FIKK VONDT: - Først noen timer etterpå begynte jeg å få vondt. Det var helt stille hos de åtte menneskene bak, og det var da jeg for alvor begynte å lure. Men når vi åpnet døren hørte jeg litt jamring, forteller Erna Solberg om ulykken i Uganda. Foto: Anders Myhren/Seher.no
FIKK VONDT: - Først noen timer etterpå begynte jeg å få vondt. Det var helt stille hos de åtte menneskene bak, og det var da jeg for alvor begynte å lure. Men når vi åpnet døren hørte jeg litt jamring, forteller Erna Solberg om ulykken i Uganda. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

- Jeg var nummen og kjemperedd

Høyre-lederen snakker ut om ulykken som kunne kostet henne livet.

SEHER.NO: I starten av august ble det kjent at Høyre-leder Erna Solberg (48) er i sorg etter at en av hennes nærmeste medarbeidere, Odd Martin Dagsleth (56), ble drept i en trafikkulykke. Men 48-åringen har også selv opplevd trafikkbrutaliteten på nært hold.

Under en biltur i Uganda kunne det nemlig gått fryktelig, fryktelig galt.

- Jeg vet egentlig ikke helt hva som skjedde, det jeg vet er at jeg satt i front. Plutselig oppdaget jeg at vi var på vei over på andre siden av veibanen. Jeg har vel en mistanke om at sjåføren hadde sovnet bak rattet, at han hadde jobbet litt mye i det siste. Jeg skrek til, og han begynte å vri unna og bremse. Men vi krasjet ganske solid, forteller Erna til Seher.no.

Dermed sa det altså pang for den norske politikeren, som er en stor outsider til statsministerposten etter høstens stortingsvalg.

- Jeg hadde jo bilbelte. Godt polstret er jeg også. Jeg fikk først og fremst en skikkelig mørbanking av musklene, brystkassa, store blodutredelser og så videre - men ingen langvarige skader. Det var det heldigvis ingen andre som fikk heller, så vidt jeg vet. I hovedsak ble det nok noen lettere hjernerystelser og noen kutt, forteller hun.

- Hva tenkte du da ulykken inntraff, Erna?

- Jeg var nummen og kjemperedd. Først noen timer etterpå begynte jeg å få vondt. Det var helt stille hos de åtte menneskene bak, og det var da jeg for alvor begynte å lure. Men når vi åpnet døren hørte jeg litt jamring.

Om lag én uke før Erna lanserte veivedlikehold og trafikksikkerhet som Høyres viktigste valgkampsak, døde altså partilederens venn i en trafikkulykke. Og 48-åringen innrømmer at det er litt ekstra tungt å snakke om trafikksikkerhet etter den tragiske hendelsen.

- Det var en veldig lei dag, men samtidig er vi i valgkamp. Vi skal fortsette, og jeg vet at det er en person som ikke ville ment at vi skulle slutte med å drive valgkamp akkurat nå - og det er Odd Martin! sier Erna Solberg til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - En helt forferdelig dag

Se videointervjuet med Erna Solberg her:

[obj:media:7931]