BLE SLÅTT: I sin nye bok «Marco» avslører basketballspiller og TV-profil Marco Elsafadi at han hadde en tøff barndom. Foto: Erlend Haugen, Se og Hør
BLE SLÅTT: I sin nye bok «Marco» avslører basketballspiller og TV-profil Marco Elsafadi at han hadde en tøff barndom. Foto: Erlend Haugen, Se og HørVis mer

- Jeg var redd barnevernet skulle ta meg

«Mesternes mester»-vinneren Marco Elsafadi gleder seg over å ha blitt pappa for andre gang. Men i sin egen barndom ble han flere ganger slått av faren.

TOBARNSFORELDRE: Marco Elsafadi og samboeren Solveig ble foreldre for andre gang i februar. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
TOBARNSFORELDRE: Marco Elsafadi og samboeren Solveig ble foreldre for andre gang i februar. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

SEOGHØR.NO: I februar i år ble Marco Elsafadi (38) og samboeren Solveig Robberstad Næss (28) foreldre for andre gang da lille Noah kom til verden.

– Vi passer ekstra godt på lille Noah. Han skal ha det trygt og godt. Å vokse opp i et hjem fylt av kjærlighet og varme, er uendelig godt, sier TV-profilen til Se og Hør.

Selv hadde 38-åringen, som var en av Norges beste basketballspillere og vant «Mesternes mester» i fjor, en vanskelig barndom.

– Pappa har hatt en svært tøff oppvekst og opplevd masse forferdelig som soldat. Da vi ble ungdommer, følte han at han mistet grepet om oppdragelsen og brukte ørefiker og avstraffelse på oss ungene, forteller Elsafadi åpenhjertig.

Saken fortsetter under bildet.


– Det gikk så langt at venner av familien måtte snakke med ham. De ga klar beskjed om at de kom til å rapportere oss til barnevernet om han ikke sluttet å slå umiddelbart. Jeg ble redd barnevernet skulle ta meg bort fra hjemmet. Etter denne samtalen sluttet pappa å utøve vold hjemme. Det ble et vendepunkt for oss alle, fortsetter Elsafadi.


Gir bort alt

BOKAKTUELL: I disse dager er Marco aktuell med boken med samme navn, hvor han blant annet forteller om sakene han brenner for.
BOKAKTUELL: I disse dager er Marco aktuell med boken med samme navn, hvor han blant annet forteller om sakene han brenner for. Vis mer

Marco er disse dager aktuell med selvbiografien «Marco» hvor han forteller om sin vanskelige oppvekst, idrettskarrieren og ikke minst hva som engasjerer ham.

– Mine inntekter fra boken går til Syriske flyktninger i Libanon. En og halv million flyktninger i Libanon blir nå litt glemt. Nå som flyktningestrømmen er så stor i vesten. Det er det minste jeg kan gjøre. Det er min måte å gi tilbake på, sier Elsafadi.

All motgangen han har hatt i livet, har «Mesternes Mester»-vinneren altså snudd til noe positivt.

Saken fortsetter under bildet.


I 1993 begynte han sitt engasjement for barn og unge og i 2002 stiftet han organisasjonen New Page som jobbet med vanskeligstilt ungdom, rusproblematikk, skoleskulk, fritidsproblemer og vold.

– Jeg har det veldig bra nå og bruker mye av tiden min på å hjelpe andre. Det er det jeg brenner for, og det jeg nesten liker aller best! Det aller beste jeg vet er å tilbringe tid med familien!, avslutter Elsafadi.

LES OGSÅ: – Tyveri og slossing var en del av hverdagen