DRAMATISK BARNDOM: Slik sitter Tor og de andre dommerne hver fredag i Skal vi danse..
DRAMATISK BARNDOM: Slik sitter Tor og de andre dommerne hver fredag i Skal vi danse..Vis mer

- Jeg var lam i to år

"Skal vi danse"-dommeren Tor Fløysvik (57) takker sin kone for at han idag klarer å gå..

SEHER.NO: Som spedbarn fikk Fløysvik polio og som ettåring svevde han mellom liv og død. I flere døgn hadde han skyhøy feber! Og om ikke dette var nok, smittet han sin egen mor, Liv Randi. Dette melder ukebladet Her og Nå.


- Hun fikk poliomyelitt, og ble lam, forteller Tor, som sitter igjen med mange vonde minner fra denne tiden.


- Jeg husker en mor i rullestol. En mor som alltid var fulgt av sykepleiere i hvitt, og som ikke måtte forstyrres de få gangene vi fikk se henne, sier han til bladet.


Plutselig syk


I nesten 30 år var Tor så og si helt frisk, men plutselig fikk han en virusinfeksjon, og ble lagt inn på Ullevål sykehus. Der fikk han diagnosen Reiters syndrom.


- I to år var jeg lam. I starten var jeg lenket til rullestolen, etterhvert klarte jeg å bruke krykker, forteller Tor til Her og Nå.


Også Føysviks kollega Cecilie Brink Rygel snakker ut om sykdommen


Da han var syk og satt i rullestolen, brukte han tiden sin på å undervise de andre pasientene på sykehuset i dans! Han forteller at han aldri hadde kommet seg gjennom dette uten all støtten fra folk rundt seg, spesielt kona!


- Jeg hadde ikke klart det uten henne. Mette var helt fantastisk. men også dansemiljøet i Norge stilte opp på en utrolig måte. Det vanskeligste er at sykdommen ikke synes, bortsett fra når jeg får infeksjoner i øynene og ansiktet. Da må jeg få sprøytet kortison rett inn i øyeeplet, det er helt grusomt, understreker Tor ovenfor ukebladet.