- Jeg var veldig redd for å miste mamma

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var redd moren skulle dø.

SNAKKER OM MORENS KREFT: Langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen har opplevd kreft i nær familie. Onsdag går hun rulleskirenn til inntekt for Aktiv mot kreft.  Foto: Scanpix
SNAKKER OM MORENS KREFT: Langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen har opplevd kreft i nær familie. Onsdag går hun rulleskirenn til inntekt for Aktiv mot kreft. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Langrennsløperen Astrid Uhrenholdt Jacobsen (24) har hatt kreften tett innpå kroppen. Da moren Britt fikk diagnosen brystkreft, ble Astrid og søsknene advart om at det verste kunne skjedd.

- Først nektet jeg å innse hvor alvorlig det var. Det var ikke et alternativ at hun ikke skulle klare det. Men da hun fikk et tilbakefall i 2006, skjønte jeg alvoret. Jeg var veldig redd for å miste henne, sier Astrid til Dagbladet.

Moren hadde oddsen imot seg, men da langrennsyndlingen Astrid vant sitt VM-gull i 2007, hadde moren gjort de dystre spådommene til skamme.

- Nå er det veldig nært forestående at hun blir erklært frisk. Det skjer når en pasient har vært kreftfri i fem år, sier Astrid, som selv studerer medisin.

Onsdag ettermiddag stiller hun og resten av landslagsutøverne til rulleskirenn på Aker Brygge, der inntektene går til Aktiv mot kreft.

Også Therese Johaug har fått merke på kroppen hvor brutal kreftsykdommen kan være. Blant de hun har mistet er mormoren, som døde før hun fylte 60 år.

- Hadde hun ikke blitt syk, kunne hun levd godt i dag. Det er litt sårt å tenke på, har Johaug tidligere fortalt til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Johaug har mistet flere nære i kreft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer