Marilyn Manson:

- Jeg vil avsløre denne farlige mannen

«Westworld»-stjernen Evan Rachel Wood går hardt ut mot eksforloveden Marilyn Manson.

ANKLAGER: Skuespiller Evan Rachel Wood beskylder Marilyn Manson for å ha mishandlet henne. Her er eksparet avbildet sammen i 2007. Foto: Stefan Trautmann / WENN / NTB
ANKLAGER: Skuespiller Evan Rachel Wood beskylder Marilyn Manson for å ha mishandlet henne. Her er eksparet avbildet sammen i 2007. Foto: Stefan Trautmann / WENN / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Westworld»-skuespilleren Evan Rachel Wood (33) og rockestjernen Marilyn Manson (52), hvis egentlige navn er Brian Warner, var kjærester i tre år. De rakk også å forlove seg før de brøt med hverandre i 2010.

Elleve år seinere står Wood nå fram, og beskylder sin tidligere forlovede for å ha misbrukt henne.

Det gjør hun gjennom et Instagram-innlegg.

- Hjernevasket og manipulerte meg

«Han startet med å forføre meg da jeg var tenåring og misbrukte meg helt fryktelig i mange år», skriver stjernen innledningsvis.

Videre hevder 33-åringen at Manson hjernevasket og manipulerte henne.

«Jeg er ferdig med å leve i frykt for hevn, baktalelse og utpressing. Jeg er her for å avsløre denne farlige mannen og sette søkelyset på alle bransjer som har gjort det mulig for han å holde på, før han ødelegger enda flere liv».

Ifølge Vanity Fair har også fire andre kvinner, blant andre Ashley Lindsay Morgan og Sarah McNeilly, i kjølvannet av avsløringen, skrevet om sine egne opplevelser med den kontroversielle sangeren.

Kvinnene beskriver hendelser der Manson har utsatt dem for seksuell trakassering, samt psykisk vold.

Manson har foreløpig ikke kommentert anklagene offentlig.

PARIS-EPISODEN: I 2016 ble Kim Kardashian Wests verden snudd på hodet etter at hun ble ranet i leiligheten sin i Paris. Nå åpner hun opp om hva som skjedde. Video: Netflix Vis mer

Mansons representanter har imidlertid tidligere avvist beskyldningene på vegne av stjernen, ifølge BBC.

«Det er flere artikler over flere år hvor Evan Rachel Wood snakker positivt om forholdet med Manson. Dessverre lever vi en tid hvor folk tror hva de leser på nettet, og sier hva de ønsker å si, uten bevis. Utfallene kan bli katastrofale», het det blant annet i en uttalelse.

Ville «smadre skallen hennes»

Wood var 19 år gammel da hun fant tonen med Manson i 2007. De var et par fram til utgangen av 2008, før de ble gjenforent omlag ett år seinere.

I januar 2010 ble forlovelsen deres annonsert, men forholdet tok slutt samme år.

I et intervju med musikkmagasinet Spin i 2009, ytret Manson at han «daglig fantaserte om å smadre skallen hennes med en forhammer».

FORTELLER: I denne videoen åpner skuespiller, Melissa Benoist, om en ikke-navngitt ekskjæreste som angivelig skal ha mishandlet henne både fysisk og psykisk. Bilder: @melissabenoist, Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

I fjor sa imidlertid en representant for rockeikonet at den oppsiktsvekkende uttalelsen «tydeligvis var fra et intervju med en teatralsk rockestjerne, som promoterer et nytt album, og ikke en faktisk hendelse».

I et intervju med Net-A-Porter-magasinet The Edit i 2015 åpnet «True Blood»-skuespilleren seg om forholdet. Hun avviste at hun innledet romansen med Manson som et opprør mot «flink pike»-tenårene sine.

- Jeg trodde jeg var forelsket. Jeg gjorde det ikke for å få fram et poeng eller være opprørsk. Selvsagt, jeg ville bryte ut av en slags form - jeg visste at jeg var råere, mer alternativ, rar. Og han var akkurat det jeg trengte, fordi jeg følte meg så fri sammen med ham. Den friheten var tiltrekkende, sa Wood den gang.

33-åringen har de siste årene engasjert seg i Sexual Assault Survivors’ Bill of Rights-kampanjen, ifølge Vanity Fair.

Manson har vært tidligere politianmeldt for seksuelt misbruk i 2011. Saken ble imidlertid henlagt grunnet manglende bevis.

LES OGSÅ: Tv-stjerne (44) død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer