- Jeg vet nesten ikke om jeg tør å si hvor mye dere har brukt

Hallgeir Kvadsheim gir «Luksusfellen»-paret tidenes sjokk når han avslører pengebruken deres.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I ukens episode av «Luksusfellen» tar ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Magne Gundersen turen til Horten, for å hjelpe et par i økonomisk knipe.

John-Inge Anthonsen (37) og Charlotte Fjeld (28) fikk nylig sitt tredje barn sammen, men småbarnsforeldrene snakker ikke sammen om familiens økonomi.

Mye av det økonomiske ansvaret ligger på John-Inges skuldre, mens Charlotte opplever at pengene brenner i lomma hver gang de kommer inn på konto.

Paret må ty til kredittkort og forbrukslån for å betale utgiftene sine, men de har svært dårlig oversikt over økonomien. Det blir tydelig når «Luksusfellen»-ekspertene går igjennom parets regnskap de siste seks månedene.

Saken fortsetter under bildet.

KLAR TALE: John-Inge (ytterst t.v) får seg noen overraskelser når økonomiekspertene Magne Gundersen og Hallgeir Kvadsheim går igjennom familiens pengebruk i ukens episode av «Luksusfellen».  Foto: TV3
KLAR TALE: John-Inge (ytterst t.v) får seg noen overraskelser når økonomiekspertene Magne Gundersen og Hallgeir Kvadsheim går igjennom familiens pengebruk i ukens episode av «Luksusfellen». Foto: TV3 Vis mer

- Jeg er helt sjokkert

John-Inge og Charlotte tipper at de har en gjennomsnittinntekt på 32.000 kroner i måneden. I episoden avslører økonomene at de egentlig har fått inn 74.500 kroner i snitt - over dobbelt så mye.

Den romslige fellesinntekten er imidlertid langt ifra det eneste sjokket som venter samboerparet.

Se klipp fra ukens «Luksusfellen»-episode øverst i saken!

Etter å ha fått vite hvor mye penger de har brukt på husleie, mat, klær og transport, ber Hallgeir Kvadsheim dem om å gjette hvor mye de har brukt på «annet»-posten i regnskapet. Der inngår alt fra mobilabonnementer til treningsavgifter og innkjøp på Nille og IKEA.

- Fire? foreslår John-Inge.

Det blir raskt tydelig at trebarnsfaren har bommet totalt:

- 4000? Jeg vet nesten ikke om jeg tør å si det. Men det går altså 30.000 kroner. 30.000, forteller Kvadsheim.

Saken fortsetter under bildet.

SVIMLENDE SUM: John-Inge tippet at familien brukte omlag 4000 kroner på «annet»-posten i måneden. Det riktige beløpet viste seg å være mange ganger høyere.  Foto: TV3
SVIMLENDE SUM: John-Inge tippet at familien brukte omlag 4000 kroner på «annet»-posten i måneden. Det riktige beløpet viste seg å være mange ganger høyere. Foto: TV3 Vis mer

- Det er galskap! Jeg er helt sjokkert. Har ikke ord, egentlig, utbryter John-Inge etter at samboeren har plassert de 30 tusenlappene på regnskapstavlen.

37-åringen legger ikke skjul på at han sliter med å fatte at familiens «annet»-utgifter er over syv ganger høyere enn hva han først tippet:

- Jeg trodde jeg hadde en viss oversikt og peil, men jeg har bomma så det synger etter. Det er... jeg er helt sjokkert, sier han til «Luksusfellen»-ekspertene i episoden.

Også tidligere «Luksusfellen»-deltakere har fått seg en ubehagelig overraskelse når «annet»-posten skal gjennomgås:

Bommet med flere hundre tusen

Med «annet»-posten som en svært høy utgiftspost i familiens regnskap, sliter John-Inge og Charlotte med å få endene til å møtes mot slutten av måneden.

På tross av en høy snittinntekt de siste månedene, går de 6000 kroner i minus hver måned.

Paret sitter dessuten med gammel gjeld. Og når Hallgeir Kvadsheim leser opp deres respektive, samlede gjeldsbeløp, får duoen seg enda en overraskelse.

I starten av episoden anslår John-Inge at hans personlige gjeld er på omlag 650.000, i tillegg til et større billån. Trebarnsfaren, som for tiden er student og går på arbeidsavklaringspenger, har dessverre bommet på gjeldsbeløpet sitt også.

- Ikke har du oversikt over inntekten, ikke over forbruket, og heller ikke på totalsummen av gjelda. For den er nå, på deg John-Inge, nesten 1,2 millioner, røper Kvadsheim overfor paret.

Saken fortsetter under bildet.

SJOKKERT: John-Inge og Charlotte blir helt satt ut når de blir gjort oppmerksomme på hvor mye penger de har brukt og hvor mye de skylder. Foto: TV3
SJOKKERT: John-Inge og Charlotte blir helt satt ut når de blir gjort oppmerksomme på hvor mye penger de har brukt og hvor mye de skylder. Foto: TV3 Vis mer

- Og Charlotte, du skylder nesten 200.000, legger han til.

Den tunge beskjeden fra økonomieksperten får Charlotte til å riste på hodet og forlate rommet i gråt, mens samboeren, Hallgeir Kvadsheim og Magne Gundersen står igjen alene.

Hvordan det går med paret etter at de har fått hjelp av økonomiekspertene, kan du se i «Luksusfellen» på TV3 onsdag klokken 20.30.

Seoghør.no har vært i kontakt med John-Inge Anthonsen, men han ønsker ikke å kommentere «Luksusfellen»-deltakelsen. Charlotte Fjeld har i skrivende stund ikke besvart Seoghør.nos henvendelser.

LES OGSÅ: Ari Behn kjøpte luksusvilla for åtte millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer