- Jeg vil ikke spille flere trollmenn

Derfor spiller Harry Potter-stjernen Rupert Grint en engelsk soldat strandet i Norge.

SEOGHØR.NO: Bare 13 år gammel ble Rupert Grint (23) verdensberømt som Harry Potters bestevenn Ron Weasley i «Harry Potter og de vises stein». Ti år og åtte filmer senere er han fortsatt kjent som den rødhårete trollmannen, men nå som filmserien er avsluttet leter skuespilleren etter nye utfordringer noe som førte ham til øde fjellandskap i Norge.

Grint har en av rollene i Petter Næss’ nye drama «Into the White», om tre tyske og to engelske soldater som blir tvunget til å overleve sammen i en norsk fjellhytte under andre verdenskrig.

- Jeg spiller Robert Smith som er en flott karakter med en sint og morsom energi. Det var flott og spennende å filme i Norge og en stor forandring. Det var spennende å være på et fjell i 3 uker, sier Grint under en pressekonferanse mandag formiddag.

I fjor sommer kom «Harry Potter og dødstalismanene, del 2» og markerte slutten på den magiske historien, til mange fans store skuffelse. Briten forteller at han synes det er deilig å spille nye roller etter så mange år som Weasley.

- Jeg har spilt samme karakter i 10 år, så det var forfriskende å spille noe nytt. Det har vært ganske rart etter innspillingen av den siste Harry Potter-filmen. Jeg har valgt ting som appellerer til meg og filmer jeg har lyst til å gjøre. Slik som denne med gode medspillere og fin historie. Jeg har ingen spesiell plan fremover, men leter etter karakterer som ikke er trollmenn, sier 23-åringen. 
 
Under innspillingen ble Rupert god venn med sine medspillere Lachlan Nieboer, David Kross, Florian Lukas og Stig Henrik Hoff. Sistnevnte spiller en tysk soldat og forteller at han koste seg på settet og ble godt kjent med sine engelske og tyske medspillere.

- Det var så mye som jobbet mot oss. Det var vanskelig å spille inn i fjellet, med sterk vind og skiftende værforhold, men det var fantastisk å filme med Petter og møte de fantastiske medspillerne mine, sier han.

Regissør Petter Næss forteller at han ville lage en annerledes krigsfilm, med humor som et viktig element.

- Vi har sett flere historier om heltene våre, men dette er en ny måte å se menneskene under uniformene. Det var veldig viktig med humor i filmen, og balansen mellom drama og det seriøse. Jeg ville få frem det absurde i møtet mellom de fem soldatene, sier Næss.
  

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Døde før premieren