HJERNEVASKET: Artist Bjørn Eidsvåg beskriver barndommen på bedehuset som en tid som nærmest hjernevasket ham. Det å flytte til Oslo, studere ved Det Teologiske Menighetsfaktultet og drikke tre halvlitere, hjalp ham med å lufte ut i topplokket.  Foto: SCANPIX
HJERNEVASKET: Artist Bjørn Eidsvåg beskriver barndommen på bedehuset som en tid som nærmest hjernevasket ham. Det å flytte til Oslo, studere ved Det Teologiske Menighetsfaktultet og drikke tre halvlitere, hjalp ham med å lufte ut i topplokket. Foto: SCANPIXVis mer

- Jeg var nærmest hjernevasket

Men i dag har Bjørn Eidsvåg tenkt på å si fra seg prestetittelen.

SEOGHØR.NO: Bjørn Eidsvåg (58), som både er aktuell som «Losen» i «Radioresepsjonen» og med det nye radioprogrammet «Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty» med Steinar Sagen (37), er blitt hipp blant de unge.

Den folkekjære artisten, som vokste opp i bedehusmiljøet på Sauda, har også fått en annen innstilling til religion enn tidligere. Til Dagbladet Magasinet forteller han om den spesielle oppveksten på bedehuset.

- Som barn ble jeg bedt for, høyt, i bedehuset, de ba gud redde meg fra helvete. Jeg ble sendt på leir der jeg lærte hvordan jeg skulle gå rundt og omvende folk. Vi var små unger som ble sendt ut for å fortelle travle mennesker at de måtte tro på Jesus, ellers ville de bli fortapt. Jeg var nærmest hjernevasket. Sånn blir du hvis du er i den type miljø uten å få luft, sier han.

58-åringen, som nå er ute på sin førjulsturné, innrømmer at han har fått et noe problematisk forhold til sin egen prestetittel.

- Jeg burde kanskje sagt fra meg den tittelen. I så fall må jeg gå til biskopen. Men så håper jeg at tiden kan være med på å forandre religionen, forklarer Eidsvåg, og understreker at han ønsker å bidra til en religion som skjerper humaniteten og skjønnheten i livet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Fant lykken med ny mann