- Jeg var i det dypeste sorte hull

Men noen dager før «Mesternes Mester» fikk Anette Bøe endelig erstatning etter seks års kamp.

BLE DØV PÅ ENE ØRET: - Jeg trodde jeg hadde sterk psyke, men jeg ville ikke leve mer da dette skjedde, sier Anette Bøe etter at hun mistet hørselen på det ene øret under VM i Val di Fiemme i 2003. Dette bildet er tatt fra trappeløp på Malta. Foto: NRK
BLE DØV PÅ ENE ØRET: - Jeg trodde jeg hadde sterk psyke, men jeg ville ikke leve mer da dette skjedde, sier Anette Bøe etter at hun mistet hørselen på det ene øret under VM i Val di Fiemme i 2003. Dette bildet er tatt fra trappeløp på Malta. Foto: NRK Vis mer
SEHER.NO: Lørdag gikk tidligere langrennstjerne Anette Bøe (51) ut av «Mesternes Mester» på NRK.

Bare noen dager før avreise til TV- innspilling på Malta fikk Anette Bøe beskjed om at hun får yrkesskadeerstatning for hørselskade etter en seks års kamp mot Gjensidige.

- Jeg visste at forsikringsselskapet ville bruke min deltakelse i «Mesternes Mester» mot meg, så da var det utrolig deilig at vi til slutt kom til enighet, sier Anette Bøe til Seher.no

Ville ikke leve
Bøe, ble tilkjent en yrkesskadeerstatning på 1,1 millioner kroner etter at hun fikk hørselsskader under VM i Val di Fiemme i 2003.

- Jeg trodde jeg hadde sterk psyke, men jeg ville ikke leve mer da dette skjedde, sa Anette Bøe til VG, da avgjørelsen ble tatt. 

I  2003 jobbet Bøe i eventselskap som hentet folk på flyplasser i lavlandet, og fraktet dem opp i alpinanleggene i høyden. En av disse dagene mistet hun hørselen på det ene øret, i tillegg til at hun fikk en voldsom tinnitus.

- Jeg møtte veggen totalt og kom meg ikke opp av sengen på lang, lang tid. Jeg så på den samme furen hver dag, og har vært dypt nede i et sort hull.  Det har vært en tung og lang kamp, og ikke før nå har jeg følt meg hel igjen, sier hun til Seher.no


Et helvete
Langrennsstjernen omtaler kampen mot Gjensidige som et helvete.

- Jeg var tilsynelatende for frisk, og det var tøft å ikke bli trodd. Men en kan jo ikke se en hørselsskade, men jeg må leve med den hver dag, sier den spreke trebarnsmoren.

Sorgen over tapet av hørselen er stor. Hun forteller om konstant øresus, hukommelsestap og svimmelhet.

- Det går opp og ned, men å være døv på det ene øret er frustrerende, spesielt når jeg kjører bil.  Det er en sans som er borte, sier Bøe.
 
En ære
Hun sier at det var en ære for henne å bli tatt ut til «Mesternes Mester» og hun koste seg veldig under innspillingen, selv om hun slet med sårskader i begge beina.

- Hele opplegget på Malta var fantastisk, og det var moro å kjempe mot så mange dyktige utøvere, sier hun.

«Mesternes Mester» sendes på NRK1 lørdager kl. 19.55. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!   
 
LES OGSÅ: - Noen sprer rykter om at det er slutt