- Jeg var virkelig deprimert

Bjørn Sundquist minnes med gru første gang han så seg selv på skjermen.

SELVKRITISK: I NRK-programmet "I Larsen leilighet" forteller Bjørn om hvordan han syns det var å se seg selv på skjermen for første gang.
SELVKRITISK: I NRK-programmet "I Larsen leilighet" forteller Bjørn om hvordan han syns det var å se seg selv på skjermen for første gang. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Skuespiller Bjørn Sundquist (66) har en lang og suksessfull karriere bak seg. 66-åringen har mottatt fire Amandapriser, og i 2005 ble han kåret til århundrets mannlige skuespiller.

Denne uken er han gjest i det første programmet av NRK-serien «I Larsens leilighet», som har premiere tirsdag. Der forteller Bjørn åpenhjertig om den tøffe starten på karrieren.

Hadde ikke tro på seg selv

- Jeg er fra arbeiderklassen i Hammerfest og det å skulle dra ned til Oslo og bli skuespiller var latterlig, forteller Bjørn til programleder Vegard Larsen.

Den unge finmarkingen valgte å trosse Janteloven og reise til hovedstaden. Der kom han inn på Teaterhøyskolen på første forsøk som 21-åring.

SUKSESS: Bjørn Sundquist ble i 2005 kåret til århundrets skuespiller i Norge. Her med sine kollegaer fra filmen "Den siste revejakta" Ulrik Imtiaz Rolfsen (t.v.),Nicolai Cleve Broch og Kristoffer Joner. Foto: Anders Martinsen fotografer
SUKSESS: Bjørn Sundquist ble i 2005 kåret til århundrets skuespiller i Norge. Her med sine kollegaer fra filmen "Den siste revejakta" Ulrik Imtiaz Rolfsen (t.v.),Nicolai Cleve Broch og Kristoffer Joner. Foto: Anders Martinsen fotografer Vis mer

Trodde han var talentløs

I 1979 var det premiere på Bjørns debutfilm «Kronprinsen » i hovedstaden.

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Bjørn Sundquist. Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Bjørn Sundquist. Foto: Se og Hør Vis mer

- Da jeg hadde sett den, tenkte jeg: «Nå er jeg avslørt.  Jeg kan ingenting. Jeg har prøvd så godt jeg kan, men det gikk ikke. Nå må jeg reise nordover og starte pølsebod eller noe sånt». Jeg var virkelig deprimert etter den premieren, forteller Bjørn i NRK-programmet.

Hedret med pris

Men det var langt ifra så ille som Bjørn trodde.

- Jeg satt bare og så på meg selv, på alle mine feil og manerer. Jeg syntes at jeg var grusomt dårlig. Men så fikk jeg Filmkritikerprisen for den da, så man ser ikke seg selv helt, fortsetter han og ler.

"I Larsen leilighet" har premiere tirsdag 10.02 kl.20.55

LES OGSÅ: - Dette er en forferdelig tragedie

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer