- Jeg vil heller bo i telt enn å ofre katten

Monika tok til tårene da «Luksusfellen»-ekspertene avslørte at hun gikk med 10 000 kroner i underskudd hver måned.

SEOGHØR.NO: Monika (28) fra Trondheim ber i onsdagens episode av TV3-programmet «Luksusfellen» ekspertene Jonas Bakkevig og Silje Sandmæl om hjelp til å få orden på forbruket sitt.

De to programlederne oppdager at hun hver måned bruker 10 000 kroner mer enn det hun tjener, noe som har ført til at hun sliter med en gjeld på nesten 500 000 kroner, blant annet gjennom dyre forbrukslån.

Pengene har blant annet blitt brukt på småhandling og dyre matvaner, bilkjøring og katten «Baby», som hun er svært knyttet til.

Nekter å flytte uten katten

Monika sier hun flere ganger har blitt hindret fra å flytte til et billigere hjem eller nærmere jobben, fordi utleieren ikke godtar en katt i boligen.

- Jeg vil heller bo i et telt enn å ofre katten, sier hun bestemt til Jonas Bakkevig.

FIKK ØKONOMI-HJELP: Monika  sier til økonomiekspertetene Jonas Bakkevig og Silje Sandmæl at hun har hatt problemer med å finne en ny bolig på grunn av at hun ønsker å ha med seg katten sin. Foto: TV3
FIKK ØKONOMI-HJELP: Monika sier til økonomiekspertetene Jonas Bakkevig og Silje Sandmæl at hun har hatt problemer med å finne en ny bolig på grunn av at hun ønsker å ha med seg katten sin. Foto: TV3 Vis mer

Enda sterkere følelser blir det når Luksusfellen-ekspertene sier at hun bør bytte ut deltidsjobben som hjelpepleier, med en full stilling et annet sted for å øke inntekten.

- Utfordringene dine er hva du skal kutte. Du må gjøre noen endringer i livet ditt, sier Silje Sandmæl.

- Du trenger forutsigbarhet i livet ditt, legger Jonas til.

Tar til tårene

Monika, som sier hun stortrives i jobben, tar til tårene og løper ut av rommet når hun innser alvoret.

- Jeg orker ikke dette, sier hun, mens hun får trøst av Silje Sandmæl.

Reaksjonen gjør sterkt inntrykk på Jonas Bakkevig.

- Når du har skjøvet unna virkeligheten en godt stund, og så får du høre alt på en gang, tror jeg det kan virke overveldende for Gud og hvermann.

TOK TIL TÅRNE: Monika klarte ikke å holde tårene tilbake, da hun ble konfrontert med gjelden sin av «Luksusfellen»-ekspertene. Her får hun trøst av Silje Sandmæl (t.h.). Foto: TV3
TOK TIL TÅRNE: Monika klarte ikke å holde tårene tilbake, da hun ble konfrontert med gjelden sin av «Luksusfellen»-ekspertene. Her får hun trøst av Silje Sandmæl (t.h.). Foto: TV3 Vis mer

- Det viktigste er at hun tar noen steg fremover, men jeg tror at hun selv ikke tror hun vil klare det.

Besvimte foran kamera

Dette er ikke første gangen deltagere reagerer sterkt under innspillingen i årets «Luksusfellen»-sesong.

Marita Haug fra Veggli (28) besvimte foran kameraene, da hun for to uker siden fikk vite at hun hadde en spillegjeld på 100 000 kroner.

25 år gamle Therese Frank tok også til tårene da hun fikk vite at gjelden hennes var på 432 000 kroner.

-  Pappa tror jeg kun skylder 50 000, sa hun, og gråt fordi hun gruet seg til å fortelle sannheten.

Her besvimer Marita i «Luksusfellen»:

- Ikke unaturlig å vise dette

Pressekontakt Andreas Framnes i TV3 sier kanalen ikke er i tvil om det er rett å vise de følelsesladde scenene.

- Deltakernes vel og ve er naturligvis førsteprioritet under opptakene av Luksusfellen. Noen deltakere er imidlertid ikke klar over hvor mye de skylder, ei heller hva som må til av forandringer i livet for å få slutt på uvettig pengebruk. Det er nettopp på grunn av dette at de trenger hjelp av Luksusfellen.
 
- Når det har gått så langt som det har gjort med enkelte deltakere er ekspertene nødt til å vite at personen de skal hjelpe virkelig er klar for å gjøre en forandring. Å erkjenne dette kan kreve mye av deltakerne, og reaksjonene kan derfor bli deretter. Dette er en del av prosessen og det vil være unaturlig å ikke vise dette, sier han til Seoghør.no

Luksusfellen sendes på TV onsdager kl 20.30.

LES OGSÅ: Her besvimer hun i «Luksusfellen»