- Jeg var mye borte

Raphael Poirée snakker om bruddet med Liv Grete.

BRUDD: Tidligere i sommer valgte Raphael og Liv Grete å gå hvert til sitt. Paret var gift i 13 år. Foto: Bent Are Sigvaldsen, Se og Hør
BRUDD: Tidligere i sommer valgte Raphael og Liv Grete å gå hvert til sitt. Paret var gift i 13 år. Foto: Bent Are Sigvaldsen, Se og Hør Vis mer
SEOGHØR.NO:  Skiskytterstjernene Raphael (39) og Liv Grete Poirée (39) valgte tidligere i år å gå hvert til sitt etter 13 års ekteskap.

- Vi er blitt enig om å ta ut separasjon, men er fremdeles gode venner og nære naboer. Begge to stiller seg bak dette, og vi er enig om å stå sammen som familie, sa paret i en pressemelding da bruddet ble offentlig.

Skiskytterparet giftet seg i mai 2000, og har døtrene Emma (10), Anna (6) og Lena (4) sammen. Raphael innrømmer at han i perioder har vært mye borte fra familien.

- Jeg var jo landslagssjef for Hviterussland sist sesong, og var mye borte. Det var ikke helt bra. Jeg fikk ikke sett familien. Det skal jeg gjøre noe med denne sesongen, sier Raphael til Her og Nå.

Ifølge den tidligere skiskytteren skiller ikke hverdagen som singel seg så mye fra hvordan livet var tidligere.

- Barna er første prioritet, og i sommer har jeg vært så mye sammen med dem som jeg kan. Vi er jo naboer, så den ordningen er veldig fin. Dessuten skal jeg prøve å finne meg en jobb hjemme, slik at jeg nå kan bruke enda mer tid med familien og får vært mer hjemme enn før. Det tror jeg kommer til å bli veldig bra, avslutter Poirée til ukebladet.

Poirée har flere ganger fortalt hvor mye familien betyr for han. Etter den dramatiske ulykken i 2009 var Liv Grete og barna hans store støtte.

Da det var på det tyngste, og han følte at kroppen og hjertet var trøtt, tenkte han også på at livet snart kunne være slutt.

- Jeg tenkte faktisk på å legge meg og stoppe alt noen ganger. Men med tre barn og Liv Grete er det ikke lov å tenke slik. Jeg måtte kjempe, og jeg kjempet og kjempet, sa Raphael kort tid etter ulykken. 

Paret har i lang tid figurert sammen i reklame for Ali Kaffe, men nå vil ikke filmene bli vist på TV lenger. 

- Man lager nye Ali-filmer, så filmer og annen markedsføring med Liv Grethe og Raphael ville uansett ikke bli brukt lenger. Deres seperasjon har ikke noen påvirkning på vår reklame. Trist at de skiller lag, de var jo et profilert og sympatisk par, sier Espen Gjerde, direktør i Joh. Johannessen AS.  
 
I dag har begge to lagt opp som aktive skiskyttere, men jobber fremdeles innen sportsmiljøet. Hun som ekspertkommentator for NRK og han som landslagssjef i skiskyting sist sesong for Hviterussland.

LES OGSÅ:   Brudd for ekteparet Poirée