FIKK DRA HJEM: Cathrine Roll-Matthiesen syntes det var leit å forlate gjengen i huset, men gledet seg til å reise hjem til familien i Norge. Foto: Hege Bakken Riise/NRK
FIKK DRA HJEM: Cathrine Roll-Matthiesen syntes det var leit å forlate gjengen i huset, men gledet seg til å reise hjem til familien i Norge. Foto: Hege Bakken Riise/NRKVis mer

- Jeg var på overtid

Cathrine Roll-Matthiesen er ute av "Mesternes mester".

SEHER.NO: I den hittil mest fysisk krevende episoden av "Mesternes mester" var det den tidligere håndballspilleren Cathrine Roll-Matthiesen (tidligere Svendsen) som måtte forlate den sammensveide gjengen i "Mesternes mester".

- Det ble tidlig tydelig at dette var en kamp for gutta, og jeg hadde slått fra meg tanken om at jeg kunne vinne, forteller Cathrine til Seher.no.

Cathrine var en av Norges beste håndballspillere på 80- og 90-tallet. Mellom 1985 og 1996 spilte hun 234 kamper for det norske landslaget, og scoret 921 mål. Hun har to OL-sølv fra 1988 og 1992, samt bronsje fra VM i 1986 og 1993.

I kveldens episode fikk deltagerne testet utholdenheten sin gjennom en løpetest, statisk test og en kombinert styrke- og koordinasjonstest.

Tidligere vektløfter Stian Grimseth fikk trøbbel med løpekonkurransen og havnet på nest siste plass. Dermed var det han som måtte følge Cathrine ut i den siste og avgjørende duellen - natt-testen.

Observante seere la kanskje merke til at Cathrine såvidt hadde tak i staven - før Stian tok den og dermed gikk av med seieren.

- Ja jeg var bortpå den, men Stian hadde bedre tak. Dessuten var jeg innstilt på at han skulle gå videre. Nå hadde jeg vært i natt-testen to ganger, og det var min tur til å dra hjem nå, sier Cathrine til Seher.no.

Hilde Gjermundshaug Pedersen beviste at jentene også kan hevde seg i konkurransen. Hun frydet seg stort over å få lov til å ha det litt vondt.

- Jeg synes smerte er artig, sa den tidligere langrennsutøveren som var glad for at hun fikk anledning til å svette og slite litt.

- Å - det er så deilig etterpå! sa hun opprømt etter de tøffe prøvelsene.

Cathrine var strålende fornøyd med oppholdet og at hun fikk være med så lenge som hun gjorde.

- Det var en sjanse i livet som jeg bare måtte være med på, sier hun og berømmer NRK for en vellykket produksjon.
Cathrine beskriver seg selv som en kontrollfrik. Men oppholdet lærte henne å bli flinkere til å kaste seg på sjanser når de oppstår.

- Jeg tenker mye over at dagene går så fort. Søren heller, det er så mye vondt som skjer i livet. Vi kan ikke alltid vente på neste sjanse, vi må hoppe på toget mens det går og ha det moro mens vi kan, sier hun til Seher.no.

Med stor respekt for de andre deltagerne skjønte hun at hun ikke kom til å vare lenge i kampen om tittelen Mesternes mester.

- De andre var bedre. Jeg var aldri den som vant sammenlagt - til det var jeg altfor utrent, sier Cathrine.

I "Mesternes mester" deltar Berit Aunli (langrenn), Cathrine Roll-Matthiesen (håndball), Cecilie Brinck Rygel (dans), Dag Otto Lauritzen (sykkel), Gøran Sørloth (fotball), Hilde Gjermundshaug Pedersen (langrenn), Ole Klemetsen (boksing), Ove Aunli (langrenn) og Stian Grimseth (vektløfting). Tidligere toppsyklist Dag Erik Pedersen er programleder.

Hittil har Cecilie Brinck Rygel, Berit Aunli, Ove Aunli, Ole Klemetsen og Cathrine Roll-Matthiesen måttet forlate konkurransen. Hvem som ryker ut i neste episode, ser du på NRK1 neste fredag kl 19.55.
LES OGSÅ: Gøran slo Dag Otto