Andreas «TIX» Haukeland:

- Jeg vil beklage

TIX forklarer hvorfor han startet karrieren som han gjorde.

KLAR FOR Å SI UNNSKYLD: I et lengre innlegg på Instagram beklager artisten. Foto: NRK
KLAR FOR Å SI UNNSKYLD: I et lengre innlegg på Instagram beklager artisten. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uken har artist Andreas Haukeland (27), bedre kjent som TIX, fått enorm oppmerksomhet.

Tirsdag kveld dukket han blant annet opp i «Debatten» hvor han fikk møte Dagbladets anmelder Anders Grønneberg ansikt til ansikt. Bakgrunnen for debatten var Grønnebergs terningkast 1-anmeldelse, som han gjorde av MGP-låten til artisten.

- Har selv fått tilsnakk

Nå deler 27-åringen imidlertid et lengre innlegg på Instagram, hvor han forklarer hvorfor han startet karrieren sin som han gjorde.

«Hei dere. Som jeg poengterte i «Debatten» på NRK er det heldigvis greit å trå feil iblant. Og det er også viktig å si ifra med et åpent sinn når slikt skjer. Jeg har også gjort feil, og nå har jeg selv fått tilsnakk for de gamle russelåtene mine, skriver han innledningsvis, og legger til:

«Og jeg tenker egentlig: «Okei, det er helt fair». Det har gått 6 år, og jeg har hatt tid til å reflektere over det. Jeg er klar for å si unnskyld».

Videre skriver artisten at mennesker utvikler seg gjennom et liv, og at russelåtene har vært en betydelig del av fortiden hans.

«Men det er nettopp det er … Fortid», fortsetter han.

Her tar Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg første bit av pannebåndet til Tix. Foto: NRK Vis mer

- Ga meg skylapper

Artisten påpeker at han var en ung musiker som ville bli hørt, og at han lagde den musikken han den gang opplevde at folk likte, i en periode av livet der de ikke ønsket å tenke på konsekvenser.

«Russetiden er en tid som er normløs, som er grenseløs av natur og som fungerer som en ventil for ungdom. Musikken er laget for å spilles i den konteksten. Den er laget for unge mennesker, som fester, som drikker …. og som har sex. Kunne og burde jeg brukt andre ord og vendinger? I ettertid - ja. Mitt fokus lå på festen og fellesskapet, min hjertesak. Det ga meg skylapper, og jeg så ikke alle», fortsetter han.

TIX skriver videre at han ikke har og aldri har hatt noen intensjon om å såre noen, og at han ønsker å beklage til alle som har følt seg tråkket på av låtene hans.

«Det var ikke meningen, og jeg er oppriktig lei meg».

SEIER: Andreas «TIX» Haukeland tok til tårene da det norske publikummet utropte han til vinner. Video. NRK Vis mer

Nytt fokus fremover

MGP-vinneren legger ikke skjul på at det føles lenge siden låtene ble laget, og han siden 2015 har gått fra å være en ukjent russeprodusent til å få større påvirkningskraft enn han noensinne hadde trodd.

«Det betyr at jeg må tenke og ordlegge meg annerledes. Ja - det kommer nok fortsatt til å komme låter som for noen kan oppleves på kanten, men jeg er herved mitt ansvar som forbilde mer bevisst. Jeg er nå i en posisjon hvor jeg kan utrette mye godt for mennesker gjennom min musikk og budskap - det er det jeg akter å ha fokus på fremover», avslutter han.

Se og Hør har vært i kontakt med Tina Ryr i Universal Music Norge, som opplyser om at Andreas Haukeland ikke ønsker å gi noen ytterligere kommentar.

Artistens Instagram-innlegg kommer bare kort tid etter at tidligere Miss Norge Alexandra Marie Backström (32) skrev et Instagram-innlegg om at hun mente TIX burde si unnskyld.

- Jeg mener at kvinner har krav på at TIX beklager hvordan han har omtalt oss tidligere, på samme måte som han fikk sitt oppgjør med anmelderen. Jeg mener at en slik beklagelse må til om han skal kunne gå videre som et troverdig forbilde for mental helse, sa hun til «God kveld Norge».

- Et pass som ikke var påskrevet

Videre forklarte Backström at hun mener artistens låter underbygger en ukultur som innebærer nedverdigende omtaler av kvinner og holdninger som glorifiserer seksuell vold og sexpress blant unge.

Overfor Se og Hør forklarer Backström at hun mener at artisten var den som selv åpnet døren om at man skal passe på hva man sier når man snakker i det offentlige rom.

- Så da følte jeg det var et pass som ikke var påskrevet ennå, men jeg føler jo at han har svart på kritikken og han har gjort det jeg ønsket at han skulle gjøre, forklarer hun.

På spørsmål om Backström tror at hun var en av dem som fikk artisten til å dele Instagram-innlegget, svarer hun:

- Det får vi nok aldri vite, i og med at han ikke svarer på kritikken direkte til meg. Men på bakgrunn av tilbakemeldingene jeg har fått i sosiale medier det siste døgnet, vil jeg nesten tro at det hadde noe med saken å gjøre.

LES OGSÅ: - Det er ikke photoshop

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer