- Jeg vil amme datteren min til hun er seks år

TV-stjernen Alyssa Milano følger i fotsporene til Marianne Aulie.

IVRIG AMMER: Den amerikanske skuespilleren og tobarnsmoren Alyssa Milano har sett seg lei på at amming i offentlighet fortsatt er omdiskutert i USA. TV-stjernen sier nå at hun ikke har noen planer om å slutte med offentlig amming av datteren Elizabella (t.h). Foto: SipaUSA/ Skjermdump fra Instagram
IVRIG AMMER: Den amerikanske skuespilleren og tobarnsmoren Alyssa Milano har sett seg lei på at amming i offentlighet fortsatt er omdiskutert i USA. TV-stjernen sier nå at hun ikke har noen planer om å slutte med offentlig amming av datteren Elizabella (t.h). Foto: SipaUSA/ Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Hjemme i Norge vakte kunstner Marianne Aulie oppsikt i sommer. Dengang erklærte Aulie at hun gjerne vil amme datteren Aella Malove Bluebell Marie Ingeborg Hjørdis (3) - til daglig kalt Lillemor - i flere år fremover.

- Hun må selv få bestemme når hun ikke vil ha pupp mer. Den dagen det ikke er naturlig lenger, så stopper det av seg selv, sa Marianne Aulie til Se og Hør.

Nå avslører Hollywood-stjernen Alyssa Milano (42) at hun deler Aulies syn.

For mange er nok Milano mest kjent fra fantasyserien «Charmed», men det siste året har hun også fått mye oppmerksomhet for sitt sterke amme-engasjement.

Se video av Marianne Aulie som ammer datteren:

Da datteren hennes Elizabella Dylan fylte ett år nylig, valgte Alyssa Milano å markere fødselsdagen med et ammerelatert bilde.

På Instagram-bildet sitter tobarnsmoren i bar overkropp med datteren liggende på brystet. Bildet er tydeligvis tatt på sykehuset kort tid etter at Elizabella kom til verden i september 2014

Saken fortsetter nedenfor.

«Gratulerer med dagen, min vakre Elizabella. Du har lært meg at hjertet mitt ikke kjenner noen grenser. Du var den delen som manglet i sjelen min. Takk for at du valgte meg» skriver stjernen åpenhjertig i bildeteksten.

Står imot kritikken

I bildets kommentarfelt berømmer flere av Instagram-følgerne til «Mistresses»-stjernen bidraget hennes til normalisering av offentlig amming i USA. Til nettstedet ET sier Alyssa Milano at hun blåser i dem som derimot kritiserer henne.

- Jeg bryr meg ikke. Jeg kommer til å fortsette å amme, kanskje helt til Elizabella er seks år! fastslår hun humørfylt.

Saken fortsetter under bildene.

FAMILIEKJÆR: Alyssa Milano er en forkjemper for normalisering av amming i offentligheten, og deler gjerne Instagram-bilder der hun ammer i ulike situasjoner. Hun er lykkelig gift med David Bugliari (bildet t.h), som hun har datteren Elizabella og sønnen Milo Thomas med. Her er familien avbildet sammen i november 2014. Foto: SipaUSA/ AP
FAMILIEKJÆR: Alyssa Milano er en forkjemper for normalisering av amming i offentligheten, og deler gjerne Instagram-bilder der hun ammer i ulike situasjoner. Hun er lykkelig gift med David Bugliari (bildet t.h), som hun har datteren Elizabella og sønnen Milo Thomas med. Her er familien avbildet sammen i november 2014. Foto: SipaUSA/ AP Vis mer

I fjor viste skuespilleren frem sin nyfødte datter for første gang med et ammebilde, og siden dengang har hun slått gjentatte slag for offentlig amming på sosiale medier.

TV-stjernen, som også har sønnen Milo Thomas (4) med ektemannen David Bugliari, har flere ganger fått både ris og ros for å legge ut ammebilder på Instagram.

Saken fortsetter under bildet.

TV-STJERNER: Holly Marie Combs, Shannen Doherty og Alyssa Milano ble populære med TV-serien «Charmed» på 2000-tallet. Foto: ZUMA Press
TV-STJERNER: Holly Marie Combs, Shannen Doherty og Alyssa Milano ble populære med TV-serien «Charmed» på 2000-tallet. Foto: ZUMA Press Vis mer

Den familiekjære skuespilleren påpeker det paradoksale i at folk lar seg hisse opp over ammebildene hennes, mens Miley Cyrus (22) kan vise brystene sine for kamera på MTV Video Music Awards.

- Alle synes det er greit at hennes brystvorter er ute i friluft. Det virker som at folk er mer komfortable med å seksualisere bryster enn å forbinde dem med dét de ble skapt for, nemlig å mate et annet menneske, sier Alyssa Milano til ET.

I USA har flere andre berømte mødre latt seg avbilde mens de ammer. Skuespiller Jaime King (36) og Bruce Willis' kone Emma (37) er også blant dem som har skapt diskusjon ved å dele ammebilder på sosiale medier.

Saken fortsetter under bildene.

AMMER: Den tidligere «Charmed»-stjernen (t.v) er ikke alene om å ha amme-engasjement. Skuespiller og Taylor Swift-venninne Jaime King har også delt ammebilder på Instagram, mens den norske bloggeren Caroline Berg Eriksen har fortalt Seoghør.no om sitt naturlige forhold til offentlig amming. Foto: NTB Scanpix
AMMER: Den tidligere «Charmed»-stjernen (t.v) er ikke alene om å ha amme-engasjement. Skuespiller og Taylor Swift-venninne Jaime King har også delt ammebilder på Instagram, mens den norske bloggeren Caroline Berg Eriksen har fortalt Seoghør.no om sitt naturlige forhold til offentlig amming. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Her til lands har den populære bloggeren og tidligere «Skal vi danse»-deltageren Caroline Berg Eriksen tidligere sagt til Seoghør.no at hun ikke har hatt noe i mot å amme sin datter Nelia (snart 2) offentlig.

- Dette er blitt en veldig naturlig ting for meg. Jeg setter meg ikke midt i et lokale og ammer, men finner en rolig plass hvor vi kan sitte i fred, helst litt skjermet, sa Berg Eriksen i 2014, da datteren var ni måneder gammel.

LES OGSÅ: «Game of Thrones»-stjernen ble årets kvinne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer