VIL IKKE TA IMOT MORRISEY: Oslo-ordfører Fabian Stang sa i fredagens «Nytt på nytt» på NRK at han ikke vil ta imot artisten Morrisey når han kommer til Norge, på grunn av hans kommentarer om 22.juli-terroren. Foto: NRK/Fame Flynet
VIL IKKE TA IMOT MORRISEY: Oslo-ordfører Fabian Stang sa i fredagens «Nytt på nytt» på NRK at han ikke vil ta imot artisten Morrisey når han kommer til Norge, på grunn av hans kommentarer om 22.juli-terroren. Foto: NRK/Fame FlynetVis mer

- Jeg vil ikke ta imot Morrissey

Oslo-ordfører Fabian Stang bryter med Nobel-tradisjonen etter den britiske artistens 22. juli-kommentarer.

SEOGHØR.NO: Den britiske artisten Morrissey (54) vakte oppsikt da han i 2011 sammenlignet terroraksjonene i Oslo sentrum og på Utøya med matlagingen til fast food-kjeden McDonald's.

- Det som skjedde i Norge er ingenting mot det som skjer hos McDonald's hver dag, sa Morrissey - som er en svoren vegetarianer - under en konsert i Polen, ifølge Daily Mirror.

I desember er vokalisten - som tidligere var en del av gruppen The Smiths - en av artistene som skal opptre under Nobelkonserten i Oslo.

Det inkluderer vanligvis et møte med Oslos ordfører, men i fredagens utgave av «Nytt på nytt» på NRK1, sa Fabian Stang (58) at han vil bryte med tradisjonen når det gjelder Morrissey.

- Vanligvis hilser jeg på alle artistene som skal opptre, på mitt kontor. Jeg husker jeg møtte Will Smith og hans familie og de var veldig hyggelige. Men han karen her tror jeg ikke jeg vil be inn på kontoret, sa Stang.

Nobelkonserten arrangeres 11. desember. Blant de andre artistene som skal opptre er kjente navn som Mary J. Blige og James Blunt.

LES OGSÅ: Vil ikke mase om barnebarn