TRIVES BEST SOM MANN I KVINNEKLÆR: Østerrikes Eurovision-finalist Conchita Wurst, sier han ikke har noe ønske om et fullt kjønnsskifte. Foto: action press/All Over Press
TRIVES BEST SOM MANN I KVINNEKLÆR: Østerrikes Eurovision-finalist Conchita Wurst, sier han ikke har noe ønske om et fullt kjønnsskifte. Foto: action press/All Over PressVis mer

- Jeg vil aldri barbere vekk skjegget mitt

Eurovision-sensasjonen Conchita tok til tårene etter gårsdagens semifinale-suksess.

SEOGHØR.NO: Østerrikes «kvinne med skjegg» var den artisten som fikk mest jubel fra salen, da de siste billettene til lørdagens Eurovision-finale ble delt ut torsdag.

Drag-artisten Conchita Wurst, som egentlig heter Tom Neuwirth, har satt København på hodet de siste ukene, og ble sterkt berørt, da han ble ropt opp som siste finaledeltager.

- Det er så overveldende med all den kjærligheten jeg har fått her. Jeg brøt ut i tårer, da jeg var ferdig med å synge. Jeg kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er, sa Conchita på pressekonferansen etter endt dyst.

Sangeren avslørte at han ikke alltid er like energisk privat som på scenen.

- Jeg er en veldig lat gutt hjemme. Jeg vil aldri barbere vekk skjegget mitt, sa han videre.

Samtidig avviste Conchita at han går med planer om å bytte kjønn.

- Jeg vil ikke bli hundre prosent kvinne. Jeg har skapt denne karakteren for å vise at man kan oppnå alt. Det er min beslutning og jeg vil ikke endre på den, sier Conchita.

Han har også tidligere snakket om valget av stil.

– Når alt kommer til alt, er skjegget kun ansiktshår. Jeg vil vise at det er lov å være annerledes. Verden er ikke sort/hvit, du er ikke en bedre eller verre person om du gjør ting annerledes enn andre. Det er budskapet jeg prøver å formidle, har hun tidligere uttalt til NRK.

Etter kvalifiseringen stod også Eurovision-fansen i kø for å gratulerere på Twitter.

«Conchita i finalen! Kanskje en krone til dronningen av Østerrike», skriver tilhengeren Jean Rossignol.

Suksessen har også ført til at bookmakerne tipper Conchita som en av favorittene til å vinne lørdagens finale.

Live-published photos and videos via Shootitlive

For tiden har hans låt «Rise Like A Phoenix» kun fire i odds hos spillselskapet Unibet. Kun Sveriges Sanna Nilsen «Undo» er større favoritt.

Norges håp Carl Espen Thorbjørnsen (31) - som også gikk videre fra torsdagens semifinale - er ifølge Unibet kun en outsider med 50 i odds.

LES OGSÅ: Carl Espen sang til stormende jubel