DOKTORGRAD: Siri Kalvig har tatt doktorgrad i offshoreteknologi de senere årene. Selv om hun tok et bevisst valg med å trekke seg fra rampelyset, har hun tidligere sagt til Seoghør.no at hun savner nerven i det å være på TV. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
DOKTORGRAD: Siri Kalvig har tatt doktorgrad i offshoreteknologi de senere årene. Selv om hun tok et bevisst valg med å trekke seg fra rampelyset, har hun tidligere sagt til Seoghør.no at hun savner nerven i det å være på TV. Foto: Andreas Fadum, Se og HørVis mer

- Jeg var lei av min egen stemme

Siri Kalvig trakk seg bevisst unna rampelyset.

SEOGHØR.NO: I 1992 ble Storm-gründer og meteorolog Siri Kalvig (44) raskt en av landets mest omtalte kvinner, da hun slo gjennom som værmelder på TV 2.

SLO GJENNOM: Året var 1992 da Kalvig tok de norske TV-seerne med storm. Men fokuset på utseende var stort. Foto: Se og Hør
SLO GJENNOM: Året var 1992 da Kalvig tok de norske TV-seerne med storm. Men fokuset på utseende var stort. Foto: Se og Hør Vis mer

I begynnelsen måtte Kalvig tåle mange kommentarer. Mange ble rett og slett provosert av at kvinner skulle presentere været. Men Kalvig kjempet seg gjennom kritikken.

Kalvig forsvarte i november sin egen doktorgradsavhandling i offshoreteknologi, etter noen år utenfor rampelyset. Til Dagbladet Pluss sier hun at hun bevisst trakk seg unna.

- Ja. Jeg hadde uttalt meg så mye at jeg til slutt var lei av min egen stemme og av å gjenta meg selv. Jeg fikk et enormt behov for å fornye substansen. Jeg har hatt lyst til å ta doktorgrad lenge, men ikke turt å si det høyt, forteller hun til avisen.

Hun husker godt utseendefokuset som rådet i begynnelsen av TV-karrieren. Det fokuset var ekstremt.

- Ja, mye større enn jeg forsto. Det var liksom litt eksotisk med en kvinnelig værmelder som hadde lyst hår og tok seg OK ut, sier Kalvig til Dagbladet.

På TV 2s 20-årsjubileum i 2012, snakket hun ut om stormen av oppmerksomhet hun opplevde da hun jobbet i kanalen på 1990-tallet.

- Jeg fikk blant annet poteter i posten, men også veldig mye positive henvendelser. Jeg har fortsatt mye fanmail liggende, som jeg ikke har fått svart på. Det er min konstant dårlige samvittighet, avslørte Siri Kalvig overfor Seoghør.no dengang.

LES OGSÅ: Dette er iPhone-Siri

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.