- Jeg var veldig kvalm veldig lenge

NOKAS-skuespilleren måtte legge på seg ti kilo for å spille Toska.

SLETTA OG TOSKA: Tov Sletta (tv) måtte legge på seg ti kilo for å spille Nokas-raner David Toska (th). Nå er han spent på hva Toska vil synes om den premiereklare Nokas-filmen.  Foto: SCANPIX + Filmweb
SLETTA OG TOSKA: Tov Sletta (tv) måtte legge på seg ti kilo for å spille Nokas-raner David Toska (th). Nå er han spent på hva Toska vil synes om den premiereklare Nokas-filmen. Foto: SCANPIX + Filmweb Vis mer
SEHER.NO: Fredag er det Norges-premiere på den omstridte norske spillefilmen «NOKAS», hvis handling er lagt til det dramatiske ranet av tellesentralen til Norsk Kontantservice i Stavanger 5. april 2004.

Det var David Toska som ble regnet som «mesterhjernen» bak det brutale ranet, som førte til at politimannen Arne Sigve Klungland ble skutt og drept.

Toska ble tilslutt dømt til 18 års fengsel for sin medvirkning i ranet, og sitter bak lås og slå når før-premieren på den omtalte filmen går av stabelen i Stavanger torsdag kveld.

Se «NOKAS»-traileren nederst i saken!
 
Det er den relativt ferske skuespillerstjernen Tov Sletta (30), sønn av skuespilleren Nils Sletta, som har rollen som Toska i den omtalte filmen. Og mange har bitt seg merke i den slående likheten mellom de to.

Selv synes imidlertid ikke Tov at han ligner på sin kriminelle rollefigur.

- Jeg synes ikke jeg ligner så veldig. Men jeg ser jo i filmen at det ikke er så milevis unna. Det at jeg fikk rollen har vel litt med utseendet å gjøre, og så handlet det om å ha den rette holdningen. At jeg klarte å være autoritær og finne den plassen i gruppa hvor jeg måtte få respekt fra de andre. Være lederen, sa Sletta til Seher.no under pressedagen på filmen i Oslo onsdag.

Ifølge skuespilleren har det vært en krevende og spennende rolle å spille, og 30-åringen måtte også legge på seg «så mye han kunne» for å ligne karakteren.

- Jeg måtte legge på meg så mye jeg klarte, og jeg klarte ti kilo. Så det utgjorde jo en forskjell. Magen sitter igjen ennå, men resten gikk ned etter at jeg sluttet å spise hele tiden. Jeg drakk jo proteinshake i tillegg til middagen da, uten å trene. Så det funka det. Jeg var veldig kvalm veldig lenge, forteller han.
 
Snakket du med Toska i forbindelse med rollen?

- Nei. Det er noen av ranerne som har vært med, men ikke David. Jeg vet ikke hva grunnen til det er. Hvis jeg skrur tiden tilbake så skulle jeg selvfølgelig ha tatt en prat med han, men det slo jeg fra meg veldig fort. Jeg måtte jobbe etter de forutsetningene jeg hadde, sier han. 

Sletta innrømmer imidlertid at han er veldig spent på hva ranerne vil synes om filmen.

- Det blir jo spennende å høre hva de synes da. Absolutt! sier han. 

Hva med Toska da, er du spent på hans reaksjon?

- Ja... men jeg vet ikke om jeg vil vite det. Jeg håper de liker den. Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg tror hvis de har noe kritikk og sånn, så går det vel kanskje ikke på meg. Det var ikke jeg som satte i gang det prosjektet her. Men jeg tror de tar det pent jeg, sier han.

«NOKAS» har Norgespremiere fredag 1. oktober.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - «Jeg har skutt en av ranerne. Jeg må legge på»

Se «NOKAS»-traileren nedenfor: