TILBAKE: Eli Kristin Hanssveen er tilbake for fullt - både på operascenen og med publikumsuksessen "Hege og Øivind går til operaen." Foto: Se og Hør
TILBAKE: Eli Kristin Hanssveen er tilbake for fullt - både på operascenen og med publikumsuksessen "Hege og Øivind går til operaen." Foto: Se og HørVis mer

- Jeg var redd jeg aldri kunne synge mer

«Stjernekamp»-deltakeren og operastjernen Eli Kristin Hansveen er lykkelig over å være tilbake på scenen etter at hørselsproblemer tvang henne til operasjon.

SEOGHØR.NO: For halvannet år siden var Eli Kristin Hanssveen (41) deltager i NRK-serien «Stjernekamp».

Lydteknikerne stusset litt over at de måtte skru opp lyden så mye på operasangerens venstre øre – og Eli Kristin fikk de første signalene om at noe ikke stemte.

- Jeg hørte også på noen opptak fra operaen, og stusset over at jeg sang så høyt, forteller hun til Se og Hør.

Men det var først da hun sto på en scene på Sunnmøre i fjor sommer – og nesten ikke kunne høre orkesteret bak seg – at Eli Kristin skjønte at noe måtte gjøres. Ørelegen ga henne diagnosen otosklerose.

CELEBERT SELSKAP: Eli Kristin Hansveen (foran t.v.)  i «Stjernekamp» på NRK i 2013 sammen med Mimmi Tamba, Atle Pettersen, Silya Nymoen, Vidar Johnsen, Agnete Johnsen og Helene Bøksle. Foto: Tommy Arnesen/FameFlynet Norway
CELEBERT SELSKAP: Eli Kristin Hansveen (foran t.v.) i «Stjernekamp» på NRK i 2013 sammen med Mimmi Tamba, Atle Pettersen, Silya Nymoen, Vidar Johnsen, Agnete Johnsen og Helene Bøksle. Foto: Tommy Arnesen/FameFlynet Norway Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

– Jeg prøvde høreapparat en periode, men det fungerte ikke noe særlig, sier Eli Kristin.

Hun ble usikker, og fryktet at hele karrieren kunne være var over. Det var ikke veldig beroligende at eksperter fortalte henne at det fantes andre operasangere med nedsatt hørsel.

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Eli Kristins operasjon. Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Eli Kristins operasjon. Foto: Se og Hør Vis mer

– Ja, jeg var redd for at jeg aldri kunne synge mer, innrømmer hun.

En operasjon reddet hørselen. Hun ble operert i desember, og det åpnet seg en ny verden – bokstavelig talt.

– Jeg visste ikke hvor dårlig jeg faktisk hørte. I ettertid skjønner jeg hvorfor jeg i perioder også følte meg så sliten.

Fredag var hun tilbake på scenen i Den Norske Opera & Ballett, som primadonnaen i den elleville operafarsen «Viva la Mamma». Og fra 16. april blir det nye forestillinger med publikumssuksessen «Hege og Øivind går til Operaen».

Les mer om Eli Kristin i nyeste nummer av Se og Hør.

LES OGSÅ: Angelina Jolie kan aldri bli gravid igjen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.