Luke Perry er død:

- Jeg var lenge forelsket i ham

Venner og kolleger hedrer den avdøde stjernen.

DØD: Luke Perry (52) er død. Forrige uke ble han lagt inn på sykehus etter å ha fått slag. Slik ble han en superstjerne. Foto: Fox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kom den triste nyheten om at skuespiller Luke Perry, kjent fra blant annet «Beverly Hills 90210» og «Riverdale», hadde gått bort. Han ble 52 år gammel, og døde som følge av et slag han fikk onsdag forrige uke.

Tilstanden hans var lenge ukjent, og legene forsøkte å holde ham i live. Det skulle derimot vise seg at 52-åringen ikke kunne berges.

Det tok ikke lang tid fra dødsfallet ble kjent til hans venner og kolleger i bransjen begynte å hylle ham i sosiale medier. Med en lang fartstid i Hollywood, har han jobbet med noen av de største stjernene.

Stjernene i sorg

Spesielt rørende og tungt er det for mange å lese de siste hilsenene fra «90210»- og «Riverdale»-kollegene hans. Ian Ziering (54), som spilte Steve Sanders i 1990-tallsserien sammen med Perry, kom blant annet med følgende budskap mandag kveld:

«Kjæreste Luke. Jeg kommer for alltid til å nyte de flotte minnene vi to har delt sammen de siste 30 årene. Må reisen din videre berikes av flotte sjeler som har gått bort før deg, akkurat som du har gjort for de du nå etterlater deg», skrev han på Instagram, sammen med et bilde av de to.

Da Perrys slag først ble offentlig kjent forrige uke, la Ziering også ut et bilde på Instagram. Den gang ba han fansen om å be for vennen.

Molly Ringwald (51), som spiller i «Riverdale» sammen med Perry, var også raskt ute med å kondolere. På Twitter skrev hun at hjertet hennes var knust.

Christine Elise McCarthy (54), som spilte mot Perry i «90210», tok også budskapet med stor sorg.

Andre stjerner tok også farvel ved bruk av sosiale medier mandag:

- Hjertet mitt er knust

Blant dem som også uttrykker stor sorg over Luke Perrys bortgang, er hans «Beverly Hills 90210»-kollega Tori Spelling (45). Hun spilte rollen som Donna Martin i kultserien.

- Jeg er i sjokk og hjertet mitt er knust. Jeg er trist på vegne av barna hans som han elsket mer enn ord kan uttrykke. Han var så stolt av Jack og Sophie, sier skuespiller Tori Spelling om Perry, som etterlater seg de to barna - på henholdsvis 21 og 18 år - og forloveden Wendy Madison Bauer, til People.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Luke var et av de hyggeligste og mest ydmyke menneskene jeg noensinne har kjent. Jeg er takknemlig for vennskapet vi hadde i så mange år. Han var virkelig som familie for meg, en som beskyttet meg og en bror. Jeg er så trist over tapet, fortsetter hun.

GODE KOLLEGER: Luke Perry og Tori Spelling på scenen sammen med Joan Collins og Aaron Spelling (ytterst t.h.) i 2005, da sistnevnte mottok The Icon Award på TV Land Awards. Foto: Reuters/ NTB scanpix
GODE KOLLEGER: Luke Perry og Tori Spelling på scenen sammen med Joan Collins og Aaron Spelling (ytterst t.h.) i 2005, da sistnevnte mottok The Icon Award på TV Land Awards. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Også flere andre kjendiser, som i løpet av Perrys 52 år gamle liv fikk gleden av å jobbe med og kjenne ham, har delt noen ord.

Blant dem er skuespiller Selma Blair (46), som selv sliter med den uhelbredelige sykdommen Multippel Sklerose (MS).

- Luke Perry. En av de snilleste mennene jeg noensinne har møtt. Jeg hadde dessverre ikke gleden av å virkelig kjenne ham, men det ville vi alle. Hjertet mitt er knust på vegne av familien og vennene hans. Jeg beklager, hvil i fred, skriver hun.

«High School Musical»-stjernen Ashley Tisdale (33) skriver i et lengre innlegg på Instagram at en av hennes første oppdrag som skuespiller var en gjesteopptreden i TV-serien som en gang i tiden gjorde Perry til stjerne.

- Hjertet mitt verker. En av mine første jobber var en gjesteopptreden på «90210». Scenene mine var med Luke. Jeg var lenge forelsket i ham og å få jobbe med ham var en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg husker ham bare som en ydmyk og veldig fin fyr, skriver hun.

Beskriver varmt siste møte

En av dem som også fikk gleden av å jobbe med Luke Perry var den Oscar-belønte skuespilleren Leonardo DiCaprio (44). På Twitter skriver han blant annet hvor talentfull Perry var i jobben sin.

- Luke Perry var snill og en utrolig talentfull skuespiller. Det var en ære å få jobbe sammen med ham. Mine tanker og bønner går til han og hans elskede, skriver «Titanic»-stjernen.

DiCaprio og Perry spiller også sammen i den kommende Quentin Tarantino-filmen «Once Upon a Time In Hollywood», som ifølge IMDB har premiere i juli.

«Baywatch»-stjernen David Hasselhoff (66) skriver at han møtte Luke Perry nylig og at han så svært godt ut.

- Helt knust etter å ha hørt om Luke Perry. Han var en god venn - og jeg beundret virkelig arbeidsmoralen og godheten han hadde for alle. Jeg møtte nylig Luke på Comic Con. Han så fantastisk ut og vi hadde en fantastisk gjenforening. Vi vil savne ham og mine tanker går til familien, skriver Hasselhoff til et bilde hvor de to tilsynelatende deler en varm klem.

«Riverdale»-skuespiller Lili Reinhart (22), som har hatt gleden av å jobbe med Perry i den aktuelle serien, sliter med å finne ord.

- Jeg finner det vanskelig å forstå at han ikke lenger vil være rundt oss og gi lange klemmer og dele sin visdom og vennlighet med oss. Jeg tenker på familien hans. Barna hans. Jeg ber for at de skal komme seg gjennom dette og finne fred gjennom dette vanskelige tapet, skriver hun på Twitter.

POPULÆR: Luke Perry sammen med «Riverdale»-kollegene K.J. Apa, Camila Mendes, Madelaine Petsch, Lili Reinhart og Cole Sprouse på Comic-Con i San Diego sommeren 2016. Foto: Stephen Lovekin/TVLine/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
POPULÆR: Luke Perry sammen med «Riverdale»-kollegene K.J. Apa, Camila Mendes, Madelaine Petsch, Lili Reinhart og Cole Sprouse på Comic-Con i San Diego sommeren 2016. Foto: Stephen Lovekin/TVLine/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Ber om ro

- Familien setter pris på støtten og bønnene som er blitt gitt til Luke fra hele verden, og ber om ro i denne sorgfulle perioden, sa Arnold Robinson, Perrys publisist, mandag kveld.

52-åringen fikk et slag onsdag morgen, og at han ble innlagt på sykehuset. TMZ skrev at tilstanden hans var uviss, og Perrys representanter bekreftet overfor Variety at 52-åringen lå på sykehuset for videre observasjon.

Skuespilleren etterlater seg som nevnt to barn, og forloveden Wendy Madison Bauer. De sto rundt ham da han døde. Hans ekskone Minne Sharp skal også ha vært til stede.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

RIVERDALE: Nå avdøde Luke Perry (52) spiller blant annet i Netflix-serien «Riverdale», som er inne i sin tredje sesong nå. Video: Netflix Vis mer

Perry er for tiden å se på skjermen i Netflix-serien «Riverdale», der han spiller rollen som Fred Andrews. Ifølge TMZ hadde han vært på jobb og innspilling som vanlig i tiden før sykehusinnleggelsen.

Nyheten om Perrys helsetilstand kom samme dag som kanalen Fox kunngjorde at serien som ga ham det store gjennombruddet i Hollywood for snart 30 år siden, «Beverly Hills 90210», gjør comeback med flere av skuespillerne.

Artikkelen fortsetter under bildene.

POPULÆR STJERNE: Luke Perry avbildet i 2001. Foto: AP/ NTB scanpix
POPULÆR STJERNE: Luke Perry avbildet i 2001. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer
PÅ SCENEN: Luke Perry prøvde seg også på teaterscenen i London, da han spilte mot Alyson Hannigan i «When Harry met Sally...» i 2004. Foto: AP/ NTB scanpix
PÅ SCENEN: Luke Perry prøvde seg også på teaterscenen i London, da han spilte mot Alyson Hannigan i «When Harry met Sally...» i 2004. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer
ENGASJERT: Luke Perry avbildet før en Bruce Springsteen-konsert på Ohio State University høsten 2008, hvor han oppfordret Barack Obama-velgere til å stemme. Foto: AP/ NTB scanpix
ENGASJERT: Luke Perry avbildet før en Bruce Springsteen-konsert på Ohio State University høsten 2008, hvor han oppfordret Barack Obama-velgere til å stemme. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

I rollen som rebellen Dylan McKay smeltet Perry ungpikehjerter over hele verden da han var en del av den populære ungdomsserien fra 1990 til 1995, og igjen fra 1998 til 2000. Særlig romansen mellom ham og Brenda Walsh, spilt av Shannen Doherty (47), var et hett tema i «Beverly Hills 90210».

Perry var ikke blant de seks som hadde signert kontrakt og er bekreftet til comebacket av serien, som kommer i form av seks episoder til sommeren.

LES OGSÅ: - Den dypeste formen for sjokk og sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer