- Jeg var ikke redd for kjønnssykdommer

Paradise-Elin deler ikke realitykollegaenes bekymringer for at hun hadde ubeskyttet sex foran TV-kameraene.

BEKYMRET: Christian Fredrik Trælnes og Elin Bergius var det første paret som hadde sex på hotellet. De syntes ikke det var så viktig å bruke beskyttelse. Foto: Se og Hør
BEKYMRET: Christian Fredrik Trælnes og Elin Bergius var det første paret som hadde sex på hotellet. De syntes ikke det var så viktig å bruke beskyttelse. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I onsdagens episode av «Paradise Hotel» ble det stor diskusjon rundt to av deltakernes intime aktiviteter.

Svenske Elin Bergius (21) og Christian Fredrik Trælnes (20), også kjent som «CF», var det første paret som hadde sex på årets «Paradise Hotel».

De andre deltakerne fikk sjokk da de fikk vite at det hele hadde foregått uten beskyttelse. 

- Hva?! Hun går ikke på p-piller også brukte dere ikke kondom heller? Da kan hun bli gravid, prøvde de andre deltakerne å si til Christian.

Elin avslører til Seoghør.no at hun ikke var redd for å bli gravid, eller at hun kunne få kjønnssykdommer ved å ha ubeskyttet sex.

GRUER SEG TIL GJENSYNET: Elin sa tidligere til Seoghør.no at hun gruet seg til gjensynet med den hete natten på TV.  Foto: TV3
GRUER SEG TIL GJENSYNET: Elin sa tidligere til Seoghør.no at hun gruet seg til gjensynet med den hete natten på TV. Foto: TV3 Vis mer

- Jeg stresset aldri med det, men det gjorde CF. Jeg var heller ikke redd for kjønnssykdommer, for det hadde vi jo testet oss for før vi dro inn på hotellet. Så det tenkte vi ikke på engang, sier Elin til Seoghør.no.
 Christian Fredrik sa i onsdagens sending at han ikke var klar for å bli pappa, og skulle prøve å overtale Elin til å ta en angrepille.

Paret vil imidlertid ikke avsløre om Elin fulgte oppfordringen.

Etter at de kom hjem til Norge, har Christian Fredrik og Elin blitt kjærester.

Se video av Elin og CF s hete natt her:

Har ubegrenset tilgang til kondomer

BEKYMRET: Christian Fredrik Trælnes ble bekymret da han fant ut at Elin ikke gikk på p-piller. Foto: Ida Nikolaisen/ Se og Hør
BEKYMRET: Christian Fredrik Trælnes ble bekymret da han fant ut at Elin ikke gikk på p-piller. Foto: Ida Nikolaisen/ Se og Hør Vis mer

TV3s pressesjef Line Vee Hanum sier til Seoghør.no at deltakerne har tilgang på kondomer om de skulle ønske.
 
- Deltakerne har ubegrenset tilgang til kondomer, og de blir oppfordret til å beskytte seg selv og ta vare på helsa. De er imidlertid voksne folk og bestemmer over seg selv.

De to Paradise-deltagernes holdning til prevensjon er typisk for mange av deres jevnaldrende.

Ungdom over 20 har ambivalent forhold til prevensjon

Barne- og ungdomspsykiater Mette Hvalstad ved Senter for ungdomshelse, samliv og seksualitet, SUSS, har tidligere uttalt til Seoghør.no at ungdom over 20 år er langt dårligere til å bruke prevensjon enn de under 20 år:
 
- De yngre er blitt flinkere til å beskytte seg, og aborttallene i denne gruppen har gått ned, men vi har en utfordring med de over 20 år.

- De har et ambivalent forhold til å bruke kondom og andre prevensjonsmidler, og tenker kanskje at det ikke er så farlig om man blir gravid.
 
Hvalstad har også sagt at hun er overbevist om at de fleste norske ungdommer vet at bruk av prevensjon er viktig for å forebygge uønsket graviditet og kjønnssykdommer:
 
- Ja, jeg tror de fleste norske ungdommer vet at kondombruk og prevensjon er en nødvendighet for å beskytte seg mot uønsket graviditet og kjønnssykdommer. Tiltakene i Norge, med blant annet gratiskondomer.no og gratis prevensjon for jenter mellom 16 og 20, ser ut til å fungere.

Ble graviditetstestet

I fjor valgte deltageren Lene Angelica Nilsen å forlate hotellet for å ta en graviditetstest, etter å ha hatt ubeskyttet sex med kollegaen Christer Reiersøl.

- Dersom en deltaker mistenker at hun kan være gravid vil hun selvsagt få mulighet til å komme seg til lege og ta en graviditetstest, for deretter å håndtere resultatet slik hun selv ønsker, sier pressesjef i TV3, Line Vee Hanum, til Seoghør.no.

Hun er ikke bekymret for at Paradise-deltagerenes syn på prevensjon skal få flere unge til å ha ubeskyttet sex.

BLE TESTET: Lene Angelica Nilsen tok en graviditetstestet etter at hun hadde ubeskyttet sex med Christer Reiersøl i 2014-utgaven av Paradise Hotel. Foto: TV3
BLE TESTET: Lene Angelica Nilsen tok en graviditetstestet etter at hun hadde ubeskyttet sex med Christer Reiersøl i 2014-utgaven av Paradise Hotel. Foto: TV3 Vis mer


 
Til Seoghør.no forklarer hun hvorfor de valgte å vise sekvensen med Christian Fredrik og Elin.

 - Vi klippet ikke bort sekvensen da denne er vesentlig for fortelle historien om forholdet mellom Elin og CF.
 
«Paradise Hotel» sendes mandag til torsdag klokken 22.30 på TV3.

Se hele episoder av «Paradise Hotel» på Se.no.

LES OGSÅ: Her bryter Tora ut i latter av Paradise-spøk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer