- Jeg var utrolig langt nede

Mia Gundersen innrømmer at hun har blitt rasende over ting som har blitt skrevet.

KONFERANSIER: Fredag skal Mia Gundersen og Yngve Marcussen lede årets Gaygalla på Edderkoppen i Oslo. Til våren blir den spreke 49-åringen også å se som dommer i «Norske Talenter» og på teaterscenen i Skien i oppsetningen av Henrik Ibsens «John  Foto: Adéle C. Blystad / Seher.no
KONFERANSIER: Fredag skal Mia Gundersen og Yngve Marcussen lede årets Gaygalla på Edderkoppen i Oslo. Til våren blir den spreke 49-åringen også å se som dommer i «Norske Talenter» og på teaterscenen i Skien i oppsetningen av Henrik Ibsens «John Foto: Adéle C. Blystad / Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Mia Gundersen Leliënhof (49) har de siste årene blitt en av Norges populære skuespillerinner og tv-personligheter. 

Den spreke 49-åringen har hatt stor suksess som dommer i «Norske Talenter», som snart er tilbake på skjermen, og høsten 2009 sikret hun seg en solid plass i folkets hjerter da hun danset seg helt til finalen i «Skal vi danse» på TV 2. 
 
Førstkommende fredag opptrer Gundersen og Yngve Marcussen som programledere under årets Gaygalla på Edderkoppen i Oslo. Og i mars blir hun å se på teatret i Skien sammen med skuespillerkollega Ingar Helge Gimle i oppsetningen av Henrik Ibsens «John Gabriel Borkman». 

Torsdag denne uken fikk Seher.no et eksklusivt intervju med den travle 49-åringen, som kunne fortelle at hun gleder seg veldig til å være konferansier for Gaygallaen.

- Jeg har vært med veldig lenge, og er i homomiljøet fordi jeg har veldig mange venner som er det. Dette er en sånn type jobb som bare er gøy, og jeg synes det var helt topp å kunne si ja til det, smiler Mia. 

På spørsmål om hun selv har noen «homofile erfaringer», smiler hun imidlertid bare lurt.  

- Haha, nei, jeg er veldig lite lesbisk i hvertfall, men om jeg har hatt noen erfaringer...det får ingen vite noe om, sier hun og smiler. 

Veien til suksess har ikke bare vært enkel for Mia. I 2008 kom hun på forsiden av alle landets aviser, først med den avslørende selvbiografien «Jeg er Mia», deretter med premieren på showet «All og Mia», som ble tatt av plakaten kun fire dager etter premieren.

49-åringen har valgt å være svært åpen om den vanskelige perioden etter fiaskoforestillingen, og har tidligere avslørt at hun slet med en depresjon etter alt oppstyret.

Til Seher.no forteller imidlertid en sprudlende Mia at hun nå har kommet seg over den tunge tiden, og ser på det som en nyttig erfaring.  
 
- Jeg sliter ikke med det lenger. Det er så lenge siden, og det har rent mye vann etter det. Jeg har kommet meg, for jeg var utrolig langt nede, det må jeg innrømme. Det var så mye rundt det, mye løgner, mye sårt, men det er sånt som skjer. Jeg måtte bare gjennom den dumpen, og så gikk det greit. Jeg tar det som en erfaring. Det var veldig personlig og det ble mye på en gang, dermed ble fallet så mye større, men det er ikke alltid det går som man tenker. Sånn er det bare, og jeg går på med godt mot. Det tror jeg er veldig viktig, forteller hun. 

Til høsten fyller Mia 50 år, og selv om dette er en alder noen kanskje gruer seg litt til, ser hun på det som en spennende mulighet til å fullføre nye drømmer og ambisjoner.

- Det å fylle 50 blir fantastisk. Jeg er et menneske som lever veldig i nuet. Jeg er ikke en som henger meg opp i at alt var så mye bedre før. Og så er jeg veldig glad i å leve, så jeg gleder meg bare til de nye årene, for jeg har sett at hvert eneste tiår har så mye spennende å by på, smiler hun. 

49-åringen har stått på scenen siden hun var åtte år gammel, og er godt vant med å være i medienes søkelys. Hun har også valgt å være åpen om seg selv og sitt privatliv opp gjennom årene, og sier til Seher.no at dette har vært et bevisst valg fra hennes side.  

- Jeg angrer ikke på noe jeg har gjort. Jeg har valgt å være ærlig, fordi det faller veldig naturlig for meg, og det er litt godt. Jeg får lov til å være meg selv, og jeg har ikke noe jeg skal skjule. Men jeg sier mer nei nå. Likevel så er jeg her, jeg er frilanser og må leve, så man må finne en slags balansegang, slik at folk får en liten bit av deg. Så lenge du jobber så må du det, sier hun, og innrømmer samtidig at det har vært tider hvor hun har vært «skikkelig forbannet» over ting som har blitt skrevet og sagt:

- Jeg synes det er mye umoralsk holdning der ute. Når du blir eksponert er det veldig mange som kan slenge seg på og være med på å skape noe vondt, og det forstår jeg ikke. Det er det verste, når det begynner å bli så stygt at du ikke kjenner deg igjen
og det bare er for å skade. Da har jeg vært rasende og ikke minst lei meg. Men i det store og hele har det ikke vært sånn, så jeg har valgt å ikke fokusere så mye på det.

I 2007 adopterte Mia og fotografektemannen Marcel Leliënhof sønnen Daniel (6). Men selv om sønnen har blitt vant til alt oppstyre rundt mamma, tror ikke Mia han virkelig er klar over hvor kjent hun er.

- Nei, han forstår ikke det. Han hører jo ting, at de eldre på skolen snakker om meg og sånt, og han føler vel av og til at det kan bli litt mye. Men han er ikke typen til å bry seg så mye om det, han er veldig åpen, så jeg tror ikke han kommer til å oppleve det som ubehagelig. Hvis det skjer senere, så må vi snakke med ham og ta det med ham da, sier hun.

Ler mer om årets Gayhalla her! (ekstern link)

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:    - Vil bli mamma igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer