Stian «Staysman» Thorbjørnsen:

- Jeg vet at livet kan være over i morgen

Hele Norges «Staysman» fylte nettopp 40 år. Han lengter ikke tilbake til 20-årene.

40 ÅR: Stian Thorbjørnsen vil ikke tilbake til 20-årene, men ville heller ikke vært foruten dem. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
40 ÅR: Stian Thorbjørnsen vil ikke tilbake til 20-årene, men ville heller ikke vært foruten dem. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det er ti år siden Stian «Staysman» Thorbjørnsen (40) sjekket inn på «Paradise Hotel» og tok sitt første steg inn i rampelyset.

Den gang avslørte artisten at han meldte seg på realityprogrammet for å skape blest rundt popduoen «Staysman og Lazz». Det klarte han, og siden den gang har Thorbjørnsen etablert seg til å bli en av landets mest kjente artister.

Ved siden av artistkarrieren har Thorbjørnsen også vært mye å se på TV, blant annet som programleder for det folkekjære TV2-programmet «Allsang på grensen».

«LINDMO»: Da Stian «Staysman» Thorbjørnsen gjestet «Lindmo» på NRK, fortalte han om hvorfor han forandret livsstilen sin. Fra å veie 122 kilo og ha et kosthold i stor grad bestående av chips og øl, begynte han å gå lange turer. Video: NRK Vis mer

Nå har han nettopp fylt 40 år, og i et intervju med VG forteller Thorbjørnsen at han trives med å bli eldre og at han ikke kunne tenkt seg å gå tilbake til 20-årene.

Allerede som 19-åring tjenestegjorde han nemlig som FN-soldat i Kosovo, og senere var han i Telemarksbataljonen og på oppdrag i Afghanistan.

I 2004 opplevde han at bataljonen deres ble beskutt. Kameraten til Stian ble drept under angrepet.

– Jeg fikk tidlig livsperspektivet som går på at vi bare lever en gang. Jeg vet at livet kan være over i morgen. Det har nok gjort meg til en mer spontan person, innrømmer han til VG.

Videre sier han at «deler av 20-årene var kjipe», men at han ikke ville vært foruten de seks årene i forsvaret.

– Jeg tror kanskje jeg er mer takknemlig for suksessen etter å ha levd fra hånd til munn i en periode. Nå «gønner» jeg i alle fall på!

RÅNEPRIS: Odin Waage vant sin Gullruten pris for sin rolle i «Rådebank». - Det blir feiring med pils og dansing på «rølpevis», sier han til Dagbladet. Video: Dagbladet TV Vis mer

Til tross for at han er en showman, kan 40-åringen fortelle at han også trives godt alene.

Derfor ble det ikke invitert venner og kjente til feiring på den store dagen.

– Jeg har aldri vært en bursdagsfyr. Jeg liker å feire bursdag alene.

LES OGSÅ: Dramatisk flytur ble til bryllup

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer