VANSKELIG: Flemming Enevold fikk diagnosen manisk depressiv etter en vanskelig ungdomstid. Foto: NRK
VANSKELIG: Flemming Enevold fikk diagnosen manisk depressiv etter en vanskelig ungdomstid. Foto: NRKVis mer

- Jeg var manisk depressiv

Nå gjør han suksess på NRK, men livet har ikke alltid vært lett for TV-kjendisen...

SEHER.NO: Flemming Enevold (57) fra den populære NRK-serien "Forbrytelsen II", nyter stor suksess på norske TV-skjermer. Men på hjemmebane har det til tider vært svært tungt for den danske skuespilleren.

- Jeg var et veldig oppmerksomhetskrevende og vanskelig barn. Jeg var klovn og underholder i klassen, men på sinnsiden var jeg ensom og usikker og drømte meg inn i min egen verden, sa han tidligere til det danske månedsmagasinet Psykologi.


Da skuespilleren til slutt gikk til legen, fikk han diagnosen manisk depressiv.

- Jeg prøvde alt: Psykiatri, piller, pskykolog og til slutt psykoterapi, som jeg ikke  hadde den store tiltro til. Blant annet skulle jeg slå på en pute, kan jeg huske. Det føltes som noe tull, og jeg var veldig skeptisk til slik behandling, men det hjalp meg, sier han til danske Se og Hør.

I "Forbrytelsen" spiller Enevold mot skuespilleren Sofie Gråbøl (41). I likhet med Flemming, hadde også hun en vanskelig barndom og ungdomstid preget av mobbing.

Hun fortalte danske Se og Hør tidligere at hun vurderte å ta sitt eget liv, og klatret en gang opp på en stol med en løkke rundt halsen. Heldigvis ombestemte Gråbøl seg i siste liten.

Den dag i dag nyter både Gråbøl og Enevold livet, og sistnevnte takker sin kone Linda Hindberg for all støtten han har fått.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Prøvde å ta sitt eget liv