Tone Damli i «Love Island»:

- Jeg var kjempe­skeptisk

Tone Damli letter på sløret om programlederrollen.

IKKE ENIG: Tidligere denne måneden ble det kjent at Tone Damli skal lede «Love Island». Hun mener skandalestempelet ikke vil være fortjent i norsk sammenheng. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
IKKE ENIG: Tidligere denne måneden ble det kjent at Tone Damli skal lede «Love Island». Hun mener skandalestempelet ikke vil være fortjent i norsk sammenheng. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

I begynnelsen av juni ble det kjent at Tone Damli (30) blir programleder for den kommende norske versjonen av realityprogrammet «Love Island».

Serien, som bygger på et britisk konsept og som er solgt til 40 land, har opparbeidet seg et noe frynsete rykte i Storbritannia. Dette skyldes i all hovedsak programinnholdet, som blant annet baserer seg på sex, intriger og skandaler.

Ifølge Tone Damli vil den norske versjonen skille seg noe ut fra den originale. Da Se og Hør møtte sangeren under VG-lista på Rådhusplassen fredag ettermiddag, kunne hun røpe litt flere detaljer om den kommende tida.

Svarer på «skandalestempel»

- Min plan er å ha ferie i Norge, og så «flytter» jeg jo utenlands. Jeg gleder meg til å ta fatt på programlederrollen, sier Damli og fortsetter:

- Jeg har sett noen oppslag i mediene der serien er blitt omtalt som «skandalereality» og liknende. Dette er ikke et skandalereality-program, i den grad man har sett før, mener 30-åringen.

OMSTRIDT: Deltakerne bor sammen i et hus, hvor de danner allianser og par. Den som står som singel etter hver runde, må reise hjem. Her ser man britene Eyal Booker og Hayley Hughes i den britiske versjonen som går på tv nå. Foto: NTB Scanpix
OMSTRIDT: Deltakerne bor sammen i et hus, hvor de danner allianser og par. Den som står som singel etter hver runde, må reise hjem. Her ser man britene Eyal Booker og Hayley Hughes i den britiske versjonen som går på tv nå. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge TV3 er konseptet «et datingprogram hvor utvalgte kvinner og menn bor sammen i en luksuriøs villa. Målet er å finne kjærligheten.» Programmet, som skal sendes på norsk tv til høsten, søker blant annet deltakere mellom 23 og 35 år «som er lei av overflatisk swiping på Tinder».

- Vurderte fram og tilbake

Selv om «Love Island» som konsept er nytt her til lands, er utgangspunktet om unge mennesker som søker kjærlighet og eventyr på tv, langt fra en unik oppskrift i realitysammenheng.

- Det finnes andre programmer som tar seg av skandalebiten. Vi skal være en romantisert utgave. Det som er ekstra gøy, er at dette skal gå live. Så det er bare å glede seg, forteller Damli.

SPENT: Tone Damli gleder seg til å ta fatt på sin nye rolle som programleder. Her avbildet i forbindelse med Se og Hørs kjendisgalla tidligere i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SPENT: Tone Damli gleder seg til å ta fatt på sin nye rolle som programleder. Her avbildet i forbindelse med Se og Hørs kjendisgalla tidligere i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

At 30-åringen måtte gå flere runder med seg selv, før hun faktisk takket ja, legger hun likevel ikke skjul på. Overfor Se og Hør forklarer sangeren at hun lenge har hatt et ønske om å tre inn i tv-bransjen, men at hun først nå har følt seg klar.

- Plutselig fikk jeg denne forespørselen her, og jeg var - som jeg er med det meste annet - kjempeskeptisk. Jeg vurderte det fram og tilbake, men etter å ha vært i møter med TV3, var det bare en tanke som slo meg: «Ja, dette skal jeg gjøre».

- Når jeg får et kamera mot ansiktet mitt, så er det noe som skjer inni meg som jeg bare elsker.

COMEBACK: Tone Damli gjør comeback med en opptreden under Vixen Blog Awards. Video: Ruben Pedersen / Dagbladet Vis mer

Tar med seg dattera

Damli, som har datteren Billie (4) med samboer Markus Foss (35), kan så langt ikke røpe hvor innspillingen finner sted. Selv om det etter alt å dømme blir travle dager for den kommende programlederen, vil hun sørge for å tilbringe tid med datteren når timeplanen tillater det.

- Billie blir med. Markus skal jobbe store deler av innspillingsperioden, så det blir en liten kabal vi må legge opp. Den er ikke helt spikret enda, men mamma og min søster skal bli med litt for å hjelpe. Jeg har mange rundt meg som har lyst å komme ned og besøke, så det løser seg helt fint.

Innspillingen av «Love Island» skjer i sørligere strøk. TV3 kunngjorde i en pressemelding i begynnelsen av måneden at seerne kan også være med stemme nye deltakere inn via en app.

- Episodene spilles inn dagen før de sendes på tv, så her er seerne tett på dramatikken og kan følge romansene utvikle seg fra dag til dag, skrev kanalen.

LES OGSÅ: - Jeg ble fullstendig utslitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer