<strong>TÅREVÅTE:</strong> Både Rikke Normann og Åste Hunnes Sem var helt oppløst i tårer etter at de gikk videre til finalen i MGP med flest stemmer under lørdagens delfinale på Ørland.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
TÅREVÅTE: Både Rikke Normann og Åste Hunnes Sem var helt oppløst i tårer etter at de gikk videre til finalen i MGP med flest stemmer under lørdagens delfinale på Ørland. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer

- Jeg var sikker på at vi var ferdige

Stjerneduoen oppløst i tårer etter MGP-seieren. Se video og bilder her!

Publisert
Sist oppdatert
 Se videointervju og stor bildespesial fra delfinalen på Ørland nederst i saken!

SEHER.NO:    Lørdag gikk den første delfinalen i årets Melodi Grand Prix av stabelen på Ørland utenfor Trondheim.

Over 3000 elleville publikummere var møtt opp i flyhangar E på Ørlandet hovedflystasjon, hvor musikkfesten ble arrangert. Og det var duket for et skikkelig fyrverkeri av et show da direktesendingen satte i gang kl. 19.55 på NRK1.

Med programlederne Anne Rimmen og Per Sundnes i spissen, fremførte syv av årets 21 utvalgte artister låtene sine. Og det ble en spektakulær folkefest på Ørlandet, preget av glitter, glamour og høy partyfaktor, med blant andre tidligere MGP-vinner Alexander Rybak, tidligere MGP-finalister Keep of Kalessin og standup-komiker Sigrid Bonde Tusvik som pauseinnslag. 

Videre i MGP
I delfinalene går to av bidragene direkte til den norske finalen i februar, mens to går til "Sistesjansen" i slutten av januar.

Og tross et fantastisk show fra alle deltagerne, var det altså bare fire som kunne komme videre i kveldens konkurranse.

De to bidragene som stjal det norske folks hjerter og sikret seg plasser i den norske MGP-finalen 2011 var Åste og Rikke, som kom på førsteplass med klart flest stemmer med låten "Not That Easy (Ah-Åh- Ah-Åh)", og forhåndsfavoritt Helene Bøksle, som havnet på andreplass med "Vardlokk".

Lettere overrasket og tårevåte fikk Åste Hunnes Sem (37) og Rikke Normann (28) komme opp på scenen og fremføre sin flotte låt for andre gang, og sangstjernene innrømmet at de var svært overveldet. 

-  Jeg er så utrolig rørt, sa en småhulkende Åste fra scenen mens hun smilte stort.

Da Seher.no fikk noen ord med de to vinnerne, klarte de nesten ikke få frem hvor lykkelige de var mellom alle tårene.

- Vi er bare så utrolig glade nå, sier Åste til Seher.no, og gir venninnen en kjempeklem:

- Det føles uvirkelig, fantastisk og utrolig, smiler en overlykkelig Rikke.

- Jeg må bare ta det litt inn. Jeg har stått og grått litt jeg og, og så fikk jeg møte nevøene mine, og da ble det enda verre, ler Åste.

Ifølge de to finalistene reagerte de nærmest med sjokk da de hørte navnene deres ropt opp, og Åste avslører at de var helt sikre på at de ikke hadde gått videre.

- Jeg var ikke så veldig spent jeg, for jeg var sikker på at vi var ferdige. Vi hadde egentlig innfunnet oss med at vi var ute, smiler hun: 

- Jeg skvatt veldig, og så så jeg trynet til Rikke, og da lo jeg veldig godt.

Hva tenker dere om vinnersjansene nå?

- Det er jo vanskelig å si, for vi har ikke hørt de andre låtene enda, og hvis det er like bra som det var i dag, da blir det høyt nivå, sier Rikke. 

Og jentene innrømmer at de aldri hadde trodd eller drømt om å få flest stemmer av lørdagens syv bidrag. 

- Vi håpet i bestefall på "Sistesjansen", så det er litt uvirkelig kan man si. Mer stemmer enn Helene Bøksle hadde vi aldri trodd, smiler de to.


Merket presset
Også Helene var ekstatisk etter å ha fått finalebillett, og innrømmer overfor Seher.no at hun var fryktelig nervøs i forkant av kveldens opptreden. 
 
- Nå har vi jo vært her i så mange dager og bygd oss opp, så nå er det bare en sånn utrolig lettelse, for det har jo vært et visst press. Hvertfall på meg, for man har blitt en slags forhåndsfavoritt, og da kjente jeg et ekstra press på meg. Jeg tenkte "ikveld må jeg bare prestere og bevise", sier Helene til Seher.no.

Når var nervene som verst?

- Ikke før jeg gikk ut på scenen, da kjente jeg bare at metronomen jeg hadde i øret banket høyere enn hjertet mitt. Da tenkte jeg bare at jeg måtte holde fokus, smiler hun. 

Dansebandet Sie Gubba og poppunkgutta i Use Me havnet på henholdsvis tredje og fjerdeplass i sangkonkurransen, og får dermed sjansen på nytt under "Sistesjansen" i slutten av januar.

For de tre gjenværende bidragene Gatas Parlament, Sichelle og Carina Dahl markerte lørdagens opptreden dessverre slutten på MGP-eventyret for denne gang.

Et forrykende show
25 år gamle Carina Dahl startet lørdagens musikk-konkurranse med den sexy poplåten "Guns & Boys". Ungjenta, som er datter av TNT-trommmis Diesel Dahl, stilte i et minimalt antrekk bestående av en svart body og lekker hvit militærinspirert jakke. 

Dahl ble etterfulgt av ungguttene og jentebedårerne i poppunkbandet Use Me, som tok salen med storm med låten "Daisy". 

Deretter var det klart for engleaktig eleganse, da forhåndsfavoritt Helene Bøksle entret scenen i en lekker kjole og fremførte sin hjerteskjærende vakre låt "Vardlokk".

Dansebandet Sie Gubba fikk de over 3000 publikummerne til å svinge seg og danse med, med sin livlige fremførsel av "Alt du vil ha", mens rapgruppen Gatas Parlament vekket oppmerksomhet på scenen med låten "Jobbe litt mindre og tjene litt mer".


En av kveldens lekreste var popstjernen Sichelle, som stilte i en nydelig kort vintagekjole mens hun sang låten "Trenger Mer".

Sist ut for kvelden var sangduoen Åste og Rikke, som tok publikum med storm med sine fantastisk sterke stemmer og låten "Not That Easy (Ah-Åh- Ah-Åh)". Normann hadde også kveldens spenstigste frisyre.

I pausen var det selveste MGP-konge Alexander Rybak og fjorårets MGP-finalister Keep of Kalessin som holdt liv i publikum med et svært høylytt, annerledes og heftig samarbeid på scenen, mens komistjernen Sigrid Bonde Tusvik skapte latter i salen med sin søken etter "Mr. Ørland". 

Seher.no oppdaterer saken fortløpende og kommer med flere MGP-nyheter utover kvelden!


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Her forvandles hun til en MGP-stjerne

Se videointervju og stor bildespesial fra delfinalen på Ørland nedenfor:[obj:media:9296]Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer