- Jeg var ikke superflink på skolen

«Blanke ark»-læreren avslører at heller ikke han var noen stjerneelev.

<strong>LÆREMESTER:</strong> «Blanke Ark» er blitt et suksessprogram på TV Norge. Håvard er glad han kan hjelpe ungdommer å få tilbake gleden ved å lære. &#8211; Alle mennesker ønsker å gjøre det bra, men ikke alle vet hvordan, sier han.  Foto: Henning Jensen/Se og Hør
LÆREMESTER: «Blanke Ark» er blitt et suksessprogram på TV Norge. Håvard er glad han kan hjelpe ungdommer å få tilbake gleden ved å lære. – Alle mennesker ønsker å gjøre det bra, men ikke alle vet hvordan, sier han. Foto: Henning Jensen/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se private bilder nederst i saken!

SEHER.NO: I TVNorge-serien «Blanke Ark» samles en gjeng ungdommer som har droppet ut av skolen. Her gir Håvard Tjora (34) dem en ny mulighet og opplevelsen av å mestre. Selv elsket han skolen og Se og Hør tok TV-læreren tilbake til Ellingsrudåsen barneskole for å mimre.

- Jeg likte matte og naturfag best. Og å skrive og lese norsk. Egentlig gym og musikk også, ler Håvard.

- Men jeg var ikke superflink på skolen. Brødrene mine var mye bedre enn meg, legger han til, og viser fram vitnemålene fra ungdomsskolen og videregående.

- Min største last var tysk og kjemi. En treer er vel ikke så mye å være stolt av.

Han var 18 da han bestemte seg for å satse på læreryrket.

- Jeg vurderte å bli dyrlege, for jeg hadde egen hest og var aktiv rytter. Men jeg fant tidlig ut at jeg heller ville jobbe med mennesker, og bestemte meg for å bli lærer, forklarer han.

For 12 år siden møtte han kvinnen i sitt liv – på lærerhøyskolen. I 2004 giftet Håvard seg med Viktoria. De har datteren Eiril (6), og for bare fire måneder siden ble han pappa til Johannes. Nylig begynte Eiril selv på skolen.

- Hun er ei jente med mye vilje og egne meninger. Det synes jeg er bra. Hun kunne lese da hun var tre-fire år.

- Hva er hemmeligheten?

- Vi leste for henne daglig. Nå er jeg nok ganske flink til å hjelpe henne med lekser, for gode arbeidsrutiner er viktig, smiler Håvard.

«Blanke Ark» ser du på TVNorge torsdager klokka 20.30. Se Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer