Ashleigh Freckleton:

- Jeg var så redd

Et yogakurs i Romania ble alt annet enn «The Bachelor»-stjernen hadde sett for seg.

ÆRLIG: «The Bachelor Australia»-deltaker Ashleigh Freckleton åpner seg om traumatisk fortid. Foto: Instagram / Ashleigh Freckleton
ÆRLIG: «The Bachelor Australia»-deltaker Ashleigh Freckleton åpner seg om traumatisk fortid. Foto: Instagram / Ashleigh Freckleton Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I årets sesong av «The Bachelor Australia» ble seerne kjent med 28 år gamle Ashleigh Freckleton, som nylig ble nødt til å forlate reality-programmet.

Til tross for at hun ikke ble Jimmy Nicholsons (31) utkårede er hun likevel takknemlig for å ha deltatt i programmet. Det forteller hun i et Instagram-innlegg.

«Det var bananas, men jeg er så takknemlig for opplevelsen. Jimmy var ikke min person, men han er virkelig en utrolig fyr, og jeg håper virkelig at han finner kjærlighetshistorien som vi alle håper på», skriver hun blant annet i innlegget.

I etterkant av exiten kunne imidlertid 28-åringen røpe en mørk tid i forkant av deltakelsen i underholdningsprogrammet. Da hun var 25 år gammel ble hun nemlig del av en europeisk kult. Det skriver det australske nettstedet Mamamia.

SEXKULT: Sexkulten NXIVM har fått mye kritikk. Dette er traileren til dokumentaren om kulten som ligger på HBO. Video: HBO Vis mer

- Dette er feil

I 2018, da Freckleton bodde i London, hadde hun planer om å flytte til India for å studere yoga - men dette skulle ikke bli tilfellet for den unge «The Bachelor»-stjernen.

I stedet ble hun overbevist av en «karismatisk venn» om å reise til en yoga-skole i Europa.

Noen måneder senere satt Freckleton på et fly i retning Romania, der hun allerede ved ankomst skal ha måttet sverge på at hun ikke skulle snakke om det som skjer i skoleprogrammet.

Deretter måtte hun angivelig kle av seg og uttrykke sin dedikasjon til skolens leder - som kun refereres til som «Han».

28-åringen forteller til Mamamia at kroppen hennes «skrek» at situasjonen føltes feil, men at hun likevel ikke klarte å forlate skolen.

- Til tross for at kroppen min forteller meg at dette er feil, rakker jeg ned på meg selv med: 'Det er ditt ego. Du må utvikles spirituelt. Du må pushe videre, fortsette videre', forteller Freckleton.

De neste månedene skal hun ha blitt opplært i blant annet Frimurerorden-propaganda, konspirasjonsteorier og anti-vaksine-retorikk. Hun legger til at gruppen ofte ble forventet å utføre seksuelle øvelser med hverandre og se på pornografi.

Mot slutten av skolens program skal Freckleton ha flydd til Paris, der hun angivelig skulle delta i seksuell aktivitet med programmets leder - noe hun nektet å gjøre.

Diagnosert med PTSD

Da hun til slutt forhandlet seg ut av programmet etter å ha nektet å delta i det siste «ritualet», skal hun hatt store vansker med å forstå alt som hadde skjedd under oppholdet i Romania.

- Det tok månedsvis etter å ha kommet hjem til Australia å virkelig forstå hva som hadde skjedd, forteller hun.

I tiden etter hjemkomsten skal hun ha kjempet med de psykiske utfordringene som medfølger det å ha deltatt i en kult.

- Jeg følte at jeg mistet kontakten med virkeligheten. Jeg følte at klør holdt fast rundt hjernen min og dro den ut fra meg. Jeg måtte skrive brev til meg selv i dagboken min og fortelle meg selv at jeg måtte beholde stabiliteten, fordi jeg var så redd.

I ettertid har 28-åringen blitt diagnostisert med PTSD, og det tok også tid før hun klarte å åpne seg om erfaringen overfor familien sin.

Freckleton forteller at hun nå har et ønske om å snakke offentlig om hendelsen for å kunne spre bevissthet om kulter og taktikkene som brukes for å rekruttere nye medlemmer.

LES OGSÅ: Så kompisen dø: - Han skrek navnet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer