Hertuginne Kate:

- Jeg var så isolert

Hertuginne Kate innrømmer at det ikke alltid er lett å være mor.

MOR: Hertuginne Kate erkjenner at hun kjente på en ensomhet da hun ble mor for første gang til eldstesønnen George i 2013. Foto: NTB Scanpix
MOR: Hertuginne Kate erkjenner at hun kjente på en ensomhet da hun ble mor for første gang til eldstesønnen George i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 2013 fikk hertugparet av Cambridge, prins William (35) og hertuginne Kate (37), sitt første barn sammen - sønnen George (6).

To år senere meldte datteren Charlotte (4) sin ankomst, før Louis (1) ble født i slutten av april 2018.

Da paret ble foreldre for første gang, jobbet prins William fortsatt i den britiske redningstjenesten, noe som førte til at kona var mye alene med deres førstefødte sønn. Det var ikke alltid like lett, røper hun nå.

- Var så isolert

Nylig besøkte nemlig trebarnsmoren et barnesenter i byen Cardiff i Wales, der hun ifølge Huffington Post fortalte at hun hadde satt pris på å ha et liknende tilbud da hun fikk sitt første barn.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Under besøket snakket hun med flere av kvinnene som benyttet seg av barnesenteret, ifølge nettavisen.

- Det var det første året, og jeg hadde akkurat fått George. William jobbet med redningstjenesten, og vi kom opp hit med en liten baby midt i Anglesey (en øy og utenfor kysten av Wales, journ. anm), fortalte hun.

- Jeg var så isolert, så avskåret. Jeg hadde ikke noe familie rundt meg, og William jobbet skift om natten, la 38-åringen deretter til.

Hertuginne Kate har de siste årene lagt mye arbeid ned i organisasjoner som jobber for familier og barn. Da hun besøkte barnesenteret i Cardiff, var det i forbindelse med en turné for å promotere sitt nye prosjekt - «5 Big Questions on the Under 5s».

FAMILIE: I dag har Kate og William tre barn, George, Charlotte og Louis. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: I dag har Kate og William tre barn, George, Charlotte og Louis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Har vært veldig naiv

Også tidligere har Kate snakket ut om sine første år som mor. I januar i fjor besøkte hun den veldedige organisasjonen Family Action, som hun for øvrig jobber med, og åpnet opp om tilværelsen med små barn.

Den gang reagerte hun spesielt på at hjelpen og oppfølgingen man får av helsepersonell i barnets første leveår gradvis forsvinner. Det synes hun personlig var ganske vanskelig.

- Du får masse støtte som mor til dette barnet de første dagene, men etter at barnet har fylt ett år faller det bort. Etter det er det ikke mye man får - og man må lese masse bøker, fortalte Kate ærlig.

Måneden etter fortalte hertuginnen også at hun ikke hadde vært klar over hvor viktig barnas første år er for hvordan fremtiden deres vil bli.

- Jeg har vært veldig naiv som forelder, for hvor viktig spesielt de første barneårene er. Og det er veldig kritisk. Alle følger med på barna i en kritisk tid. Lærere, foreldre og alle som bryr seg om dem. Det er veldig viktig at det blir gjort riktig, uttalte hertuginnen da.

Den svenske Hollywood-stjernen letter på sløret om den kongelige gallamiddagen i «Skalvan» på NRK. Vis mer

Varslet baby-stopp

Til tross for at det å være mor kommer med enkelte utfordringer, ser det ut til at Kate stortrives med sine tre barn. Men trolig holder det med de tre, skal vi tro hertuginnen.

Tidligere denne måneden besøkte nemlig Kate Yorkshire i England, og ga et ganske konkret svar på spørsmål om de ville utvide familien.

- Jeg tror ikke William ønsker seg flere barn, svarte hertuginnen.

ENGASJERT: Kate og William er engasjert i flere veldedige organisasjoner som jobber for og med familier og barn. Foto: NTB Scanpix
ENGASJERT: Kate og William er engasjert i flere veldedige organisasjoner som jobber for og med familier og barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Uttalelsen kom et knapt år etter at hun ga uttrykk for at hun hadde lyst på flere barn. Den gang sa hun at hun ble verpesyk da hun hilste på en fem måneder gammel baby i Irland.

Også den gang påpekte hun imidlertid at ektemannen neppe så for seg at de skulle få flere barn.

- Jeg tror det ville gjort William en smule bekymret, lo hun.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og Prins William kose seg i hverandres selskap. Senest på mandag fikk vi se guttene da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Og Carew er glad for vennskapet med prinsen. Vis mer

LES OGSÅ: Alle ansatte sluttet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer