- Jeg var livredd for å såre noen

For hver sesong har Mia Gundersen blitt strengere og strengere som dommer i «Norske Talenter».

SEOGHØR.NO: Fredag setter Mia Gundersen (52) seg igjen ned i dommerstolen i sjette sesong av «Norske Talenter». Den folkekjære sørlendingen har vært med fra starten og sett alt fra dansende hunder, ellevill akrobatikk og mer eller mindre talentfulle sangere.

Gundersen er like entusiastisk som første gangen hun var med og understreker at det fortsatt er mange talenter i vårt lille land.

- Jeg føler meg privelligert som er med i sjette sesong og får lov å være med å løfte folk som kommer. Det er utrolig kjekt.

STRENG: Mia Gundersen er den strengeste dommeren i «Norske Talenter». Omer Bhatti og Bjarte Hjelmeland skal også bedømme håpefulle nordmenn i TV 2-konkurransen.  Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no
STRENG: Mia Gundersen er den strengeste dommeren i «Norske Talenter». Omer Bhatti og Bjarte Hjelmeland skal også bedømme håpefulle nordmenn i TV 2-konkurransen. Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no Vis mer

Denne gangen får Mia også selskap av komiker og skuespiller Bjarte Hjelmeland, artist og danser Omer Bhatti og komiker Lisa Tønne i juryen. For de tre andre er det første gangen som dommere og Mia innrømmer at det er hun som raskest avviser deltagerne med den fryktede X-knappen.

- Jeg med min erfaring er ofte den som trykker. Jeg er nok et hakk strengere, men for meg er det utrolig viktig å ha med meg hjertet.

Ikke lenger redd for å være streng

Etter å ha sett tusenvis av ulike mennesker prøve seg i konkurransen har Gundersen også blitt mindre redd for å sende hjem deltagere hun ikke synes er gode nok eller helt klare ennå.

- Det å være streng er ikke så farlig som jeg trodde i begynnelsen. Før identifiserte jeg meg så veldig med deltagerne at jeg var livredd for å såre dem. Nå har jeg fått mer avstand. Det er greit så lenge du sier at «dette er ikke godt nok, og det vet du egentlig om».

ERFAREN DOMMER: I seks år har Mia Gundersen sittet bak det fryktede dommerbordet i «Norske Talenter». Her med Alex Rosén og Adil Khan under fjorårets konkurranse. Foto: TV 2
ERFAREN DOMMER: I seks år har Mia Gundersen sittet bak det fryktede dommerbordet i «Norske Talenter». Her med Alex Rosén og Adil Khan under fjorårets konkurranse. Foto: TV 2 Vis mer

Mange av de skuffede er barn, men talentdommeren tror de takler avvisning bedre enn de voksne.

- Folk er så redde for at unger skal få et nei, og det er feil. Et barn tåler et nei, de kjenner det i nuet, så går de videre også har de vært med på noe veldig spennende. Det er de voksne som føler på det nei-et.

Se «Norske Talenter» TV 2 fredag 17. januar kl. 20.00

LES OGSÅ: - Jeg er ikke sjalu