NY STJERNE: Karen Sylte Hammeren er en av de nye stjernene som dukker opp i "Hotel Cæsar" denne våren.  Foto: Seher.no/Sølve Hindhamar
NY STJERNE: Karen Sylte Hammeren er en av de nye stjernene som dukker opp i "Hotel Cæsar" denne våren. Foto: Seher.no/Sølve HindhamarVis mer

- Jeg vil ikke bli alenemamma!

Men "Hotel Cæsar"-aktuelle Karen Sylte Hammeren har ikke noe imot å spille en...

SEHER.NO: 24 år gamle Karen Sylte Hammeren fra Fåvang i Oppland er et av de nye ansiktene som dukker opp i TV 2 såpesuksess "Hotel Cæsar" i vår.

Skuespillerinnen, som er utdannet fra Baardar Akademiet i Oslo, har tidligere vært med i flere store teateroppsetninger, deriblant den storslåtte Peer Gynt-forestillingen i Kairo i Egypt i 2007.

I tillegg var hun en av hovedpersonene i dokumentarserien "Veien til Paradis", som ble sendt på TV 2 i fjor.  

Ifølge ungjenta er likevel "Cæsar"-jobbingen blant hennes store karrierehøydepunkt.

20. mars vises første episode med Karen i en av rollene. Hun spiller 22 år gamle Andrea Skogli, en alenemor fra Vestfold uten utdanning, som flytter til Oslo med sønnen sin og får seg jobb på hotellet.

- Barn er mye jobb
Og for 24-åringen, som selv sier hun "ikke er i nærheten" av å få barn, var det en utfordring å sette seg inn i rollen som alenemor.

- Det å få barn er for meg en veldig fjern tanke enda. Men jeg er jo ei bygdejente, så flere av venninnene mine har fått barn, og det er heller ikke sånn at jeg er redd barn akkurat, humrer hun til Seher.no.

Likevel var det ganske annerledes enn det hun har gjort tidligere.

Tøff jente
- Det var en utfordring, og jeg var veldig spent i forhold til hvordan kjemien med sønnen min, som spilles av en gutt på to og et halvt år, skulle gå. Men så langt har det gått veldig fint, jeg er kjempeimponert over han, forteller hun videre.

Til tross for at "Andrea" er en veldig tøff og selvstendig jente med bein i nesa, har ikke Karen lyst til å bli alenemor, slik som rollefiguren.
- Nei, jeg håper at jeg en dag har en mann som deler den rollen med meg. Det å få barn er veldig mye jobb, det har jeg sett, så jeg håper virkelig jeg har en å dele ansvaret med, humrer hun.

Fikk fanbrev fra fengselsfugl
"Hotel Cæsar"-skuespillerne har med årene fått en enorm fanskare og sees i gjennomsnitt av over 400.000 personer daglig.

Selv har imidlertid ikke 24-åringen tenkt så mye over hvordan det vil være å bli "kjendis" og gjenkjent på gaten.

- Jeg er jo bare med i serien delvis og har ingen fast karakter. Selv tror jeg egentlig ikke at jeg blir kjendis gjennom dette. Så dersom jeg blir gjenkjent kommer det til å bli ganske uventet. Jeg blir neppe Cæsar-Karen, i så fal er jeg strengt tatt ikke forberedt, ler hun.

Selv før Karen har rukket å bli "Cæsar"-stjerne har hun allerede rukket å få flere fanbrev. Særlig i forbindelse med dokumentar-serien "Veien til Paradis".

- Jeg veldig satt ut. Det er jo hyggelig å få brev, og rett etter at "Veien til Paradis" ble sendt fikk jeg latterlig mye meldinger. Så hvis det blir slik med "Cæsar" vet jeg ikke helt hva jeg gjør,  forteller hun.

Mer "Cæsar"?
I tillegg til å jobbe som skuespiller, driver Karen også sitt eget produksjonsselskap, og jobbet i fjor sommer med sin egen forestilling "Energimysteriet", som blant annet ble vist på Hunderfossen familiepark.

Men selv om det er teateret som ligger hjertet hennes nærmest foreløpig, er hun veldig åpen for mer tv-jobbing, samt filmprosjekter.

Og 24-åringen innrømmer at hun mest sannsynlig hadde takket ja, dersom hun fikk forespørsel om å være med på mer "Cæsar".

- Jeg har ikke lyst til å bli stemplet. Jeg er Karen og kan flere ting, og jeg kunne godt tenke meg å utvikle Andrea-karakteren videre. Jeg blir ikke akkurat lei meg om de spør meg om å fortsette, smiler hun lurt.

Nye episoder av "Hotel Cæsar" sendes på TV 2 mandag til fredag kl. 19.30!

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Gjør comeback i Hotel Cæsar!