Jennifer Aniston:

- Jeg vil faen ikke gå her

Jennifer Aniston åpner opp om presset som har vært rundt henne de siste tre tiårene.

ÅPENHJERTIG: Jennifer Aniston åpner opp som aldri før om trykket som har vært rundt henne de siste tiåra, og hvor vanskelig det har vært å alltid holde maska. Vis mer
Publisert

Det er over fire år siden Hollywood-stjernen Jennifer Aniston (51) tok et beinhardt oppgjør med pressen. Helt siden hun slo gjennom som Rachel Green i «Friends »i 1994, har hun vært offer for utallige overskrifter om seg selv, også overskrifter som det ifølge stjernen aldri har vært hold i.

Det er trolig få som har blitt forfulgt av fotografene på samme måte som 51-åringen, og den minste lille ting hun foretar seg går sjelden ubemerket hen.

Likevel har hun i nesten 30 år tilsynelatende taklet presset bedre enn de fleste. Det kommer derfor kanskje overraskende på at hun nå avslører at dette ikke bestandig har vært tilfellet.

I et nytt intervju med Los Angeles Times avslører «The Morning Show»-stjernen, som faktisk er nominert til en Emmy for sin rolle i den aktuelle serien, at det ikke alltid føles bra å ha alles øyne rettet mot seg - spesielt hvis man ikke har det bra privat og føler man skal bryte sammen.

- Det har vært øyeblikk hvor jeg har tenkt at «jeg vil faen ikke gå her, jeg vil ikke gå på den røde løperen, jeg vil ikke bli sett, og jeg vil ikke at alle skal se på meg, snakke om meg og dømme meg». Det er ekte, sier hun i intervjuet med avisen.

PÅ RØD LØPER: Jennifer Aniston har hatt blitslampene rettet mot seg i flere tiår. Her på «Murder Mystery»-premieren i Westwood i juni 2019. Foto: Splash News/ NTB Scanpix
PÅ RØD LØPER: Jennifer Aniston har hatt blitslampene rettet mot seg i flere tiår. Her på «Murder Mystery»-premieren i Westwood i juni 2019. Foto: Splash News/ NTB Scanpix Vis mer

- Forsøkte å normalisere det

Anistons karakter i «The Morning Show» må ved flere anledninger holde masken selv om ting på privaten holder på å rakne. Dette er noe 51-åringen kjenner seg igjen i.

DRAMA OM TV: Jennifer Aniston spiller en TV-showvert under stort press i «The Morning Show». Video: Apple Tv+ Vis mer

- (...) Det er også interessant hvordan jeg har forsøkt å normalisere det og tenke at alt er greit. Du vet, alt dette er greit, men så er det øyeblikk hvor du bryter sammen privat og får typiske «plis, ta meg bort»-øyeblikk.

- Å få se det som skuespiller, observere det og bli oppmerksom på det, gjorde at jeg ikke later som det ikke eksisterer, sier hun videre, og innrømmer at hun hadde forbedringspotensial.

For to år siden tok Aniston igjen et oppgjør med pressen. Den gang bare kort tid etter at skilsmissen mellom henne og eksmannen Justin Theroux (49) var blitt kjent.

HOLLYWOOD-YNDLING: Oppmerksomheten rundt Jennifer Aniston har aldri dabbet av etter at hun slo gjennom som skuespiller. Det har ikke alltid vært like lett. Foto: NTB scanpix
HOLLYWOOD-YNDLING: Oppmerksomheten rundt Jennifer Aniston har aldri dabbet av etter at hun slo gjennom som skuespiller. Det har ikke alltid vært like lett. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vet ikke hva jeg har vært gjennom

Den gang var det det hun kaller «absurde overskrifter» om seg selv som fikk henne til å fyre løs.

- For det første, med all respekt, jeg er ikke knust av kjærlighetssorg, sa hun i intervjuet med InStyle, før hun fortsatte:

- For det andre, disse antakelsene er alle uforskammede. Ingen vet hva som foregår bak lukkede dører. Ingen tar i betraktning hvor sensitivt det kan være for meg og partneren min. De vet ikke hva jeg har vært gjennom medisinsk eller emosjonelt.

Med dette refererte den tidligere «Friends»-stjernen til det hun opplever som typiske oppfatninger om henne, og som hun til stadighet finner i medienes overskrifter.

Blant disse nevnte hun at hun «ikke kan holde på en mann», at hun «nekter å få barn fordi hun er for egoistisk og opptatt av karrieren», og at hun er «trist og knust av kjærlighetssorg».

- Det er et evig press på kvinner om å bli mødre, ellers blir de ansett for å være ødelagt vare. Kanskje det ikke er meningen med at jeg er plassert her på denne planeten, at jeg skal formere meg. Kanskje det er helt andre ting jeg skal gjøre? fortsatte hun.

BYR PÅ SEG SELV: Jennifer Aniston får mye oppmerksomhet i sosiale medier etter hun deltok under SAG Awards natt til mandag. Video: Rød Løper / NTB scanpix Vis mer

- Er akkurat der jeg vil være

Etter nesten 30 år i bransjen har hun opplevd sin del av både fornærmende og svært kreative overskrifter, og selv om hun vedgår at enkelte av dem kan få begeret til å renne over, evner 51-åringen stort sett å le av det hun opplever som stadig mer absurde overskrifter om seg selv.

Som nevnt tidligere tok hun også et oppgjør med mediene i 2016, åtte år etter at hun først fikk nok av overskrifter om sitt «uheldige kjærlighetsliv».

- Hele denne «stakkars ensomme Jen»-greia, denne teorien om at jeg er så uheldig i kjærligheten? Jeg føler faktisk at jeg har vært utrolig heldig når det gjelder kjærlighet. Jeg er akkurat der jeg vil være, sa hun til Vogue den gang.

LES OGSÅ: Brad Pitt overrasket hjemme hos ekskona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer