«Tropp 1»:

- Jeg var sykt forbanna

Innrømmer at tapet smakte bittert.

KRITISK: En av deltakerne mener finalen tok en U-sving. Fra venstre: Asle Haddeland, Marion Fransrud og Are Venås. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KRITISK: En av deltakerne mener finalen tok en U-sving. Fra venstre: Asle Haddeland, Marion Fransrud og Are Venås. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter fire uker med intens og tøff militæropptrening var det torsdag kveld endelig tid for å avgjøre vinnerne. Tidligere i finalen ble de gjenværende deltakerne delt inn i tre lag, bestående av Elisa Vagle (25) og Asle Haddeland (20), Marion Fransrud (27) og Thor Arne Reinertsen (27), og Amalie Anker (25) og Are Venås (21).

I makkerparene skal de sammen kjempe seg mot målgang, hvor oberst Dag Otto Lauritzen (66), major Kristian Ødegård (48) og de andre tidligere deltakerne venter.

Først over målstreken var Vagle og Haddeland, og hakk i hæl var Anker og Venås - som kapret andreplassen. Dermed ble det tredjeplass på Fransrud og Reinertsen.

Deltakerne tok imidlertid finaletapet med et smil.

TROPP 1: Hele Tropp 1 samlet med finalistene i front, de andre deltakerne på rad to og befalsteamet bakerst. Finalistene har alle fått utdelt hver sin hedersmedalje. Foto: Matti Bernitz / TV 2
TROPP 1: Hele Tropp 1 samlet med finalistene i front, de andre deltakerne på rad to og befalsteamet bakerst. Finalistene har alle fått utdelt hver sin hedersmedalje. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Man sier aldri nei til en førsteplass, men Reinertsen og jeg ga alt. Jeg tenker på alt annet jeg har opplevd og jeg bryr meg ikke om jeg kom tredje sist opp her, det går greit, flirer Fransrud i episoden, mens Reinertsen legger til:

- Alle tolv har vunnet på hver sin måte. Vi har funnet ting i oss selv vi ikke visste vi hadde og vi har blitt en bedre versjon av oss selv.

«TROPP 1»: En av deltakerne avslører at de måtte på sykehuset under innspilling. Reporter: Sofie Losen. Video: TV 2 / Celina Morken. Vis mer

- Vondt og stivt

Overfor Se og Hør omtaler Fransrud selve finalen som en «stor overraskelse».

- Jeg tror de aller fleste var veldig fokuserte på fallskjermhoppet og glemte det som skulle skje etterpå, men det var jo etter hoppet at det virkelig startet. Men finalen tok en liten U-sving fordi vi plutselig ble delt inn i lag og skulle kjempe mot hverandre om å komme først.

- Det var jeg så lite forberedt på - at det plutselig skulle bli en konkurranse - siden det hadde vært så lite av det hele veien. Det var litt sånn «Wow OK, hva skjedde nå». Jeg synes ikke det var noe gøy den konkurransedelen. Det var litt vondt og litt stivt, og det skulle ikke være noen vinnere i dette programmet, men det føltes litt sånn likevel.

Hun understreker imidlertid at hun syntes Vagle og Haddeland fortjente seieren.

HEIER: Her heies Marion Fransrud og Thor Arne Reinertsen inn til målgang. Foto: Matti Bernitz / TV 2
HEIER: Her heies Marion Fransrud og Thor Arne Reinertsen inn til målgang. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- At de to kom først er 110 prosent fortjent. De har gjort det så bra og de er så flotte mennesker, så jeg unner dem det og de var et bra team.

- Målet mitt var å få mulighet til å være med på alt og ikke gå glipp av noe, så jeg er absolutt ikke bitter. Jeg er veldig glad for at jeg fikk med meg alle opplevelsene og jeg føler meg som en vinner uansett. I forhold til alt det andre ble den siste timen veldig liten, og den kan ikke frarøve meg alt annet jeg sitter igjen med.

«TROPP 1»: Det var en flørt mellom to av deltakerne som man ikke fikk se på TV. Reporter: Sofie Losen. Video: Celina Morken Vis mer

- Betyr alt

For Fransruds finalemakkers del hadde han et mål om å få en personlig utvikling, framfor å komme først i finalen.

- Jeg ville få den personlige utviklingen jeg hadde ønsket meg, og bereten symboliserte det for meg. Den ble litt sånn «dette klarte du Thor Arne», så den bereten betyr alt for meg, kan Reinertsen fortelle overfor Se og Hør.

Som han sier i episoden så mener han alle kan anse seg som vinnere.

- Det var veldig fortjent at Elisa og Asle vant, de gjorde det kjempebra. Men jeg synes at alle gjorde det forferdelig bra. I «Tropp 1» handler det ikke om at man skal komme først eller at det var noen vinner. Vi viket ikke fra utfordringene vi fikk og jeg er så stolte over alle, selvfølgelig også de som valgte å trekke seg eller ble sendt hjem.

HEDERSMEDALJE: Thor Arne Reinertsen får sin hedersmedalje av obersten. Foto: Matti Bernitz / TV 2
HEDERSMEDALJE: Thor Arne Reinertsen får sin hedersmedalje av obersten. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Jeg opplevde finalen som veldig intens og veldig spennende, og jeg kjente blodet bare boblet over av adrenalin. Vi gjorde så godt vi kunne og selv om vi kom sist er jeg glad vi gjennomførte, det var det viktigste for meg. Jeg har fullført spesialtreningen til oberst Lauritzen og er veldig stolt av meg selv og gjengen.

«TROPP 1»: Det blir dramatisk da en av deltakerne faller om uten forvarsel. Video: TV 2 Vis mer

En ekstra utfordring

Venås, som sammen med Anker kapret andreplassen, er enig i Fransrud om at finalen var litt kaotisk.

- Det skjedde så fort. Vi blir liksom kidnappet midt i øvelsen og plutselig ble vi delt inn i lag, så Amalie og jeg brukte mye tid på å stresse siden vi var litt usikre på hva vi skulle gjøre.

ANDREPLASS: Are Venås og Amalie Anker kjempet seg inn til en andreplass. Foto: Matti Bernitz / TV 2
ANDREPLASS: Are Venås og Amalie Anker kjempet seg inn til en andreplass. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Da de endelig kom i gang møtte de på nok en utfordring - noe som kan ha gjort at førsteplassen røk.

I MÅL: Are Venås og Julie Skjelvik i målområdet. Foto: Matti Bernitz / TV 2
I MÅL: Are Venås og Julie Skjelvik i målområdet. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Den ene trugen min ble ødelagt, så det ødela ganske for oss. Den falt av hele tida og vi brukte mye tid på det, så det kan hende det kostet oss førsteplassen. Vi var jo rett bak dem på et tidspunkt, men det vil vi aldri få vite. Uansett så var jo alle vinnere.

«TROPP 1»: En av deltakerne må reise hjem mot sin vilje. Video: TV 2 Vis mer

- Hater å tape

Venås' makker, Anker, syntes imidlertid tapet smakte litt bittert.

- Det var helt forferdelig fordi jeg er så dårlig taper. Altså, jeg blir forbanna, innrømmer hun til Se og Hør.

SABOTASJEAKSJON: En del av finalen var å sabotere for fienden. Foto: Matti Bernitz / TV 2
SABOTASJEAKSJON: En del av finalen var å sabotere for fienden. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Jeg hadde veldig lyst til å vinne, og det var jo målet, selv om målet mitt egentlig var å komme meg gjennom alle øvelsene og være med på alt. Det fikk jeg jo og jeg er veldig glad for det, men det er veldig surt å tape på målstreken, når det i tillegg var så nærme.

Anker, som til vanlig driver med kickboksing, sier hun har et konkurranseinstinkt som kan være usunt til tider.

- Jeg hater å tape, det er ikke til å legge skjul på. Jeg var sykt forbanna, for da vi skulle opp siste bakken så var trugen til Are helt ødelagt - så vi tapte så mye tid på det. Hadde han hatt en fungerende truge så hadde jeg nok hatt et håp om at vi kunne vunnet, innrømmer hun, og understreker videre:

GRATULERES: Amalie Anker gratuleres av Julie Skjelvik etter målgang. Foto: Matti Bernitz / TV 2
GRATULERES: Amalie Anker gratuleres av Julie Skjelvik etter målgang. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Jeg unner selvfølgelig Elisa og Asle å vinne, og det er ikke bittert at de vant fordi det var fortjent. Det som er bittert er at vi var så nærme.

Men selv om det ikke ble seier fikk 25-åringen med seg både en opplevelse og gode vennskap.

«TROPP 1»: Alt går galt da Julian Rassat og Amalie Anker skal gjennomføre øvelsen «venn eller fiende». Reporter: Sofie Losen. Video: TV 2/Celina Morken Vis mer

- Det var en helt fantastisk opplevelse og jeg lærte utrolig mye om meg selv. Også var det i tillegg en fantastisk gjeng som er jeg veldig glad i og som har blitt venner for livet.

LES OGSÅ: Frank Løke bekrefter ny kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer