Robin Johansson om knivstikkingen:

- Jeg vil aldri gå ut blant fulle mennesker igjen

24-åringen forteller at han er svært traumatisert etter den grove voldshendelsen.

MÅTTE OPERERE: Etter den dramatiske hendelsen natt til onsdag var Robin Johansson nødt til å operere både fingrene og håndleddet. Foto: Privat
MÅTTE OPERERE: Etter den dramatiske hendelsen natt til onsdag var Robin Johansson nødt til å operere både fingrene og håndleddet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Natt til onsdag ble svenske Robin Johansson (24) utsatt for enhvers største mareritt. 24-åringen skal ha blitt angrepet av maskerte gjerningsmenn og blitt knivstukket syv ganger.

Til Se og Hør forteller Robin at han var helt sikker på at han skulle dø etter angrepet.

- Det gikk så fort, så jeg rakk ikke tenke så mye, men jeg tenkte mest på å beskytte ansiktet, magen og hjertet mitt. Tankene begynte å komme da jeg la meg ned og folk rundt meg var i panikk. Da var jeg sikker på at jeg kom til å dø, forteller Robin.

På spørsmålet om han kan beskrive smerten og redselen han følte under angrepet, forteller han:

- I begynnelsen kjente jeg ingen smerte, ettersom jeg var i sjokk og alt gikk så fort. Men samtidig var jeg redd for at jeg skulle dø og derfor valgte jeg å blokkere kniven med hendene mine.

TRODDE HAN SKULLE DØ: Robin Johansson følte på dødsangsten etter den grove voldshendelsen. Foto: Privat
TRODDE HAN SKULLE DØ: Robin Johansson følte på dødsangsten etter den grove voldshendelsen. Foto: Privat Vis mer

24-åringen, som selv fikk en voldsdom i Oslo tingrett for to år siden, forteller videre at han ble hentet av ambulanse for så å bli fraktet til sykehuset.

Robin måtte gjennomgå en operasjon på fingrene og håndleddet som følge av knivstikkingen, og forteller at han nå ligger hjemme og tar smertestillende mot de store smertene.

Saken fortsetter nedenfor.

Ser livet på en ny måte

Det er ingen tvil om at den grove voldshendelsen satte en støkk i svensken, og han forteller at han har blitt svært traumatisert i ettertid.

- Jeg er redd for mennesker og vil aldri gå ut blant fulle mennesker igjen. Jeg får holde meg hjemme sammen med kjæresten min, og stenge alle andre idioter ute, forteller Robin til Se og Hør.

Men en ting er sikkert for 24-åringen, og det er at han ser på livet på en helt ny måte etter angrepet.

- Jeg tar ikke mine nære og kjære for gitt, og jeg har forstått at døden kan være nærmere enn man tror, sier Robin.

24-åringen, som i Sverige er kjent for deltakelsen sin i «Ex on the Beach», forteller videre at hans aller største redsel er å møte på gjerningsmennene igjen.

Vil aldri på bar i Stockholm igjen

På grunn av den traumatiske hendelsen som utspant seg natt til onsdag, hevder Robin at han ønsker å flytte vekk fra storbyen Stockholm.

- Jeg kommer nok aldri til å gå på en bar i hele Stockholm igjen, det er slik jeg føler det nå i alle fall. Akkurat nå vil jeg bare flytte til et så lite sted som mulig og ha kontakt med så få personer som mulig, sier Robin.

Ifølge 24-åringen tok familien overfallet svært tungt, men de er veldig glade for at han fortsatt lever. Lillebroren - som skal ha vært gjerningsmennenes hovedmål - er glad for at Robin reddet livet hans den skjebnesvangre kvelden.

I tiden fremover er Robin nødt til å jobbe for å få tilbake bevegeligheten i fingrene og håndleddet, samt for å kunne klare å gå normalt igjen, forteller han.

Saken fortsetter nedenfor.

Knivstukket syv ganger

Det var i et innlegg på Instagram-profilen sin at Robin valgte å fortelle følgerne sine om den grove voldshendelsen.

