Maria Mena:

- Jeg var ikke klar for noe forhold

Artisten åpner opp i nytt intervju om skilsmissen, forholdet til kjæresten Bård Hauki og angsten.

ÅPNER OPP: Artist Maria Mena forteller om årene som har gått, og deler åpenhjertig om de tøffe årene etter skilsmissen og forholdet til hennes utkårede Bård Hauki. Foto: Espen Solli/Se og Hør
ÅPNER OPP: Artist Maria Mena forteller om årene som har gått, og deler åpenhjertig om de tøffe årene etter skilsmissen og forholdet til hennes utkårede Bård Hauki. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
Publisert

Den norske artisten Maria Mena (32) er for tiden på en massiv juleturné rundt i Norge for å holde konserter, med blant annet den folkekjære julelåten «Home For Christmas» på repertoaret.

Det kan se ut til at livet til sangstjernen stråler om dagen, og i et nylig intervju med magasinet KK kan 32-åringen avsløre at hun aldri har vært lykkeligere.

Hun har møtt det som tilsynelatende ser ut til å være drømmemannen, og har innsett at fremtiden kan se annerledes ut enn hva hun i utgangspunktet hadde tenkt.

På sosiale medier deler hun flittig glimt fra livet, der blant andre kjæresten Bård Hauki (51) tar stor plass i den positive hverdagen.

Men livet har imidlertid ikke alltid vært slik.

Saken fortsetter nedenfor.

For fire år siden tok ekteskapet med journalist Eivind Sæther slutt etter syv år sammen. Bruddet ble starten på en ond spiral for den folkekjære sangeren.

I intervjuet med KK legger ikke Mena skjul på at årene etter bruddet var tøffe, men nå vet hun hvorfor det skjedde og hvorfor det måtte skje.

ÆRLIG: Maria Mena har valgt å dele mange personlige innblikk i livet sitt med fansen - ofte for å hjelpe andre som har det tungt. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
ÆRLIG: Maria Mena har valgt å dele mange personlige innblikk i livet sitt med fansen - ofte for å hjelpe andre som har det tungt. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Slet med angst og spiseforstyrrelse

Etter å ha vært i et syv år langt forhold, sto Maria igjen med angsten, helt alene.

- Han var bare verdens beste og mest støttende fyr, og nå var det plutselig ingen som løftet meg opp for å bære meg hjem. Så disse tre årene handlet mest om å lære å berge seg selv og bli kjent med denne angsten, forteller Maria til bladet.

Saken fortsetter nedenfor.

ÅPENHJERTIG: Artist Maria Mena gjestet «Senkveld» og fortalte om skilsmissen, isolasjonen i ettertid, og singellivet. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

To år senere, rettere sagt i 2016, kom hun seg gjennom skilsmissen etter at hun hadde skrevet en plate om den og turnert i et år. Men 32-åringen pushet seg selv for langt og anoreksien kom tilbake i livet hennes.

SKILTE SEG ETTER SYV ÅR: Maria Mena og Eivind Sæther gikk hver til sitt i 2014 etter å ha bodd sammen. Her er eksparet avbildet etter vielsen i 2012. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
SKILTE SEG ETTER SYV ÅR: Maria Mena og Eivind Sæther gikk hver til sitt i 2014 etter å ha bodd sammen. Her er eksparet avbildet etter vielsen i 2012. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

- Jeg kom til et punkt der jeg tenkte at sånn kan jeg ikke leve, jeg kan ikke leve sånn at jeg bruker meg opp helt på musikken. Jeg måtte også fungere som privatperson.

Maria forteller videre at hun lærte seg en teknikk fra «mindfulness», en form for meditasjon, som hjelper henne i stressende situasjoner.

Artisten legger ikke skjul på at det har tatt lang tid og at hun har jobbet mye med seg selv, men hun er ikke redd for at et eventuelt sammenbrudd skal skje igjen.

Mena påpeker at hun har funnet ut av hva som demper angsten, og hva som trigger den. Hun valgte for eksempel å slutte med alkohol for et halvt år siden.

Var ikke klar for noe forhold

Ett år senere dukket hennes nåværende kjæreste, Bård Hauki, opp. Nyheten om at Maria Mena hadde funnet lykken med den 19 år eldre mannen spredte seg som ild i tørt gress.

I intervjuet avslører Maria at hennes utkårede ikke visste hvem hun var da de møttes.

«Just Hold Me»-sangeren har tidligere vært nokså privat når det kommer til forholdet med Bård. I intervjuet med KK, letter hun imidlertid på sløret.

Maria skal ha møtt Bård da hun var på et krisepunkt i livet.

- Jeg husker at jeg sa til ham tidlig at jeg ikke var klar for noe forhold. Han svarte at det var ikke han heller. «Men jeg kan tilby deg hvilepuls og et glass vin», sa han. Der har du vårt forhold, forteller hun.

Maria har flere ganger titulert Bård som «Super Bård» på sosiale medier, og forteller at hun ikke klarer å la være å vise frem kjæresten. Paret bor ikke sammen, og artisten har tidligere fortalt til Se og Hør at hun ikke er et A4-menneske og at det ikke kommer til å endre seg i fremtiden.

Paret har hvert sitt sted, og de tilbringer tid sammen både i leiligheten til Maria på Grünerløkka, og på Nesodden der Bård holder til.

Det at Bård bor på Nesodden synes Mena passer henne fint, og forteller i intervjuet at hun ikke kunne vært sammen med noen hvis hun ikke hadde fått rom til å være alene.

MARIA MENA: Den populære artisten avbildet på ELLEs sommerfest tidligere i år. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
MARIA MENA: Den populære artisten avbildet på ELLEs sommerfest tidligere i år. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Delte åpenhjertig om angsten

Maria har tidligere delt åpenhjertig om angsten sin. I et innlegg på Facebook i 2016 skrev 32-åringen et lengre innlegg om at hun nylig hadde innsett at hun har angst.

32-åringen skrev også den gang at hun hadde funnet en måte å lindre angsten på.

«Jeg har lenge hatt angst. Lenger enn jeg selv har visst det, faktisk. Denne indre uroen som tar over deg både fysisk og psykisk, og som ikke henger på greip, men som likevel gir mening i kaoset», delte hun i innlegget.

Mena var den gang nylig ferdig på turné, og hun forklarte at det kommende året trolig ble stille for hennes del. Hun påpekte likevel bestemt at hun ønsket å fortsette med skriving.

Maria Mena intervjues på Pia Tjeltas lansering av ny kleskolleksjon i 2014. Vis mer Vis mer

«Angst. Jeg er livredd. Kroppen er livredd. Det føles ut som om jeg fysisk har blitt spent fast i et hardt plastsete på verdens bratteste berg og dalbane mot min vilje.

Jeg skjelver. Det er som å sitte på et fly i dårlig vær.. og hver gang flyet «dropper» følger magen min etter, og jeg faller men ingen tar meg imot, var noe av det hun skrev i innlegget.

Senere delte Maria et innlegg på Instagram der hun skrev at hun hadde klart å overvinne angsten.

- Jeg er stolt! Jeg er modig! Og om jeg klarer det så klarer DU det, og! Oppsøk hjelp, lød beskjeden fra sangeren, ifølge Dagbladet.

LES OGSÅ: Maria Mena låner ut julelåten for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer