UNG OG LOVENDE: Anine Stang bor for tiden i Hollywood hvor hun satser hardt på å slå igjennom som artist. Som manager har hun sikret seg Bill Siddons som tidligere representerte blant annet "The Doors". Foto: Jana Damröse
UNG OG LOVENDE: Anine Stang bor for tiden i Hollywood hvor hun satser hardt på å slå igjennom som artist. Som manager har hun sikret seg Bill Siddons som tidligere representerte blant annet "The Doors". Foto: Jana Damröse Vis mer

- Jeg vet hun vil bli en stjerne

Norske Anine spås en stor karriere...

LOS ANGELES (Seher.no): I juli ble det kjent at norske Anine Victoria Stang (23) kom til finalen i en stor amerikansk rockekonkurranse hvor flere hundre band hadde meldt seg på.

Da den nervepirrende finalen, hvor premien hadde en samlet verdi på over 50.000 kroner, gikk av stabelen i august - endte Anine på en imponerende andreplass.

- Det var selvfølgelig litt kjedelig å ikke nå helt til topps - særlig fordi jeg fikk høre at det ikke hadde noe med min opptreden å gjøre. Men jeg kan ikke sette meg ned å sutre over det. Jeg tar kritikken til meg og gjør de endringene som trengs til neste gang. Alle bandene i finalen var fantastisk bra, så å komme på andreplass er en stor ære, sier Anine til Seher.no.

Blir sammenlignet med superstjerner
Ifølge dommerne var det bandet som felte henne. De mente musikerne hennes var for lite sammensveiset og innøvde. Likevel var hele dommerpanelet enstemmige om at Anines låt "Made in Hollywood" var kveldens beste. 

- Bandet hennes var dårlig og det ødela for henne. Selv om Anine egentlig er en soloartist dømmer vi ut fra et helt band. Alene er hun kjempebra, men de dro henne dessverre ned. Hvis bandet bare hadde vært middelmådige hadde hun vunnet hele konkurransen. Så bra er hun, forteller dommer Tom Zutaut til Seher.no.

Med et band med mer karisma mener Zutaut, som oppdaget og signerte Guns n' roses og Mötley Crue, at 23-åringen absolutt har den riktige visjonen og beslutsomheten til å kunne slå igjennom som artist.

- Da jeg traff Johnny Depp for første gang visste jeg at han kom til å bli en stjerne, og på samme måte var det med Rene Zellwegger også. Noen ganger møter du mennesker som du vet har det som skal til - og det har Anine, fastslår talentspeideren.

Spås en lovende fremtid
Tess Taylor, presidenten i Los Angeles Music Network, som arrangerte konkurransen, har også stor tro på at den målbevisste jenta har gode muligheter til å nå langt.

- Anine har de riktige elementene for suksess i portfoliet sitt og jeg tror hun har en flott fremtid foran seg fordi hun er så fokusert og bestemt. Med nok øving og hard jobbing kan hun finpusse stemmen og låtskriverferdighetene sine, og deretter få en velfortjent karriere, forteller hun.

Taylor legger vekt på at for å få suksess i musikkbransjen krevers det fullstendig oppofring og et intenst fokus over en lengre periode. Ingen slår igjennom ved en tilfeldighet. 

- Jeg liker at Anine streber etter å utdanne seg selv når det kommer til bransjen. Hun sitter ikke og håper på at noen vil ta seg av disse tingene for henne, men tar saken i egne hender. Mange mennesker kommer til LA for å få et gjennombrudd, men de fleste har ikke det som skal til for å lykkes. Det tror jeg Anine har.

Klar for ny konkurranse
Sangfuglen selv sitter slett ikke og depper selv om seieren glapp denne gangen. Hun er nemlig allerde i gang med øvinger til en ny konkurranse kalt "Rockstar".

- Dommerene oppfordret meg faktisk til å være med i en ny og enda større konkurranse som starter denne uken. Her får vinneren en pengepremie på 170 000 kroner, i tillegg til å spille på åpningen av the Grammy Museum i LA i desember, sier hun.

For å få delta i konkurransen måtte Anine spille inn og produsere en musikkvideo på under en uke. Resultatet kan du se på radiokanalens nettside.

Frem til midnatt torsdag pågår avstemningen. De 25 bandene som får flest stemmer kommer til runde to.

Les mer om avstemningen her! (ekstern link)

LES OGSÅ: Blir hun Norges nye USA-stjerne?