Klockan 01.45 natt mot onsdag så hände det värsta. Jag var ute med min lillebror och några vänner på Södermalm i Stockholm. Min lillebror hamnade i tjafs med några killar som genast försökte få bort honom från stället för att ’’snacka''. Jag förstod direkt att detta skulle sluta illa så jag tvingade in han i en taxi och bad han åka hem direkt. Efter han åkt hem skrek folk efter mig och undrade vart min bror tagit vägen, jag försökte bara ta mig bort ifrån allt bråk. Jag tar mig bort från platsen och ringer ett samtal till en vän för att höra om han kan komma och hämta mig. Helt plötsligt ser jag att två maskerade män springer mot mig. Jag känner hur dom slår mot mig och jag gör allt för att skydda ansiktet, rätt som det var känner jag ett stick i revbenet. Då förstod jag ganska snabbt att en kniv var inblandad, jag gjorde allt för att skydda magen hjärtat och ansiktet. Allt gick fort och helt plötsligt hade jag blivit huggen 7 gånger. Jag fick 3 hugg i låret, 2 på fingarna, ett på handleden och ett i revbenen. Jag lyckas på något sätt springa iväg från platsen. Jag sprang in på en bar för att få hjälp. När jag kom in på baren lägger jag mig på golvet och ser hur det sprutar blod från mig som i en fontän. Jag kände hur min energi sjönk och va helt säker på att jag skulle dö. Folk försökte få kontakt med mig men jag klarade inte att svara eftersom jag tappat så mycket blod. En kille tog sitt bälte och lyckades stoppa blödningen, utan dig så hade jag vart död, tack. Jag blev snabbt upphämtad av en ambulans som tog mig till sjukhuset. Mina hugg var 7cm djupa så att jag inte fick några inre blödningar och att mina organ klarade sig är ett mirakel. Jag har nu sytt 35 stygn i handen/fingret, 8 i låret och 6 i handleden. Har även opererat handen och fingrarna eftersom dem högg av mina senor, nu jobbar jag för att få tillbaka rörelsen i handleden och fingrarna samt att kunna gå normalt. Tack till den Svenska sjukvården, ni hart varit fantastiska! Idag är jag så glad för att jag lever, har dock blivit traumatiserad och en aning rädd för människor. Man ska aldrig underskatta någon. Ta vara på dina nära och kära, döden är närmre än vad man kan förstå. Kärlek

A post shared by Robin Johansson (@robinjohanson) on

I innlegget beskriver 24-åringen hele hendelsesforløpet detaljert til de 49 000 følgerne sine, og takker blant annet redningsmannen sin, som tok et belte rundt låret hans for å stoppe blødningen.

- Kuttene var syv centimeter dype, så at jeg ikke fikk noen indre blødninger og at mine organer klarte seg er et mirakel, skriver Robin i innlegget.

Knivstikkingen Robin opplevde natt til onsdag, skjedde kort tid etter at ekskjæresten Sophie Elise Isachsen var vitne til et knivdrama på en buss i Oslo.

Saken fortsetter nedenfor.

- Tennene mine lå strødd

Svenske Robin er en av flere kjente fjes som har blitt utsatt for grov vold. Den norske samfunnsdebatanten og politikeren Jørgen Foss (28), ble i fjor overfalt og utsatt for et brutalt ran i Los Angeles.

Jørgen fortalte om det brutale ranet i et Facebook-innlegg:

«Dagen er tilbrakt på sykehus og tannlege etter at jeg ble ranet og overfalt av en falsk übersjafør her i USA. Var som en amerikansk actionfilm der jeg lå med tenna strødd utover gata og det kommer 4 politibiler, brannvesen og et helikopter i jakten på gjerningsmannen».

Videre i innlegget opplyste Jørgen, som har la ved en «selfie» fra sykesenga, at han hadde smerter i kjeve, nese og skulder etter overfallet.

«Blir en del smertestillende og suppe før det blir storbesøk hos tannlegen hjemme. Mobilen ble stjålet så har kun Facebook og et amerikansk nummer til jeg er hjemme igjen», skrev han videre.

Forsvarte seg mot beruset passasjer

Også NRKs Ole Torp (66) har opplevd å bli utsatt for grov vold. I 2013 ble den tidligere TV-profilen overfalt på t-banen i Oslo.

Helgeutgaven av Se og Hør omtalte den gang Oslo Tingretts dom mot Torps overfallsmann.

MÅTTE FORSVARE SEG: NRK-programleder Ole Torp ble utsatt for slag og spark fra en aggressiv voldsmann på t-banen i 2013. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE FORSVARE SEG: NRK-programleder Ole Torp ble utsatt for slag og spark fra en aggressiv voldsmann på t-banen i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den velkjente journalisten hadde såvidt kommet inn i t-banevognen, da en medpassasjer kom med sjikanerende tilrop.

Ifølge dommen forsøkte NRK-veteranen å unngå kontakt med den ukjente gjerningsmannen, men vedkommende begynte da helt uprovosert å slå og sparke mot ham.

Ole Torp ønsket ikke å anmelde gjerningsmannen, som var straffedømt 11 ganger tidligere, men påtalemyndighetene tok selv ut tiltale.

LES OGSÅ: Sophie Elises ekskjæreste måtte i fengsel

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer