- Jeg var sint på ham etterpå

«Mesternes mester»-deltageren har vonde minner fra ektemannens ulykke.

BLID I DAG: Liv Grete Skjelbreid Poirée har vonde minner fra ektemannens ulykke i romjula 2009, men i dag har de lagt den alorlige ulykken bak seg. Selv om hun røk ut som førstemann i «Mesternes Mester» var hun fornøyd med å kunne dra hjem til fami Foto: Stella Pictures
BLID I DAG: Liv Grete Skjelbreid Poirée har vonde minner fra ektemannens ulykke i romjula 2009, men i dag har de lagt den alorlige ulykken bak seg. Selv om hun røk ut som førstemann i «Mesternes Mester» var hun fornøyd med å kunne dra hjem til fami Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Tidligere skiskytter og verdensmester Liv Grete Skjelbreid Poirée (36) røk lørdag kveld ut av NRK-serien «Mesternes mester» som førstemann.

- Det var trist å forlate gjengen, men det var veldig godt å komme hjem til jentene mine, fortalte trebarnsmoren til Seher.no etter duelltapet mot tidligere svømmer Lene Jenssen (53).

Men for den blide 36-åringen er neppe tap i en TV-konkurranse spesielt vanskelig å svelge. Den 30. desember 2009 var nemlig ektemannen Raphael Poirée (36) utsatt for en stygg ulykke, og det siste året har vært en utfordrende periode. Den tidligere franske skiskytteren var ute og kjørte ATV-firehjuling da han krasjet i en snøfonn og fikk det 300 kilo tunge kjøretøyet over seg.

-Jeg var kjemperedd. Jeg var så redd at jeg var sint på ham etterpå, forteller Skjelbreid Poirée til Dagbladet om følelsene sine etter ulykken - som medførte at ektemannen knakk nakken.
 
- Heldigvis gikk det over etter en kort periode, og det var jo et uhell. Hadde han kjørt som en villmann ville jeg vært mer irritert, men nå ser jeg at sånt kan skje uansett, sier hun til Dagbladet.

I etterkant av ulykken måtte hennes kjære ektemann gjennom en rekke operasjoner og restitusjonstrening, men i dag er han heldigvis nesten fullstendig restituert. Men tiden etter ulykken var en vond periode, og selv om Skjelbreid Poirée klarte å beholde roen og optimismen, synes hun fortsatt det er vanskelig å snakke om det hele.
 
- Det er så mange ekle følelser som dukker opp når jeg tenker på den ulykken. Derfor prøver jeg å fortrenge alt, innrømmer hun overfor VG.

Men det sympatriske ekteparet har altså hatt god bruk for sin skiskyttermentalitet midt oppi elendigheten. Ifølge Skjelbreid Poirée har idrettserfaringen en stor del av æren for at de har taklet den alvorlige ulykken såpass bra. Den er også grunnen til at de har bestemt seg for å beholde firehjulingen og fortsette livet som normalt.

- [I idretten lærte vi] å nullstille oss. Vi må jo ta forholdsregler, men hvis vi skal tenke på det hele tida ville både han og jeg blitt sprø, forteller hun til Dagbladet.

Vakre Skjelbreid Poirée mener uansett at hendelsen har preget henne og at hun nok setter enda større pris på livet med mannen og de tre døtrene i dag.

- Jeg har lært meg å sette pris på livet - på en helt annen måte enn jeg gjorde tidligere, forteller hun åpenhjertig til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Langt unna gladiatorformen