MÅLET: Deltagerne Bedre Puls stilte til start i Sentrumsløpet søndag, etter fire måneder med tett oppfølging av trener Yngvar. F.v. Jeanette, Hans, Yngvar, Ole Hermann og Nargis.  Foto: Astrid Engen, NRK
MÅLET: Deltagerne Bedre Puls stilte til start i Sentrumsløpet søndag, etter fire måneder med tett oppfølging av trener Yngvar. F.v. Jeanette, Hans, Yngvar, Ole Hermann og Nargis. Foto: Astrid Engen, NRKVis mer

- Jeg var langt nede i kjelleren

Ole Hermann synes fortsatt det er vanskelig å snakke om nedturen.

SEHER.NO: - I dag har jeg det bra. Jeg er pigg og fin!

Ole Hermann Borgan (44) er tilbake etter Sentrumsløpet i Oslo søndag ettermiddag.

- Jeg var veldig nervøs på forhånd og sov dårlig de to siste nettene. Men da jeg fikk startnummeret på ryggen var jeg klar til å kjøre på, forteller han til Seher.no.

- Det er deilig at det er over nå, men det har vært en god opplevelse, forteller den tidligere fotballdommeren.

Livet har vært adskillig tyngre for den tidligere fotballdommeren. Han var del av et dommerteam som hadde dømt i flere store mesterskap. Så fikk de selve drømmejobben - Champions League-finalen mellom Arsenal og Barcelona i 2006.

I et uheldig øyeblikk lot Ole Hermann seg avbilde i fotballtrøya til Barcelona av lokalavisa. Dermed ble han fratatt retten til å dømme i kampen - og fikk seg en alvorlig psykisk knekk.

- Jeg som alltid hadde vært en glad gutt og humørspreder datt alvorlig langt ned i kjelleren. Det var mye tøffere enn jeg trodde.

Fotballforbundets psykolog rådet ham den gangen til å søke hjelp etter hendelsen.

- Men jeg gjorde ikke det. Jeg trodde jeg skulle klare å ordne opp selv, forteller Ole Hermann.

Selv om han klarer å spøke om det som skjedde, synes han fortsatt det er vanskelig å snakke alvorlig om hvordan det har påvirket ham. Det som plager ham mest er at han føler at han ødela for dommerkollegene han var på team med.

- Jeg ødela et av Europas beste dommerteam, sier Ole Hermann.

Den spreke og glade dommeren mistet gnisten og motivasjonen og sluttet å trene. Til slutt hadde han gått opp 20 kilo.

Men etter at han ble med i NRK-programmet har mye skjedd for 44-åringen.

- Tiden i Bedre Puls har gjort mye for meg. Jeg er i bedre form, jeg har gått ned 16-17 kilo, jeg har fått mye bedre helse og ikke minst har jeg fått lyst til å dømme igjen.

For et par uker siden kunne seerne se at Ole Hermann kvalifiserte seg til å dømme i 4.-divisjon. Han synes det er godt å være tilbake.

- Vi fotballdommere har et fantastisk miljø, skryter han.

Gjennom NRK-programmmet Puls har han og Jeanette Engeland Brett (29), Hans Erik Wagner (22) og Nargis Jan Mahmood (ca. 40) fått tett trenings- og kostholdsoppfølging i fire månder.

Målet var å komme i så god form at de kunne gjennomføre det ti kilometer lange Sentrumsløpet som gikk av stabelen 3. mai.

Kveldens Puls-sending starter kl 19.30 på NRK1 og er utvidet til 55 minutter. Der avsløres det om deltagerne klarte å nå de tøffe målene trener Yngvar har gitt dem.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Jeg kommer ikke til å klare det

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.