen.

- Jeg vil fortsette med studiene og være student i et helt år,  men det går ikke for jeg prøver å si ja til de landene som vil ha meg på besøk.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Derfor vinner Tooji  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer