- Jeg var på nippet til å miste et barn

Espen Barth Eide kjenner i dag større takknemlighet og mer kjærlighet.

ANGSTFULLT: Utenriksminister Espen Barth Eide hadde sin 17 år gamle sønn på Utøya den 22. juli i fjor sommer. Han opplevde en isnende angst da han fryktet for eldstesønnens liv, men føler i dag at familien setter mer pris på hverandre. Her er han a Foto: Stella Pictures
ANGSTFULLT: Utenriksminister Espen Barth Eide hadde sin 17 år gamle sønn på Utøya den 22. juli i fjor sommer. Han opplevde en isnende angst da han fryktet for eldstesønnens liv, men føler i dag at familien setter mer pris på hverandre. Her er han a Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Nyutnevnt utenriksminister Espen Barth Eide (48) er kjent for sin nøkterne fremtoning i norske medier. Men den 22. juli i fjor var det følelsene som rådet.

Ap-politikerens eldste sønn befant seg på AUFs sommerleir på Utøya den tragiske sommerdagen. Sønnen fikk sendt en SMS om at han gjemte seg, før han la på svøm og ble plukket opp av frivillige i en båt. Den ventende familien opplevde en isnende angst, og Barth Eide forteller hvordan den dagen har forandret dem.

- Familien er kommet enda nærmere hverandre. Vi var en varm familie før. Nå har vi fått bekreftet det ytterligere.

- Det er som når folk har vært alvorlig syke. Man blir flinkere til å se hva som er uvesentlig. Jeg var på nippet til å miste et barn. Da er det en del ting folk bekymrer seg over som jeg ikke orker å bruke energi på, sier Barth Eide til Dagbladet Magasinet.

Nå, over et år senere, har redselen egentlig sluppet taket. Men følelsen av takknemlighet og kjærlighet er blitt sterkere, forteller utenriksministeren.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Vil til norsk film  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer