Jørgine Massa Vasstrand:

- Jeg vil ikke legge skjul på noe

Treningsbloggeren Jørgine Massa Vasstrand deler helt ærlige bilder av hvordan kroppen ser ut etter fødsel.

ÆRLIG: Treningsblogger Jørgine Massa Vasstrand ønsker å fremstille tiden etter fødselen så ærlig som mulig, og deler helt ufiltrerte bilder på bloggen. Foto: Privat, TV 2
ÆRLIG: Treningsblogger Jørgine Massa Vasstrand ønsker å fremstille tiden etter fødselen så ærlig som mulig, og deler helt ufiltrerte bilder på bloggen. Foto: Privat, TV 2 Vis mer
Publisert

For bare noen uker siden kunne treningsbloggeren og «Bloggerne»-profil Jørgine Massa Vasstrand (29), som går under aliaset Funkygine, ønske sitt tredje barn velkommen til verden sammen med ektemannen Morten Sundli (28).

Dette er parets første barn sammen, mens Jørgine har de to barna Filippa og Sokrates fra et tidligere forhold.

Tilværelsen som trebarnsmor ser tilsynelatende ut til å ha gått på skinner for den nybakte moren, som bare noen dager etter fødsel dro på stranden med familien sin.

- Vi valgte å reise hjem fra sykehushotellet en dag etter fødselen. Det hadde vært kjedelig å sitte inne i finværet, sa hun til Se og Hør den gang.

Vil normalisere fødselskroppen

Dagene etter fødsel har den unge trebarnsmoren dokumentert godt i sosiale medier, hvor flere har bitt seg godt merke i at hun har kommet seg raskt opp på bena igjen etter fødsel.

I et lengre innlegg på bloggen tar hun nå et oppgjør med alle forventningene rundt en fødsel og tiden etter.

I innlegget der hun sammenligner sine tre svangerskap, og tiden etter fødslene, deler hun også en rekke nye bilder av kroppen sin etter det siste svangerskapet med sønnen Milano.

DAG ÉN: Noen timer etter fødsel. Mor og barn i bleie, skriver Jørgine til bildet på bloggen. Foto: Privat.
DAG ÉN: Noen timer etter fødsel. Mor og barn i bleie, skriver Jørgine til bildet på bloggen. Foto: Privat. Vis mer

- Jeg ønsker å fremstille det så riktig som mulig og ikke legge skjul på noe. Det er mange som har urealistiske tanker om hvordan kroppen ser ut etter fødsel, sier treningsbloggeren til Se og Hør og legger til:

- Alle opplever kroppen forskjellig. Noen kan være tilbake til normalen bare uker etter fødsel, mens for andre tar det lengre tid. Det er viktig å få frem at alle er forskjellige og at man har ulikt utgangspunkt.

13 DAGER SENERE:- Magen min er kjempemyk, og jeg har mye løshud enda, skriver hun til dette bildet, og legger til at hennes sønn Sokrates elsker å leke med den myke magen. Foto: Privat.
13 DAGER SENERE:- Magen min er kjempemyk, og jeg har mye løshud enda, skriver hun til dette bildet, og legger til at hennes sønn Sokrates elsker å leke med den myke magen. Foto: Privat. Vis mer

Raskt tilbake til normalen

I det lengre blogginnlegget skriver trebarnsmoren at hennes aller første fødsel med Fillippa var vondere enn det hun nå nylig akkurat var gjennom.

- Jeg var 19 år da jeg fikk Filippa. Jeg husker jeg følte meg i fin form etter fødselen, men jeg hadde sydd, og det var ubehagelig både å sitte og gå. Magen trakk seg tilbake til utgangspunktet bare i løpet av få dager, og det tok heller ikke lang tid før jeg følte kroppen var tilbake til sitt gamle jeg, skriver Jørgine på bloggen.

Hennes andre fødsel derimot gikk ikke like på skinner som hennes første.

Fødselen med Sokrates innebar mye mer dramatikk. Treningsbloggeren opplevde nemlig noe svært traumatisk kort tid etter fødselen av sønnen Sokrates

- Så var det Sokrates fire år etter. Jeg mistet to liter blod rett etter fødselen, og brukte litt tid på å komme meg helt til hektene igjen. Men da jeg først kom i gang, gikk det som ei kule. Vi trente på stuegulvet og gikk i bratte motbakker. Han i vogn, med meg som påhengsmotor, skriver hun.

Med fødselen til Sokrates i tankene har Jørgine tidligere fortalt at hun var svært nervøs før fødselen med Milano. Heldigvis gikk fødselen for seg uten dramatikk, og tiden etterpå har gått enklere for seg enn de to andre.

- Nå er jeg 29 år og det er snart to uker siden tredjemann kom til verden. Formen er fin, og sammenlignet med de to forrige svangerskapene hvor jeg følte meg litt ødelagt nedentil, kan jeg denne gangen nesten ikke kjenne at jeg har født, skriver hun.

Kroppen har derimot forandret seg.

- Magen trekker seg sakte, men sikkert tilbake, men i et helt annet tempo denne gangen. Ikke så rart egentlig, den var tross alt dobbelt så stor rett etter denne fødselen som det den var etter første gangen, skriver hun.

Får ros

Bildedeling etter fødsel har de siste årene vært et betent tema i både sosiale medier og i avisene.

Bildene, som Jørgine også har delt på Instagram, har fått stor respons de siste timene. Flere lar seg imponere og roser treningsbloggeren for sin åpenhet.

- For en dame - du er herlig, ærlig og helt rå, skriver en i kommentarfeltet.

- Årets viktigste bilde, skriver en annen.

- Det tok tross alt ni måneder å utvikle en høygravid kropp. Så at omstillingen til ikke gravid tilstand tar litt tid, må en nesten regne med, skriver Jørgine på bloggen.

LES OGSÅ: - Veldig glad for at datteren fikk Alexandra som stemor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer