KLARTE IKKE RYDDE OPP: Til tross for hjelpen fra Eyvind Hellstrøm klarte ikke Heidi Solberg (midten) å drive "Café Mim" videre. I juni avviklet hun stedet. Foto: TV3
KLARTE IKKE RYDDE OPP: Til tross for hjelpen fra Eyvind Hellstrøm klarte ikke Heidi Solberg (midten) å drive "Café Mim" videre. I juni avviklet hun stedet. Foto: TV3Vis mer

- Jeg vil ikke se dette igjen!

Heidi måtte stenge dørene etter Hellstrøm-besøket. Se video!

Se Hellstrøm besøke "Café Mim" nederst i saken!

SEHER.NO: Mesterkokken Eyvind Hellstrøm (60) har gjort stor suksess med å hjelpe skakkjørte restauranter på rett kjøl i TV-programmet "Hellstrøm rydder opp".

Men da Bagatelle-kjøkkensjefen besøkte spisestedet "Café Mim" på Mysen - som vises i kveldens episode - ble problemene for store selv for ham.

Råvarer kjøpt på lavprisbutikker, defekte kjøleskap og jobbing sju dager i uken som følge av knapp bemanning, kom i tillegg til store økonomiske problemer.

En gjeld på 750.000 kroner, ble nemlig for tungt å bære for innehaveren Heidi Solberg, som kort tid etter Hellstrøm-besøket så seg tvunget til å avvikle selskapet.

- I ettertid burde jeg sett tidligere at det ikke var drivverdig. Men stedet betydde mye for meg, siden jeg hadde jobbet der i ti år og drevet det i tre. Så jeg vil ikke se dette igjen og kommer nok ikke til å se meg selv på TV i kveld.

- Jeg prøvde mange ting før Hellstrøm kom også, men på grunn av at folk i Mysen heller dro på kjøpesenter, ble sentrum en spøkelsesby. Det var det som ble utslagsgivende, sier  Heidi til Seher.no

Eyvind Hellstrøm synes det er trist at "Café Mim" stengte dørene før stedet blir vist fram i "Hellstrøm rydder opp".

- Det var trist å se at hun ikke klarte å holde det gående, fordi det kanskje kunne ha gitt en positiv effekt. Dette var et sted som betydde mye for Heidi, i tillegg var jo dette et enkeltmannsforetak, som gjorde at hun ble stående ansvarlig for gjelden, sier Hellstrøm til Seher.no.

Heidi - som nå er ute i ny jobb som kokk på en byggeplass - er forberedt på at hun vil måtte jobbe i lang tid med å betjene gjelden, men har ikke blitt skremt unna ideen om å starte opp et spisested på nytt.

- I dag driver jeg puben "Brukbar" i Mysen, som går med overskudd, og vil nok fokusere på dette framover, sammen med den nye jobben. Men man skal aldri si aldri. Besøket fra Hellstrøm ga meg i hvert fall inspirasjon til å fortsette med å lage mat.

I tillegg til "Café Mim" har spisestedene "Dickens" i Halden og "Geirs mat- og vinhus" i Hammerfest gått konkurs etter sine Hellstrøm-besøk.

Hellstrøm hevder det er mange restauranteiere som er i Heidis situasjon rundt om i Norge.

- Det skyldes ofte en blanding av dårlig økonomisk rot og dårlige matrutiner. Altfor ofte ser jeg at folk ikke ser når de burde si stopp. Jeg ville nok aldri startet opp på dette stedet selv, sier Eyvind Hellstrøm.

"Hellstrøm rydder opp" sendes torsdager kl 20.30 på TV3.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Gir den dårlige maten til bikkja

Se Hellstrøm besøke "Café Mim" her:[obj:media:8040]