Kendall Jenner:

- Jeg var på randen av et sammenbrudd

Supermodellen måtte ta en pause fra modellkarrieren.

POPULÆR: Kendall Jenner er en ettertraktet modell, men hun satte tidligere i år helsen foran jobben. Her er hun avbildet under filmfestivalen i Cannes. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Kendall Jenner er en ettertraktet modell, men hun satte tidligere i år helsen foran jobben. Her er hun avbildet under filmfestivalen i Cannes. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I januar 2017 fortalte supermodell Kendall Jenner (22) for første gang at hun i lang tid har slitt med angst.

22-åringen, som vokste opp i rampelyset gjennom familiens realityserie, «Keeping up with the Kardashians», beskrev da angsten som et stort hinder i sitt liv, og hun sa at hun hadde vanskeligheter med å forholde seg til problemet.

Denne måneden pryder supermodellen forsiden på LOVE Magazine, og åpner opp om hvordan hun håndterer angsten, melder E! News.

MODELL: Kendall Jener slik vi er vant til å se henne, på catwalken. Foto: NTB Scanpix
MODELL: Kendall Jener slik vi er vant til å se henne, på catwalken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant annet forteller Kendall at hun i vinter tok et skritt tilbake fra modelljobbingen, da hun merket at hun ikke klarte å gjøre alt som var forventet av henne i bransjen.

- Jeg gjorde ingen show. Jeg jobbet i Los Angeles, og tenkte bare at «jeg kan ikke akkurat nå, jeg kommer til å bli gal», forteller hun til magasinet, ifølge E! News.

Den 22 år gamle modellen valgte derfor å holde seg hjemme for å fokusere på helsen, fremfor å gå på catwalken under moteuken i Paris i februar.

Kendall Jenner og Gigi Hadid gikk på catwalken for Victoria Secret, og ble filmet på gaten på vei til etterfesten av pressen. Også klipp fra catwalken der man ser modellene. Vis mer

I juni returnerte Kendall til catwalken, og overfor magasinet forteller hun at valget om å stå over moteuken tidligere i år var for det beste.

- Jeg var på randen av et mentalt sammenbrudd, sier hun.

Puster og mediterer

Det var på sin offisielle nettside at Kendall i februar fortalte om angsten. Da kunne hun blant annet fortelle om en skremmende opplevelse under en flytur.

«En gang fikk jeg et angstanfall på et fly, der jeg bare måtte la angsten ta meg. Jeg følte hjertet mitt slo en million kilometer i timen, og jeg ble nummen i kroppen», skrev hun.

Den suksessfulle modellen kunne samtidig avsløre at pusteøvelser, samt meditasjon hvor hun tvinger seg til å flytte tankene til indre steder, har vært viktig for å få bukt med problemene.

Redd for å få barn

Kendall er nå den eneste i den berømte søskenflokken som ikke har barn, etter at både Khloé Kardashian (34) og Kylie Jenner (20) tidligere i år kunne ønske sine døtre velkommen til verden.

Ellers har søsknene Kim (37), Kourtney (39) og Rob Kardashian (31) også barn.

FORELDRE: Det har vært mange barn i Kardashian-familien de siste årene. Selv er ikke supermodellen klar for å bli mor riktig enda, har hun tidligere uttalt.. Fra venstre: storesøstrene Khloé, Kourtney og Kim, mamma Kris og lillesøster Kylie. Foto: NTB Scanpix
FORELDRE: Det har vært mange barn i Kardashian-familien de siste årene. Selv er ikke supermodellen klar for å bli mor riktig enda, har hun tidligere uttalt.. Fra venstre: storesøstrene Khloé, Kourtney og Kim, mamma Kris og lillesøster Kylie. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I januar i år kunne Kendall fortelle til Harper’s Bazaar at hun selv ikke hadde noen planer om å gå i sine søskens fotspor med det første.

- Jeg planlegger absolutt ikke å få barn med det første, fortalte hun modellkollega Cara Delevingne (25), som intervjuet henne for motebladet.

- Det blir interessant å se hvordan verden er når jeg får barn selv, sa Kendall og la til at hun syntes det var en skummel tanke å skulle bringe barn inn i verden i disse tider.

Videre i intervjuet kunne Kendall fortelle at når tiden er inne for barn er hun opptatt av at de skal få en normal oppvekst. Hun vil dessuten prøve å holde dem unna sosiale medier så lenge det lar seg gjøre.

- Jeg tror definitivt at jeg vil sette en aldersgrense på det og holde dem unna så mye som mulig. Jeg elsket selv å ha muligheten til å leke i min egen hage, med dyrene mine, hunden min og vennene mine, fortalte hun.

LES OGSÅ: Nå viser de sin kjærlighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer