FAMILIEMANN: Skuespiller Trond Espen Seim forteller til VG at den hektiske jobben som filmskuespiller har satt spor i ham som småbarnsfar. - Det er ikke greit å være borte når barnet ditt nettopp er født, sier han.  Foto: Stella Pictures
FAMILIEMANN: Skuespiller Trond Espen Seim forteller til VG at den hektiske jobben som filmskuespiller har satt spor i ham som småbarnsfar. - Det er ikke greit å være borte når barnet ditt nettopp er født, sier han. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg vil aldri reise fra barna igjen

Skuespiller og tobarnsfar Trond Espen Seim fikk kjenne suksessen på kroppen.

SEOGHØR.NO: Trond Espen Seim (43) er de siste årene blitt allemannseie gjennom rollen som privatetterforsker i 12 «Varg Veum»-filmer.

Men filmsuksessen ble til slutt for mye å takle, og etter 2011 har skuespilleren trappet ned og fokusert mer på hvile og familieliv. For et drøyt år siden ble han og kona Cecilie Frostad Egeberg foreldre til lille Jack (1), mens Olivia (6) ble storesøster.

- Før datteren min ble født filmet jeg i Bergen. Da hun ble født var jeg med henne i fire dager før jeg dro bort igjen i to uker, og det vil jeg aldri gjøre igjen.

- Det har satt spor i meg det å være borte fra barna. Det er ikke greit å være borte når barnet ditt nettopp er født. Det er noe dritt, forteller han åpenhjertig til VG.

Når Trond Espen Seim nå er tilbake i showbusiness igjen, er det som programleder for TVNorges nye reality-konsept «Den siste viking», fremfor som filmskuespiller.

Sammen med 18 deltakere er han i full gang med innspillingen i høyfjellet ved Jotunheimen. Men før han takket ja til den nye jobben, rådførte han seg grundig med familien.

- Forholdene skal ligge helt til rette når du er borte, understreker Seim - som i fjor avslørte at han slet med alvorlig hypokondri - overfor avisen.

LES OGSÅ: Slutter i TVNorge