- Jeg var lam i to år

"Skal vi danse"-dommeren Tor Fløysvik (57) takker sin kone for at han idag klarer å gå..

DRAMATISK BARNDOM: Slik sitter Tor og de andre dommerne hver fredag i Skal vi danse..
DRAMATISK BARNDOM: Slik sitter Tor og de andre dommerne hver fredag i Skal vi danse.. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: Som spedbarn fikk Fløysvik polio og som ettåring svevde han mellom liv og død. I flere døgn hadde han skyhøy feber! Og om ikke dette var nok, smittet han sin egen mor, Liv Randi. Dette melder ukebladet Her og Nå.


- Hun fikk poliomyelitt, og ble lam, forteller Tor, som sitter igjen med mange vonde minner fra denne tiden.


- Jeg husker en mor i rullestol. En mor som alltid var fulgt av sykepleiere i hvitt, og som ikke måtte forstyrres de få gangene vi fikk se henne, sier han til bladet.


Plutselig syk


I nesten 30 år var Tor så og si helt frisk, men plutselig fikk han en virusinfeksjon, og ble lagt inn på Ullevål sykehus. Der fikk han diagnosen Reiters syndrom.


- I to år var jeg lam. I starten var jeg lenket til rullestolen, etterhvert klarte jeg å bruke krykker, forteller Tor til Her og Nå.


Også Føysviks kollega Cecilie Brink Rygel snakker ut om sykdommen


Da han var syk og satt i rullestolen, brukte han tiden sin på å undervise de andre pasientene på sykehuset i dans! Han forteller at han aldri hadde kommet seg gjennom dette uten all støtten fra folk rundt seg, spesielt kona!


- Jeg hadde ikke klart det uten henne. Mette var helt fantastisk. men også dansemiljøet i Norge stilte opp på en utrolig måte. Det vanskeligste er at sykdommen ikke synes, bortsett fra når jeg får infeksjoner i øynene og ansiktet. Da må jeg få sprøytet kortison rett inn i øyeeplet, det er helt grusomt, understreker Tor ovenfor ukebladet.


 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer