Shailene Woodley:

- Jeg var veldig, veldig syk

Skuespilleren forteller om en «dypt personlig, skummel fysisk situasjon» som truet karrieren hennes i begynnelsen av 20-årene.

SYKDOM: Shailene Woodley (t.v.) røper i et nytt intervju at hun slet med sykdom i begynnelsen av 20-årene, på den tiden hun spilte inn «Divergent»-filmene. Her med kollegene Theo James og Kate Winslet på «Divergent»-premieren i London i 2014. Foto: NTB scanpix
SYKDOM: Shailene Woodley (t.v.) røper i et nytt intervju at hun slet med sykdom i begynnelsen av 20-årene, på den tiden hun spilte inn «Divergent»-filmene. Her med kollegene Theo James og Kate Winslet på «Divergent»-premieren i London i 2014. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I et intervju med New York Times åpner skuespiller Shailene Woodley (28) opp om en vanskelig periode i livet sitt. Intervjuet er sitert av en rekke amerikanske medier, blant andre People, E! News og Entertainment Tonight.

- Jeg har ikke snakket mye om dette offentlig ennå, og en dag vil jeg det, men jeg var veldig, veldig syk tidlig i 20-årene. Mens jeg gjorde «Divergent»-filmene og jobbet veldig hardt, slet jeg også med en dypt personlig, veldig skummel fysisk situasjon, sier 28-åringen.

På grunn av dette sa hun nei til mange muligheter fordi hun trengte å bli bedre.

- Og de jobbene endte opp med å gå til kolleger av meg som jeg er glad i, sier Woodley, og legger til at kollegene skal ha hatt stor suksess med rollene.

Ga slipp på karrieren

Woodley bekymret seg for om hun noensinne ville nå et punkt hvor helsa hennes ikke ville påvirke hvilke prosjekter hun kunne takke ja til.

BIG LITTLE LIES: Laura Dern, Nicole Kidman, Zoe Kravitz, Reese Witherspoon og Shailene Woodley. «Big Little Lies» kapret flere priser under Golden Globe-utdelingen i 2018. Foto: NTB Scanpix
BIG LITTLE LIES: Laura Dern, Nicole Kidman, Zoe Kravitz, Reese Witherspoon og Shailene Woodley. «Big Little Lies» kapret flere priser under Golden Globe-utdelingen i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var på et punkt hvor jeg ikke hadde noe annet valg enn å overgi meg og gi slipp på karrieren min, og det brakte en negativ stemme i hodet mitt som fortsatte i årevis senere.

Det kommer ikke fram nøyaktig hva stjernen led av, men Woodley forteller at denne perioden i livet hennes er over.

«BIG LITTLE LIES»: Den stjernespekkede serien, med blant annet Nicole Kidman, Reese Witherspoon og Meryl Streep på rollelisten, er tilbake med ny sesong. Video: HBO. Vis mer

- Mange av de siste årene har handlet om å fokusere på mental helse for meg, og det er en treg prosess. Men på grunn av jobben føler jeg meg veldig forankret i hvem jeg er og er veldig tydelig om alt i livet mitt, om det er karrieren eller forhold eller min egen indre verdi.

Woodley er kjent for «Divergent»-serien, filmene «The Descendants», «The Fault In Our Stars» «Adrift» og thrilleren «White Bird in a Blizzard».

HATT DET TØFT: Etter flere spekulasjoner om Justin Biebers utseende har sangstjernen kommet ut med at han har Borreliose. Vis mer

Woodley har også hatt en rolle i de to sesongene av HBO-suksessen «Big Little Lies», og blir nå også å se i en ny HBO-serie: «Endings, Beginnings», som har premiere i USA 17. april.

Kringkastet arrestasjon

I 2016 vakte skuespilleren oppsikt da hun kringkastet sin egen arrestasjon via Facebook Live, der over 40 000 personer fikk med seg hendelsen.

«Divergent»-stjernen deltok i en demonstrasjon mot Dakota Access Pipeline, et rør på over 1000 kilometer som skal frakte olje på tvers av delstatsgrensene i USA.

Årsaken bak arrestasjonen skal ha vært at Woodley og flere demonstranter tok seg inn på et avsperret område.

- Når du er i en fengselscelle og de stenger den døra, skjønner du at ingen kan redde deg. Om det begynner å brenne og de bestemmer seg for at de ikke skal åpne døra, vil du dø. Du er et dyr i bur, sa hun senere.

Woodley risikerte 30 dager i fengsel samt en bot på 1500 dollar etter demonstrasjonen, men kort tid etter ble det kjent at hun slapp unna fengselsstraff.

SNAKKER UT: I denne ukens «4-stjernes middag» Henrik Borg en av deltagerne og der snakker han blandt annet ut om sin psykiske lidelse. Vis mer

LES OGSÅ: - Rappet Harry og Meghans ansatte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer