Angelica Sophie:

- Jeg vil alltid være en transperson

Influenseren åpner opp.

REDD: Influenser Angelica Sophie forteller åpenhjertig til Reality Awards at hun føler seg utrygg og redd. Foto: Privat
REDD: Influenser Angelica Sophie forteller åpenhjertig til Reality Awards at hun føler seg utrygg og redd. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble en sterk opplevelse for lytterne av podkasten «Sykt ærlig med Martine» da programleder Martine Halvorsen (24) inviterte influenser Angelica Sophie Thorsen (26) til prat.

Angelica, som for mange har vært en talsperson for kjønnsinkongruens, åpnet seg til Halvorsen om fordommer - og skammen hun erkjenner at hun bærer på.

Ble forfulgt og ropt etter

Influenseren forteller i epiosoden at hun siden barndommen alltid følte seg som en jente, og at hun ba til høyere makter om at hun skulle våkne opp som jente neste morgen.

Angelica, som vokste opp i en liten kommune, forteller i podkasten at det er enda vanskeligere å vokse opp som annerledes på små steder, og legger til at hun ble mye mobbet i barndommen på grunn av hennes femininitet.

Hun forteller også at hun opplevde mye fæle ting, og legger til at hun ble forfulgt, ropt etter, kastet i søppelkasser og låst inne på toalettet. Selv om hun hadde venninner som sto opp mot mobberne, var det likevel en svært vanskelig situasjon å være i.

- Jeg ville bare bort fra steder der alle visste hvem jeg var.

- Føler meg fortsatt utrygg

Da Se og Hørs Reality Awards ringer henne vedrørende episoden, forteller influenseren at hun føler seg utrygg, og at det fortsatt er mye fordommer, hatmentalitet og mobbing.

For mange ble også skytetragedien i Oslo tidligere i sommer et grusomt eksempel på dette, men det må sies at gjerningsmannens motiv fortsatt er ukjent. Han er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger, men har i skrivende stund ikke ønsket å avgi forklaring til politiet.

Angelica Sophie forteller til Reality Awards at hun er blitt vant til negativ oppmerksomhet. Samtidig bekymrer hun seg mer for dem som ikke tør å være seg selv, grunnet det hatet som stadig florerer.

ALLTID TRANS: - Jeg vil alltid være en transperson, påpeker Angelica Sophie. Foto: Privat
ALLTID TRANS: - Jeg vil alltid være en transperson, påpeker Angelica Sophie. Foto: Privat Vis mer

Influenseren understreker dog at hun har klart seg bra i voksen alder. Hun er i et arbeidsmiljø der det er svært lite fordommer, men forteller at hun fortsatt kan føle seg skamfull.

- Jeg vil alltid være en transperson. Og jeg føler noen ganger at jeg er mer trans enn kvinne. Jeg kommer aldri til å få barn, og det vil alltid henge ved meg. Men jeg har klart å slå meg til ro med det, og jeg er stolt av å være en del av det miljøet. Kanskje enda stoltere nå.

Fortsatt redd for reaksjoner

Influenseren er også veldig tydelig når hun uttrykker at ingen skal måtte føle på skam eller redsel bare ved å være seg selv. Og at til tross for at man er på et bedre sted i utviklingen nå, er det fortsatt mye hat som blir spredt.

FORDOMMER: Angelica Sophie bekymrer seg for dem som ikke tør å være seg selv. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse.
FORDOMMER: Angelica Sophie bekymrer seg for dem som ikke tør å være seg selv. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse. Vis mer

Angelica forteller også til Se og Hør at hun introduserer seg som transkvinne til de hun dater. Hun sier at det oppleves som enklere, selv om hun bekymrer seg for reaksjonen til de hun treffer.

- Det har vært situasjoner der jeg ikke har turt å si det. Jeg datet en som jobbet på Rikshospitalet. Han kunne ikke skjønne hvorfor de skulle operere på friske, unge mennesker. Det ble en veldig ukomfortabel setting å være i.

KONTROVERSIELL: Britiske Carla Bellucci blir omtalt som «Storbritannias mest forhatte kvinne», på grunn av sine mange kontroversielle handlinger og uttalelser. Nå overrasker hun nok en gang. Video: Rød Løper Vis mer

Selv om hun ser at det har blitt mer normalisert, håper hun at det kan bli enda mer normalisert ved at hun snakker om det. Slik håper hun å bidra til å fjerne de fordommene som fortsatt ligger der.

- Jeg er stolt over den jeg er, og hva jeg er en del av. Men jeg er også redd, avslutter Angelica Sophie til Reality Awards.

DELER: Emma Ellingsen er aktuell med ny sesong av «Bloggerne», der seerne får følge henne tett i prosessen med den kjønnskorrigerende operasjonen hun var gjennom i vår. Video: Rød Løper / Celina Morken Vis mer

LES OGSÅ: Etterforskes nok en gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer