Julia Nyland:

- Jeg var ikke rustet nok

Julia Nyland var en av de største «rosabloggerne». Så ble det stille.

TOPPBLOGGER: Julia Nyland var en av landets første toppblogger. De siste årene har det imidlertid vært rimelig stille fra henne. Foto: Privat
TOPPBLOGGER: Julia Nyland var en av landets første toppblogger. De siste årene har det imidlertid vært rimelig stille fra henne. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Innlegget jeg skrev om botoxen var aldri ment som en ren anbefaling til leserne mine, for det ville jeg ikke ha gjort. Temaet om Botox var bare ett punkt i et lengre innlegg som tok for seg «upopulære meninger», sier blogger Julia Nyland (26) til Se og Hør.

Nylig sto hun i en storm av kritikk, etter at hun skrev følgende på sin blogg: «Mitt beste skjønnhetstips er å drikke mye vann, samt å starte med Botox tidlig for å forebygge».

Mer om dette senere - for Nylands bloggreise startet allerede for ti år siden.

Hun var bare 16 år gammel da hun i 2009 opprettet bloggen «Julianyl» og de siste ti årene har hun skrevet seg opp til å bli en av landets fremste bloggere.

TRAKK SEG TILBAKE: Julia Nyland har delt åpent om så å si alt på bloggen sin. Foto: Privat
TRAKK SEG TILBAKE: Julia Nyland har delt åpent om så å si alt på bloggen sin. Foto: Privat Vis mer

Moldenseren Julia Nyland lot leserne få følge livet hennes hjemme fra pikerommet, og kan sies å være en av landets første store «rosabloggere». De siste årene har det derimot blitt langt roligere rundt henne, og selv om hun har nesten 30 000 følgere på Instagram, kan det for mange virke som at hun har trukket seg kraftig tilbake fra rampelyset.

Overfor Se og Hør forteller bloggeren at det har vært et bevisst valg fra hennes side.

Trives i rampelyset

- Jeg var sliten og motivasjonen har ikke vært til stede det siste året. Jeg ble rett og slett lei, sier hun, og fortsetter:

- I tillegg kom jeg til et punkt hvor det viste seg at jeg ikke var rustet for all kritikken som ventet og alle ryktene som ble spredd om meg. Det har vært helt nødvendig for meg å trekke meg tilbake på dette tidspunktet.

Tidligere har Nyland gjerne blogget to ganger om dagen, hver eneste dag. Det har hun trappet kraftig ned de siste tolv månedene. Nå holder hun seg nemlig til omtrent tre innlegg i uka, men det er ikke noe hun har planer om å fortsette med framover.

- Trives du borte fra rampelyset da?

- Overhodet ikke, sier hun lattermildt.

- Det har vært deilig, men jeg har ikke trivdes med det, og heller ikke med å være så lite produktiv og ha fri. Housewife er ikke noe for meg, fortsetter hun.

DEN GANG DA: Julia Nyland var en av de første store bloggerne. Det siste året har hun imidlertid trukket seg kraftig tilbake. Foto: Privat
DEN GANG DA: Julia Nyland var en av de første store bloggerne. Det siste året har hun imidlertid trukket seg kraftig tilbake. Foto: Privat Vis mer

Omstilling

Bloggeren kommer ikke over at det er hele ti år siden hun opprettet bloggen, den gang som en hobby. Når hun ser tilbake, synes hun det er vanskelig å beskrive hvordan bransjen har forandret seg. Samtidig er det store forskjeller, påpeker hun.

- Sånn jobbmessig er det ikke bare blogg lenger. Det er så enormt mange flere plattformer man bør være aktiv på for å få det til. Facebook, Snapchat og Instagram … Man må ha en fot i alle leire, sier hun, og fortsetter:

- Det er langt mer jobb nå, enn da man bare kunne ta et bilde med webkamera og skrive noen linjer. Nå skal man jo helst ha en profesjonell fotograf.

26-åringen innrømmer at jobben tar mye mer tid nå, og at hun derfor ser på det mer som en business enn en hobby, som det var for henne da hun var startet.

- Det å skulle omstille tankegangen var ganske vanskelig i starten, og ikke «bare bare».

Julia Nyland har, som nevnt, nylig stått i en storm av kritikk, noe hun også har gjort flere ganger før. Likevel påstår hun at hun ikke angrer på noe i løpet av karrieren.

- Jeg angrer egentlig ikke på noe. Ei heller botox-uttalelsen.

«Ny» bransje

Uttalelsen fikk mange til å reagere kraftig, blant dem blogger Martine Halvorsen, tv-profil og tidligere fotballspiller Mads Hansen og blogger og treningsprofil, Jørgine Massa Vasstrand.

Sistnevnte mente blant annet at 26-åringen burde holdt uttalelsen for seg selv.

Nyland mener derimot at bloggen hennes må få være et sted der hun kan skrive det hun føler for, selv om det ikke alltid er «helt politisk korrekt».

KLAR FOR «COMEBACK»: En mer tilbaketrukken livvstil det siste året til tross, er Julia Nyland klar for å gi full gass igjen denne høsten. Foto: Privat
KLAR FOR «COMEBACK»: En mer tilbaketrukken livvstil det siste året til tross, er Julia Nyland klar for å gi full gass igjen denne høsten. Foto: Privat Vis mer

- Det savner jeg veldig med den «gamle» bloggbransjen, der man kunne dele sine innerste tanker om både dype og overflatiske ting, uten å få all kritikken. Hvor er moroa med å holde på med blogging, om man skal være så innmari korrekt hele tiden? Alle kan ikke like alle, og det er helt greit for meg.

Åpen om abort

Et tilbaketrukket liv det siste året til tross, Nyland har altså skapt et par overskrifter hvor botox-uttalelsen er bare én av dem. I midten av juni skrev hun nemlig åpenhjertig på bloggen om at hun var blitt gravid, og at hun skulle ta abort den påfølgende dagen.

Denne uttalelsen satte sinnene i kok hos en rekke følgere, og 26-åringen ble blant annet omtalt som «morder» etter aborten var gjennomført.

Moldenseren er likevel i dag, to måneder senere, glad for at hun var åpen.

- På det tidspunktet var jeg veldig hormonell og nedfor og hadde vært det i to uker. Det gikk nemlig to uker fra jeg fant ut at jeg var gravid til jeg faktisk skulle ta abort.

- Jeg var redd for hvilke rykter som skulle spres hvis noen fant ut av det, og tenkte «Hvorfor skal man holde det hemmelig når det skjer?»

Ifølge Nyland har det i etterkant vist seg at flere som står henne nær har gjennomgått det samme, men at tematikken er så tabubelagt å snakke om at de har holdt det for seg selv. Det er vondt, synes bloggeren.

- For det er ikke noe galt i å ta abort, det er lov i Norge. Det handler nok mer om hva folk synes er rett og galt. Men ja, jeg hadde delt det igjen, hevder hun.

BLOGGKRIG: Det var en ydmyk Sophie Elise Isachsen som møtte Kristin Gjelsvik til debatt på NRK. Video: NRK Vis mer

Framtidsplaner

Med andre ord velger Julia Nyland å stå for alt hun deler på bloggen, og som nevnt er det ingenting hun ser tilbake på og angrer på.

-Hvordan tror du bloggkarrieren har formet deg, da?

-Jeg hadde nok ikke vært like overflatisk, sier hun lattermildt.

-Jeg har lært enormt mye om meg selv og blitt mer selvstendig. Og jeg vil tørre å påstå at jeg er blitt en god person. Jeg tror nok aldri jeg kommer til å få meg en annen jobb, i den forstand at jeg søker på jobber, men jeg kunne absolutt tenke meg å starte noe nytt. For eksempel innen eiendom. Kjøpe og selge leiligheter, men det blir nok ikke i nærmeste framtid med tanke på det økonomiske, innrømmer hun.

Akkurat nå er målet hennes å komme tilbake til der hun var når det gjelder bloggingen.

- Hvordan får du hjulene til å gå rundt. Lever du bare av bloggen?

- Ja, jeg lever fullt og helt av bloggen. Jeg har startet en mulitbrandbutikk, men den har jeg ikke tatt noe ut fra økonomisk enda, avslutter 26-åringen.

LES OGSÅ: Svensk blogger fersket i retusjeringsskandale

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer