Sturla Berg-Johansen:

- Jeg var redd for å leve og redd for å dø

Sturla Berg-Johansen (49) har kjempet en tøff kamp mot alkoholen. I dag holder han seg edru med meditasjon. 

NYTT LIV: TV 2-profil Sturla Berg-Johansen (49) har vært nykter i 17 år, og holder seg edru med meditasjon. Her avbildet i hjembyen Tønsberg, i forbindelse med nevnte Dagbladet-intervju. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYTT LIV: TV 2-profil Sturla Berg-Johansen (49) har vært nykter i 17 år, og holder seg edru med meditasjon. Her avbildet i hjembyen Tønsberg, i forbindelse med nevnte Dagbladet-intervju. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mange år var Sturla Berg-Johansen (49) en av TV 2s største programlederprofiler. Framover vil tv-seerne imidlertid se mindre til den livlige vestfoldingen - som først dukket opp i tv-ruta på 90-tallet.

I et intervju med Dagbladet avslører 49-åringen hvorfor han ikke lenger blir å se i de tusen hjem. Sturla konstaterer nemlig at han er ferdig med tv.

- Jeg er lei av å stå og avvikle programmer, og kjente at jeg måtte gjøre noe annet, forteller han til avisa.

- Levd et fyllikliv

Sturla har tidligere ledet programmer som «Norske talenter», «Deal or No Deal», «Er du smartere enn en 5. klassing?», «Pengene på bordet» og «Bolig til salgs» for TV 2. Selv om sistnevnte tv-prosjekt ble tatt av skjermen grunnet dårlige seertall, ligger det mer bak Sturlas beslutning om å legge karrieren på is.

Saken fortsetter under bildet.

I KJENT STIL: Sturla Berg-Johansen foran premieren for programmet «Pengene på bordet» i 2012. Foto: TV 2
I KJENT STIL: Sturla Berg-Johansen foran premieren for programmet «Pengene på bordet» i 2012. Foto: TV 2 Vis mer

Ifølge Dagbladet ønsker 49-åringen enda mer endring i livet sitt, og vil blant annet fokusere mer på humor (han frir riktignok til NRK nederst i intervjuet).

Sturla er på ingen måte fremmed for livsendringer. Valget om en tørrlagt hverdag, etter å ha slitt med misbruk av både alkohol, kokain og ecstasy gjennom 90-tallet, forblir et av hans største vendepunkt i livet.

- Jeg har levd et fyllikliv og gjort mye faenskap, men nå har jeg lyst til å ha sinnsro og ha det bra, sier Sturla til Dagbladet, som videre røper at meditasjon og bønn redder ham fra å sprekke.

Redd for å leve

Eks-programlederen, som tidligere var sikker på at han ikke ville fylle 40 år, har ikke rørt rusmidler på 17 år.

- Før var jeg redd for å leve og redd for å dø. Men det er jeg ikke lenger, og det er utrolig deilig. Jeg blir snart 50 år og har levd flere år enn jeg har igjen å leve, sier han.

Sturla fikk som kjent mye oppmerksomhet da han sto fram som homofil under sitt eget humorshow i 2009. Han har ikke sluttet å date damer av den grunn.

- Jeg har ikke skjult at jeg har kjørt kombi. Men det virker som pressen har gjemt det bort, fordi det ikke passer. Den eneste måten å få trøkk, er om jeg sier at jeg er homo, sa Sturla Berg-Johansen i et intervju med Dagbladet i 2012.

I dag har 49-åringen, ifølge avisa, satt kjærligheten på vent.

LES OGSÅ: - Vi har snakket om å stifte familie.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer