- Jeg vet nesten ikke om jeg tør å si hvor mye dere har brukt

Hallgeir Kvadsheim gir «Luksusfellen»-paret tidenes sjokk når han avslører pengebruken deres.

SEOGHØR.NO: I ukens episode av «Luksusfellen» tar ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Magne Gundersen turen til Horten, for å hjelpe et par i økonomisk knipe.

John-Inge Anthonsen (37) og Charlotte Fjeld (28) fikk nylig sitt tredje barn sammen, men småbarnsforeldrene snakker ikke sammen om familiens økonomi.

Mye av det økonomiske ansvaret ligger på John-Inges skuldre, mens Charlotte opplever at pengene brenner i lomma hver gang de kommer inn på konto.

Paret må ty til kredittkort og forbrukslån for å betale utgiftene sine, men de har svært dårlig oversikt over økonomien. Det blir tydelig når «Luksusfellen»-ekspertene går igjennom parets regnskap de siste seks månedene.

Saken fortsetter under bildet.

KLAR TALE: John-Inge (ytterst t.v) får seg noen overraskelser når økonomiekspertene Magne Gundersen og Hallgeir Kvadsheim går igjennom familiens pengebruk i ukens episode av «Luksusfellen».  Foto: TV3
KLAR TALE: John-Inge (ytterst t.v) får seg noen overraskelser når økonomiekspertene Magne Gundersen og Hallgeir Kvadsheim går igjennom familiens pengebruk i ukens episode av «Luksusfellen». Foto: TV3 Vis mer

- Jeg er helt sjokkert

John-Inge og Charlotte tipper at de har en gjennomsnittinntekt på 32.000 kroner i måneden. I episoden avslører økonomene at de egentlig har fått inn 74.500 kroner i snitt - over dobbelt så mye.

Den romslige fellesinntekten er imidlertid langt ifra det eneste sjokket som venter samboerparet.

Se klipp fra ukens «Luksusfellen»-episode øverst i saken!

Etter å ha fått vite hvor mye penger de har brukt på husleie, mat, klær og transport, ber Hallgeir Kvadsheim dem om å gjette hvor mye de har brukt på «annet»-posten i regnskapet. Der inngår alt fra mobilabonnementer til treningsavgifter og innkjøp på Nille og IKEA.

- Fire? foreslår John-Inge.

Det blir raskt tydelig at trebarnsfaren har bommet totalt:

- 4000? Jeg vet nesten ikke om jeg tør å si det. Men det går altså 30.000 kroner. 30.000, forteller Kvadsheim.

Saken fortsetter under bildet.

SVIMLENDE SUM: John-Inge tippet at familien brukte omlag 4000 kroner på «annet»-posten i måneden. Det riktige beløpet viste seg å være mange ganger høyere.  Foto: TV3
SVIMLENDE SUM: John-Inge tippet at familien brukte omlag 4000 kroner på «annet»-posten i måneden. Det riktige beløpet viste seg å være mange ganger høyere. Foto: TV3 Vis mer

- Det er galskap! Jeg er helt sjokkert. Har ikke ord, egentlig, utbryter John-Inge etter at samboeren har plassert de 30 tusenlappene på regnskapstavlen.

37-åringen legger ikke skjul på at han sliter med å fatte at familiens «annet»-utgifter er over syv ganger høyere enn hva han først tippet:

- Jeg trodde jeg hadde en viss oversikt og peil, men jeg har bomma så det synger etter. Det er... jeg er helt sjokkert, sier han til «Luksusfellen»-ekspertene i episoden.

Også tidligere «Luksusfellen»-deltakere har fått seg en ubehagelig overraskelse når «annet»-posten skal gjennomgås:

Bommet med flere hundre tusen

Med «annet»-posten som en svært høy utgiftspost i familiens regnskap, sliter John-Inge og Charlotte med å få endene til å møtes mot slutten av måneden.

På tross av en høy snittinntekt de siste månedene, går de 6000 kroner i minus hver måned.

Paret sitter dessuten med gammel gjeld. Og når Hallgeir Kvadsheim leser opp deres respektive, samlede gjeldsbeløp, får duoen seg enda en overraskelse.

I starten av episoden anslår John-Inge at hans personlige gjeld er på omlag 650.000, i tillegg til et større billån. Trebarnsfaren, som for tiden er student og går på arbeidsavklaringspenger, har dessverre bommet på gjeldsbeløpet sitt også.

- Ikke har du oversikt over inntekten, ikke over forbruket, og heller ikke på totalsummen av gjelda. For den er nå, på deg John-Inge, nesten 1,2 millioner, røper Kvadsheim overfor paret.

Saken fortsetter under bildet.

SJOKKERT: John-Inge og Charlotte blir helt satt ut når de blir gjort oppmerksomme på hvor mye penger de har brukt og hvor mye de skylder. Foto: TV3
SJOKKERT: John-Inge og Charlotte blir helt satt ut når de blir gjort oppmerksomme på hvor mye penger de har brukt og hvor mye de skylder. Foto: TV3 Vis mer

- Og Charlotte, du skylder nesten 200.000, legger han til.

Den tunge beskjeden fra økonomieksperten får Charlotte til å riste på hodet og forlate rommet i gråt, mens samboeren, Hallgeir Kvadsheim og Magne Gundersen står igjen alene.

Hvordan det går med paret etter at de har fått hjelp av økonomiekspertene, kan du se i «Luksusfellen» på TV3 onsdag klokken 20.30.

Seoghør.no har vært i kontakt med John-Inge Anthonsen, men han ønsker ikke å kommentere «Luksusfellen»-deltakelsen. Charlotte Fjeld har i skrivende stund ikke besvart Seoghør.nos henvendelser.

LES OGSÅ: Ari Behn kjøpte luksusvilla for åtte millioner