OPPFØLGER: Ifølge rykter planlegges det nå en oppfølger til Kevin Costners megasuksess "Danser med ulver" fra 1990.
OPPFØLGER: Ifølge rykter planlegges det nå en oppfølger til Kevin Costners megasuksess "Danser med ulver" fra 1990.Vis mer

- Jeg vil ikke være med

Kevin Costner nekter å gjenoppta "Danser med ulver"-rolle. Se flere dårlige oppfølgere her!

SEHER.NO: Filmstjernen Kevin Costner (53) ble en av Hollywoods største og best betalte skuespillere med filmen "Danser med ulver" fra 1990.

Skuespilleren var både produsent, regissør og hovedrolleinnehaver i suksessfilmen, som endte opp med hele 7 Oscar-priser, blant annet for beste film og beste regi.  

Og nå skal det angivelig være lagt planer om å lage en oppfølger til den kritikerroste filmen, skriver Aftonbladet.

Men Costner nekter imidlertid å ha noe med den nye filmen å gjøre.

- Jeg har ingen planer om å være med. Jeg vil ikke værre involvert, sier Costner til Moviefone.

Dermed kan "Danser med ulver 2", dersom den blir laget, vise seg å bli nok en oppfølgerfilm uten den opprinnelige stjernen i hovedrollen.

De fleste oppfølgere som ikke får med seg stjerneskuespilleren videre, er som regel dømt til å mislykkes. Og det finnes mange flopp-oppfølgere å ta av.

Blant dem som da kan nevnes er "Grease 2" (1982), hvor både John Travolta og Olivia Newton-John nektet å være med. Og selv om Michelle Pfeiffer takket ja til en hovedrolle, ble aldri filmen noen stor suksess.

Heller ikke "Cruel Intentions 2" (2000) klarte å opprettholde standarden til eneren uten stjerneskuespillerne Sarah Michelle Gellar, Reese Witherspoon og Ryan Phillipe. Og det samme gjaldt også for den siste "American Pie"-filmen - "American Pie presents band camp" (2005), samt "Dirty Dancing: Havana Nights" (2004).

Noen oppfølgere har kanskje klart å få med seg èn av stjerneskuespillerne videre, men ble likevel ingen store suksesser på blockbuster-fronten.

En av disse er "Hannibal" fra 2001, hvor produsentene fikk med Anthony Hopkins, men ikke Jodie Foster. Stjerneskuespiller Julianne Moore tok over rollen som FBI-agent Clarice Sterling, men filmen ble likevel ikke spesielt godt mottatt.

Også "Speed 2 Cruise Control" fikk med Sandra Bullock, men ikke Keanu Reeves. Og selv om Jason Patrick også er en barsking, klarte heller ikke denne filmen å følge opp eneren.

Se flere eksempler på dårlige oppfølgere lenger ned

Har du et kjendistips? Tips oss på Seher@seher.no

LES OGSÅ: - Planlegger ny film

GREASE 2: Den første filmen ble en kultfilm med John Travolta og Olivia Newton-John i hovedrollene. Men toer nble ingen suksess, til tross for at Michelle Pfeiffer hadde en rolle.
TRAGEDIE: "Cruel Intentions 2" var så dårlig at den gikk rett på DVD her hjemme.
IKKE MORSOM: "American Pie presents Band Camp" er et godt eksempel på en oppfølgerfilm som forsøker å melke et konsept for alt det er verdt, uten å lykkes...
GREI DANSEFILM: "Dirty Dancing: Havana Nights" hadde lite med den opprinnelige suksessfilmen å gjøre, bortsett fra at Patrick Swayze hadde en superkort gjesterolle.
HANNIBAL: I "Hannibal" fikk produsentene overraskende nok med Anthony Hopkins, men Jodie Foster ville ikke gjenoppta sin rolle. Dermed måtte Julianne Moore ta over, til fansens store skuffelse.
ACTION-FIASKO: "Speed" med Sandra Bullock og Keanu Reeves ble en kjempesuksess, mens oppfølgeren "Speed 2: Cruise Control" ble en fiasko.
IKKE MACCHIO: "The next karate kid" kom ut i 1994, uten hovedrolleinnehaver Ralph Macchio, som var med på å gjøre de første tre filmene til suksesser. Det var også her Hillary Swank fikk sitt gjennombrudd.
PÅ DVD: "Dumb and Dumber: When Harry met Lloyd" gikk også rett på DVD her hjemme.
SCI-FI: Den første "Starship Troppers"-filmen ble banebrytende, mens toern allerede er glemt...
INGEN KJEKKAS: Uten kjekkas Paul Walker i hovedrollen, gikk det ikke så altfor bra med den tredje "Fast and the Furious"-filmen.